Monday, July 27, 2009

Hari demi hari...

TERIMA KASIH PADA SEMUA YANG TAK PUTUS BAGI SEMANGAT PADA SAYA.... KOMEN_KOMEN YANG DITINGGALKAN SEDIKIT SEBANYAK MENGUATKAN LG SEMANGATKU DI SINI.. CAYANG SEMUA......HANYA ALLAH YANG DAPAT MEMBALASNYA.....



Masih lg cerita episod di hospital ni yer.. jgn ada yg jemu.. selagi tak kuar dr sini .. ini je la ceritanya tiap entry.. huhu... meniti hari lagi di sini..


Menu pagi... tp biasanya aku kuarang minum teh ni takut angin.. tukar pada milo.. tp tu hubby bawakan dr umah...

Tiap pagi adik2 nurse yg comel2 akan kemaskan n tukar cadar aku tiap hari.. huhuhu tu bantal cute mak yg buat tuk baby tp aku dah bedal pakai dulu.. :P geram cute sgt...


hari minggu aritu.. camni la keadaannya.. bilik 4 bedded ni tinggal aku sorang.. ari sabtu ramai yg discharge dr sini.. masa tu toksah nak kata apala.. betapa sedihnya aku.. takde kawan... siap berdoa harap2 adala org masuk wad aritu.. ptg sabtu tu ada sorg nenek yg kena lelah masuk sini.. lega la hati aku kejap.. janji ada kawan dlm bilik ni kan.. tp dalam kul 1 pagi dia dah cam tenat.. masa tu ak dah tido dengar bunyi bising2... rupanya nenek tu dah kena tolak ke ICU.. huhu dr saat tu mata taknak lelap la sebab tau tinggal sorang kan... tido jap pun asik terjaga tgk jam bila la nak pagi.. almaklum aku ni penakut yer... sib baik HP aku ni leh connect ngan radio.. so pasang radio tutup muka ngan bantal sampai pagi.. huhuhu.... dah nak jadi mak orang pun penakut kan... :P



Muka pun dah sembap duk sini tak kuar2.... kulit naik kering duk dlam aircond berapa puluh jam ntah....

Time hubby ada dia ajak aku tgk tv kat luar ni.. tp kalau ramai orang malas la kan.. segan... kalau hubby takde, takdenyerr aku nak g tgk tv sesorang kat luar ni.. baik aku memerap kat katil sendiri.. huhuhu...

Pagi td doc ada buat CTG tp blom ada contraction n dia ada bgtau maybe nak buat operation tu sama ada hujung minggu ni atau awal minggu depan tengok pada keadaan baby... tp minggu ni dah cukup 37 weeks.. alhamdulillah. biarla berkorban sket janji baby sihat .... walaupun mmg sengsara oo duk spital lelama camnih.. sabo je la yng boleh aku ungkapkan... harap2 lg cepat lg baik sebab leh balik awal.. hihihi

kawan-kawan terus doakan aku yerr.. makin dekat harinya semakin berdebar...macam-macam perasaan berbaur.. terima kasih tak terhingga pada semua.. harap semuanya berjalan lancar dan selamat kan.... aminnnn

14 bebelan kawanku:

aYu said...

huhu..seram kak ye duk sorang..huhu..

pengorbanan sorang ibu...

fuadnis said...

dah tak lama ye eida baby nak kuar..nis harap eida kene standby dr skg fizikal n mental before operate....maklumlah..nis 1st baby pun kan operate so dah tau pjalanan nye after operate nanti mcm mana..eida kene "KUAT SEMANGAT"..

eida akan faham apa maksud nis tue..apapun nis doakan semoga sumenye cepat berakhir dgn baik dan selamat dan eida pun taklah tensen2 lagik..

*SiRibenMerah said...

Salam akak..
iyra doakan akak selamat segalanya.. plz do update me any news about ur condition yek.. I neh nk access blog or komen susah sungguh.. adoihlaaa.. nasebla tercampak di kepulauan ini.. waaaaaaaa..

take care sis..
hugs n kisses..

Cik Puan*PIE said...

kak ida...semoga selamat sumenya.inilah dia yg dikatakan pngorbanan seorang ibu. nk jd seorang ibu bkn mudah dan jugak bkn satu kesusahan. anggap aje ni sbg pngalaman yg xdpt dilupakan. mgkin jg untuk mnghapus dosa2 silam.ape pun kak ida, take care.jgn riso2 k...pk nk jumpa bby je xlama lg.mst cute mcm kak ida tu..

SSulieana said...

su x suke g hospital, lg2 nnti nk kena warded, rela dok wad ramai2 dr dok sorang2...eee takut...

x sbr nye nk tgu bb kuar kan...

chugie said...

Salam dear..
sentiasa ingat allah ye, insyallah di permudahkan segalanya. Jangan lekang baca ayat ni sampai masa bersalin nanti ( La ila ha illa anta subhanaka inni kuntu minazzolimin..)

puterikurekure said...

kite pon tak suka dok sengsorang. takooottt....

:)
nak dekat dah ek? kite doakan awak ngan baby selamat2 je. hee..tak sabar nak tgk baby!
:D

AmiYs said...

salam...

sabo ek.. nnti baby kuar dah leh balik rmh...

x sabo nak tgk baby eida... mesti comey.. :):):)

Zura Hasan said...

::Semoga semuanya akan dipermudahkan oleh-Nya,insya-Allah:: ;)

RaFFLeSiA MeRaH said...

kami kengkwn blog sentiasa mendoakan ida n baby selamat....jgn risau sgt yerrr, sentiasa berdoa pada tuhan mohon sentiasa dipelihara oleh Nya selalu....selalu lah baca ape2 ayat atau surah yg ida tahu....

Diamilikku said...

take care eida sayang..sekejap je lagi tu...nanti doc buat operation..baby kuar..terus hilang semua rasa tak enak..berganti rasa yang manis2 aje...

**akak pun supposed warded..tapi berjaya mengelak..hehehehhe...

doa banyak2 n jgn lupa bgtau ehhh kalau dah dapat baby

cendawanintim said...

Insyaallah sumernya selamat...amin.

@e_da said...

Ayu... kalau malam sunyi tau... huhu

NIS... insya allah ida akan kuatkan semangat melalui hari-hari yang dinanti-nantikan itu...

IYRA.. insyaAllah kalau ada apa2 perkembangan akak inform iyra ter.. thanx.. jaga diri kat sana dik...


HAJA.. yer ni la pengalaman yg tak mungkin dilupakan.. insyaAllah moga baby ni jd anak yg baik.. thanx dik..


Sue.. betul tu.. kalau duk bilik sorang hubby leh tunggu takpe.. tp dia pun ada keje kan.. kalau sehari dua takpe.. dah lama tak sanggup oooo

@e_da said...

Chugie... terima kasih.. insyaAllah mmg sy amalkan doa tu...


puterikure-kure.. makin dekat makin berdebar... awak pun jaga diri tau.. nak tgk baby awak juga...:)


Amiy's thanx yer.. insyaAllah nak balik umah nganbaby... :)

ZURA.. trima kasih doakan sy yer...


KAK RM.. trim kasih kak.. insya allah mengamalkan surah2 selagi boleh membacanya sebanyak mungkin...

DIAMILIKKU.. kak su.. nape akak nak kena warded? hihi insya allah pengorbanan ini tuhan balas dengan kenikmatan dan kemanisannya kan.. insyaAllah...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah