Sunday, May 3, 2009

U make me Smile... My HuBbY journey...

Alhamdulillah... tuhan memakbulkan doa hambanya.. 2-3 hari takde call from hubby.. risaunya hati.. last call sewaktu dia tertinggal flight ke Morroco... Then mlm smlm agak terkejut bila hubby on his YM (yahoo messenger).... yeaaaaaaaaa.. gembira tak terkata.. syukur alhamdulillah...

Jam menunjukkan 12.05 mnt mlm waktu Malaysia manakala 3 lebih (ptg) di Morrocco.. Awalnya aku dah nak closed dah ym tu.. tp tetiba tgk nama hubby appear kat ym tu.. hmm apalagi melonjak gembira lerrr... Dapat la kami chit chat hampir 4 jam.. (sampai 4 pg gak baru aku tido sib baik ptg tu aku dah tido lama.. so mlm dpt la bersengkang mata)... banyak yg diceritakan baik hubby maupun aku.. semua dia tanya.. especially hal aku, baby dia, mak n semua brg tinggalan dia kat sini ( mm basikal abg ok tak?... mm ok ada kat luar tu... heheh takut hilang bini no 2 dia tuh... hihi) mmg hari2 aku tgk ada ke tak basikal dia tu kat luar... manala tau kalau hilang mau menangis dia.. kesayangan sgt tuh... kdg2 dia letak dlm umah sampai 3-4 pg dibeleknya... tp memandangkan 1 incident berlaku apabila basikal tu telah jatuh menghempap budak kecik umur 2th lebih (merangkap cucu dia anak kepada anak buah dia..:P) tu yg letak beskal dia kat luar tu... huh dah citer beskal lak ...

Semalam gak hubby banyak sent his pic selama dia berada kat sana.. huhu terubat rindu wife dia kat sini... tp satu je yg aku perasan.. MY HUBBY DAH CHUBBY lerrr.... aku perasan sebab gambo dia ada berubah sebelum dia kesana pipi agak susut.. kat sana leh jd makan byk try itu ini gaknya.. pipi pun dah chubby.. tak kisahla janji dia sihat... :)

so here i create some slaid tuk his memories kat sana...


Click to play this Smilebox scrapbook: hubby journey
Just 4 u honey....




Ada gaya bussiness thinker.. jauh lari dr Designer.. hehhe





Ada sesuatu suprise katanya... mm tunggu balik nanti la... aku pun .. mm OK.. sebab kalau paksa2 dia jugak nak tau dah tak suprise kan.. tp tetiba hubby aku lak yg tak jadik nak suprise.. dia lak teruja nak tunjuk sesuatu ... hihihi....

.
.
.
.
.
.
.
.


So cute.... papa belikan baby kasut Adidas lerrr... ni mama jeles nih.. hihi
(di sini nampak keterujaan nak jd papa kan..:))

Papa beli kasut ni masa kat Paris katanya.....
baby pun.. dushhhh..dushhhh dlm pewot... adoiii bg hint kat mama happy cam tu ek...:P
mlm smlm dlm jam 1 pun baby masih kick2 mcm tau2 je parent dia tgh borak2...



N 3-4 helai baju baby.. yg lain2 ntah apa lg dia beli.. .
Mmg agak suprise bg aku sebab nak tau gak camana taste hubby aku ni.. hihi
tuk aku..??? mm dia tak tunjuk pun.. suprise sampai dia balik...
mm Ok i'll be waiting... apapun dia beli aku tak kisah...


Now alhamdulillah dah boleh contact hubby melalui ym.. tak dapat lama kejap pun jadi la kan... ptg td aku kuar ke JJ Maluri cari baju n kasut pgnant, Baju udah ngam2 ngan badan je yg ado..... balik2 tu tgk hubby dah On ym.. hah dia tanya kemana aku? hihi .. dia tau kalau aku kuar takde la aku On ym tu.... Hmmm tak sabar nak tunggu esok dan lusa... Aku doakan hubby selamat perjalanan pulang nanti... Aminnnnnn


17 bebelan kawanku:

fuadnis said...

bestnye dpr hadiah dr paris..erm..mcm utk baby boy je nie..he..he..

@e_da said...

NIs... instinct hubby kuat pd baby boy... ida dah kata scan dulu bg clear... mm kalau kuar gegirl, pakai kan aaje lerrr nampaknya.... hehehhe

IdaShah said...

baby dah ada kasut mcm bdk besar jer :)

@e_da said...

Idashah.. bapak dia teruja lebih... sampai hampir semua brg baby je dia beli... brg mama dia .. dia tak tau nak beli apa... uwaaa....

Dj Epoi said...

Gua dah kata kan dah!!!heeheheh
Balik nanti Baby pakai semua baju dari Oversea punya heheheheheh....

Pandai juga Captain Joy pilih eik?
Tgk Baju macam baby Boy jer tuh ? betul tak ? heheheheheh

Malam nih Gua nak g merampok Beskal captain Joy kuikuikui!!!!

Orang Tuh dah ada berita Gembira..dari sana....
Gua ntah ke boleh kluar ke idak tak tahu besuk......fuhhhhhhhh!!

@e_da said...

DJ EPOi... Alaaa bro sikit2 je, buat kenangan dr sana... dia main beli jek.. sekali kuar girl baru tau.. hahahha... hahaha basikal kesayangan kalau ilang ggue yg kena. hihi..

Bro kami doakan sok dah leh kuar la... sian duk lelama kat spital sure bosan gilerr kan...

yatie chomeyl said...

tomey nyer kasut baby tuh....seronokla baby, daddy dia g jln2 dpt la belikan brg2 utk baby ;)

@e_da said...

Yatie... baby sonok.. mama dia kena redha jela.. heheheh

:. aYu .: said...

best nye kak ida............
hehehe..
loving couple kak ida dgn husband kak ida...
harap one day nnti ayu kawin dapat contohi u all..
bila merindui tu la yg wat rasa kasih makin menebal dalam hati kan...
**psst..ade ayu masukkan nama kak ida dalam entry rindu itu indah..hehe
bestnyaaa...hihhi..
ayu doakan kbhagiaan akak dan husband akak...

@e_da said...

Trima kasih AYU....
Akak doakan ayu dapat jodoh yg baik juga...

Hidup tidak selalu indah juga ayu.. ada pasang surutnya... kdg2 kita berada di aats kdgkala kita berada di bawah ibarat roda... namum kebahgiaan itu akan dtg pada masaNya insyaAllah....
trima kasih puisi ayu tu... take care ye dik...

MiSya said...

wah...present from paris?huhuhu..untungnya baby ieda..hih

nyonya*PIE said...

wow...shopping bju bby yek..terer tu.syukurlah dia ok je kt sana...

:. aYu .: said...

em..?
hehe..
sama2 kak..
er..ayat ayu..sekadar luahan dari kata hati budak baru belaja..
thanx kak..sbb sudi bace..

isya said...

wah.ida,best la baby dpt brg dr oversea.. mama punya lum tau lg eeh?? ;p

@e_da said...

Misya.. rezki baby.. alhamdulillah...

Haja... baby punya je dia shopingg.. hihihi...


Ayu.. ok la tu.. permulaan yg baik...

ISYA.. mama punya tak tau la apa yg dibelinya.... jgn tak beli udah.. hihi

MariaFaizal said...

Hi Eida,
The slide show is so sweet....
You must b missing your hubby very dearestly, every single second!

And, the shots are really wonderful (the background buldings are absolute beauty!)

Again..be strong girl as time's getting shorter & shorter till the day your dear hubby comes home :)

P/S: Just got back fr holiday myself(and family :)

@e_da said...

Yup KAK MARIA.. That true.. every single second... tu yg kuar hasil slide yg mcm tu....hihi2 days more menanti kepulangan dia.. yeaa.. tak sabarnya...

wow where r going? bestnyaa mesti holday sakan ni with family... jelesnya/.....

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah