Sunday, May 17, 2009

LePak time!!!

Today beristirehat kat umah.. dah siap masak n makan.. santapan hari ni sambal sotong, sambal belacan mempelam, sawi masak air dan ikan goreng... heheh hari rajin.. kalau dak.. "abg jom makan kat kedai" heheh.. Hubby lak duk cuci dua2 keta kat bawah.. huhu.. letihla dia kepanasan.. dia pun dtg la angin rajin tu.. tgk dr jauh cam berkilat jek keta itam ku itu.. heheh

Tika ini sambil layan ulangan AF mlm td.. sebabnya aku dah tertido depan tv jam 9.30.. heheh almaklumla keadaan sekarang kan aku cepat letih.... selalunya akan terjaga tengah mlm n masa tu lah susah nak tido balik....

Layan AF sambil update blog...See kaki yg kena dilunjurkan di atas sofa... huhu... kaki mulat bengkak...buruk beno nampaknya.. kulit pun jd berubah.. sabo je la.. mak aku kata pembawakan... 2 hari lg nak g check up.. cuak gak nih.. hope dia surut lerrr...

Semalam aktiviti waktu lunch kuar ngan hubbby.. diorg ada makan2 with client kat restoran nasi padang PUTI BUNGSU di Jln Yap Kwan Seng.. first time gak ke situ...

On the way ke sana.... :P

Kami seramai 5 org shj.. but makanan dia mak aihhh.. dia main letak je.. then dia kira mana yg kita makan je la... byk lauk n so nice.. sodap... lg2 ayam masak lemak cili api dia.. ayam dia pun lain mcm la kecik tp sedap... kami borak2 ngan tokei kedai tu.. dia asal dr Batam.. mostly dr tokei sampai pekerjanya semua org sana melalui percakapan mereka yg aku dengar la.. so lepas ni sesape yg nak cuba boleh.. heheh senang je kedai dia sebelah kedai mamak kg pandan tp terletak di jln Yap Kwan Seng berdekatan menra Ambank.. heheh


Ptg smlm sebelum balik umah teringat ada pasar malam... ada sesuatu yg aku cari.. yeahh dr aritu teringin makan kuih ni.. kuih Putu Piring... nyum.. nyumm.. khamis lepas aku g pasar tu makcik tu tak meniaga plak.. so smlm tercapai la hajat...

Kat sini warna putih kuih ni.. kalau kat kg aku kuih ni warna kuning dan saiznya besar lg dr ni.. hehe takpela janji rasanya sama... lepas kempunan dek tekak.. hihi... mcm2 la kan...

15 bebelan kawanku:

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiiii makan ker mentekedarh tuh!!!! penuh meja siut kui...kui...kui....

Sabow jer lah!!!!

Kak Suked tersenyum.....tgk KAki dah kembang cam buah semangkok heheheh

@e_da said...

captain joy kata bukan mentekedarah tp mkn darah... hihi

kak suked.. so burok kan kaki sy.. hihih.. nak wat camno.. lg beberapa buln nak pulih ni.. hihi... dia ada masa kembang camtu.. ada kala dia surut.. pening kepalo den.. :P

MariaFaizal said...

Eida,
So nice to spend time with hubby & dpt mkn yg best-best lagi!

Treasure moments wz hubby now before baby comes out :D

Nanti dah ada baby,most of our time will be focused on him :)

@e_da said...

Yes Kak MARIa.. sebab tu bil ahubby takde terasa la sgt2 nyerr.. hehhehe.. bila dia ada ni everytime kalau leh nak spent time ngan dia kecuali waktu keje la kan.. hehehhe

Betul kata akak ida dah terpikir bila baby kuar nti mesti dah berubah rutine ni semua kan.. duk belek baby plak...heheh...happy weekend kak...

DYLA said...

dah bengkak kaki ida tu.

skang ni bleh makan mcm2 ida. nanti dlm pantang dah tak dpt dah.

@e_da said...

Dyla... alahan lain mmg takde.. tp 1 masalah ni je yg ida hadapi.. bengkak kaki.. hihi

Diamilikku said...

takut nanti hubby lebihkan baby dari eida...hehehhehhe..gurau jer...
owhh bengkaknya kaki ieda..takut gak akak tgk..akak tak penah experience lagi kaki bengkak..takpe..relax kay...semoga semuanya selamat..eida nih banyak jalan kotttt

@e_da said...

haha kak SUE mmg betol pun.. aritu g overseas almost baju baby di beli nyer more than mommy ni.. hehhehe

Tu la kak seram kan tgk kaki ida.. maybe kaki ida ni saiz kecil (saiz tak pgnant 4) tu yg tak tampung berat gaknya..hope tak apa2 la.. risau gak nih...

alang said...

haha. Mcm komen2 sebelum ni, bukan makan, tapi mencekik.hehe. Jgn sampai tercekik dah ler. :)

@e_da said...

Alang.. kami makan dgn bersopan... alhamdulillah segalanya lancar masuk dlm perut.. hahahha

Cik Puan*PIE said...

wow...edisi mkn2 yeh...sodap2...

rizal said...

Che Puan, afsal en3 sejak akhir2 ni asyik banyak chiter fasal makan2..

Ni yang buat bertambah lapor tgk..

Hehe..

Ohh kedai nasi padang tu.. yang restauran kg.pandan tuu tau laaa.. nasi padang tuu kat mana yerr..

Orait happy makan..

Kaki che puan tuu kembang rasa macam nak cucuk dengan jarum jerr kasi meletup.. :D

isya said...

byk tul makanan, dulu ms isya pregnant tiap2 ari rs nak mkn putu piring.. huhu

@e_da said...

haja.. org ajak just follow jer.. hehhehe


En Rizal.. bukan kat kg pandan bro tp kat jln yap kwan seng...

uii dengki oo mau cucuk kaki gua.. heheheh.. comel kan... kaki mulat.. hihih


Isya... sedap kan kuih tu... mkn 2 rasa nak lg.. hehehhe

hani said...

semua sedapppppppppp..:))

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah