Friday, July 31, 2009

Hamper dan sesuatu????

Harini rezki anak mana... dal kul 3 td pihak pengurusan hospital dtg hantar hamper sempena sambutan jubli perak spital ni yg ke 25 tahun.. tp yg peliknya tak semua orang dapat.. yang terpilih sahaja...atau maybe sebab baby n mama dah lama sangat duk sini kot.. hihih tu namanya rezki anak mama ni murah kan... alhamdulillah...


nhamper bersama minum ptg....


Pagi td doc dah dtg check up.. then dia bgtau sesuatu yg aku mmg nanti-nantikan... doc dah bgtau suh mama n papa baby decide tarikh untuk jumpa anak mama ni... so kena bincang tunggu hubby dtg lepas keje ptg ni.. tp aku pun tak tau hari mana yg patut.. sebaiknya aku minta juga suggestion dari doc hari apakah yg elok bagi aku dan baby....

Menurut doc dia cadangkan hari jumaat.. mengikut kiraan mingguan kehamilan masa tu genap 38 weeks.. bayi dah cukup matang n ready tuk deliver... n satu lg dia kata FRIDAY is a good day in ISLAM. yer betull... akupun terpikir2 gak.. seminggu lg duk sini.. insya allah aku akan kuatkan semangat tuk bertahan.. tp hal ni kena bincang balik ngan hubby... bila kubelek2 kalendar hari jumaat tu bersamaan 07-08-09.. huhu tarikh yang sangat cantikkan... heheh pandai tul doc ni... (kebetulan).. so ni semua masih dalam perbincangan... if sebelum tarikh tu aku dah keluarkan tanda-tanda sama ada air atau darah.. operation dibuat secara emergency la.. apapun kita hanya merancang tuhan yang menentukan kan.... yang penting semuanya selamat.. aminnnn

DOAKAN KAMI SELAMAT YER... berdebar-debar menanti tarikh itu.. huhuuu............


jom kita amalkan selawat shifa' ni... besar manfaatnya...

13 bebelan kawanku:

SSulieana said...

jelesnye eda dh nk jmpa baby...huhuhu
emmm cantik ar tarikh tu...

Zura Hasan said...

heheh...bestnye leh pilih2 tarikh..ermm..cantek gak tarikh tu...harap2 sume ok dan selamat mama and baby yer...

isya said...

sekejap je kn ms berlalu.. ida dah nak jumpa baby, semoga semuanya dipermudahkn..amin..

yatie chomeyl said...

aah cantek btul tarikh tu ;)

fuadnis said...

nis setuju dgn cadangan doc tu eida..dl pun ms 1st baby doc kat swasta tu cadangkan gak nis cezer ari jumaat..mmg hari yg bagus..tapi sayangnye nis tak dpt bsalin kt swasta ms tu..takde ongkos..baru keje..so bla bsalin kat gomen takleh pilih2 tarikh..bsalinla hari isnin..

tarikh tu pun cantik..mesti senang ingat..ala..lagik seminggu je..go go cayok eida..he..he..

MariaFaizal said...

Adik....
Congratulations in advance : D
& thnaks for sharing with all the selawat shifa.
Akak du'a kan adik sentiasa tenang & dipermudahkan segala urusan.Ameen...

Take care dear...

aYu said...

kak..selawat tu bagus,,,ayu pun sllau amal..siap letak dlm mp3 henfon...
em...
akak..
kalau baby lahir jumaat..
same la dgn ayu..
ayu lahir jumaat pukul 2..
masa tu abah baru balek solat jumaat.hihi..
org kata lahir jumaat ni berani..
(iye kot.hihih)

smoge smua selamat...

@e_da said...

Sueliana... sue nti masa sue akan sampai juga.. heheh... ida dah berdebar dah...



ZURA.. thanx yer.. kebetulan tarikh tu kan...



Isya.. rasa cam tak caya pun ada.. thanx yer...



NIs.. tu la ni doc bebas bg pilih.. tp ida tanya diala mana yg terbaik kan.. bila bg pilihan blurr plak...


Kak Maria.. masa yg dinanti dah nak tiba.. i'm so nervous la.. hehhe tahnx er kak.. mesti akak bz skrg ni kan... hihuhuhu apapun take care kak...

Mama Uda said...

salam... uda rasa memang elok cadangan doc tu... tarikh dan hari pun molek jer.. baby pun lebih matang... seminggu tu sekejsp jer.. berbanyak lah bersabar.. semoga ibu dan anak selamat.. amin..

puterikurekure said...

oh cayang! nak beranak dah ek.
best2. tak sabarr...

tarikh dah molek dah. baby tunggu sampai tarikh tu ye.

;)

+NADS+ said...

best2..bleh pilih tarikh...
hope selamat sumenyer...
papepun nanti sampaikan berita gembira kat kiteorg k...

nad plak yg excited tggu baby ida kuar...
heheh...bleh kawan2 ngan hazim...

@e_da said...

Mama Uda terima kasih.. tu la.. pejam celik.. pejam celik sy cuba bertahan .. elok baby matang dlm perut kan...


Puterikure-kure.. sy makin berdebar.. huhuu


Nads... seram sejuk dah ni nad tunggu beberapa hari je lg.. hehehhe.insya allah nanti leh kawan ngan baby hazim.. hihi

Cik Puan*PIE said...

best la tarikh tu kak ida...senang nk ingt...ape pun moga semuanya selamat n sihat

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah