Sunday, July 26, 2009

Kasih suami ....

Setiap ptg lepas habis keje, hubby pasti dtg jenguk aku kat sini... rutinnya setiap hari ulang alik ke sini, kalau tak jumpa sehari mcm setahun oooo.. hihih.. disebabkan aku amik bilik 4 bedded hubby takleh la bermalam skali kat sini.. kdg2 sampai kul 10 dia teman.. kdg2 sampai 10.30.. tp so far nurse2 kat sini tak penah pun cakap kasar or halau ke apa.. semuanya murah dengan senyuman... setiap sapaan dimulakan dengan salam.. mmg islamik tempat ni.. tu yg aku ngan hubby decide nak bersalin disini... smlm pun org sebelah katil aku nak buat D&C.. sebelum disorong ke bilik bedah, stuffnurse bacakan doa baru ditolak katil tu.. shahdu je aku dengar...

Aku mmg dah rindu sgt nak balik umah.. tp hubby selalu bg semangat.. dia kata " lg seronok nanti balik ngan baby, " huhu mmg betul tp dah tak tahan bila masuk hari ke 6 nih..akhirnya ptg td nangis gak aku merengek nak balik... hahhahah.. ntah apa2..

Ni la rutin hubby sebelum pulang ke rumah.. dipakaikan aku sweater, di stokinkan kaki, diselimutkan baru dia pulang... terharu sgt.. pengorbanannya hanya Allah yg membalasnya.. aku bersyukur susah senang kami bersama hendaknya sampai akhir hayat.....

18 bebelan kawanku:

su said...

kak su doakan eida & suami bahagia hingga akhir hayat disamping anak yg tercinta..amin..

fuadnis said...

eida,
mmg bagus tau bsalin kat tempat islamik nie..tempat yg nis bsalin pn mcm tu..sronok bila baby kuar je dr dlm perut terus doc qamat..syahdu je..

tu baru dlm wad eida..nanti tgh bpantang lagik la banyak pengorbanan suami kat kita..dipimpinnya kita ke bilik air..dimandikan kita..dipakaikan stokin..dimasakkan makanan..mcm2 lagilah..susah sama2 senangpun sama2..

Dj Epoi said...

Salam Dik Ida & Captain Joy....

Alhamdulilah Gua tumpang seronok tengok detik2 SEJARAH yang makin Hampir...

Gua doakan agar semuannya selamat...

Take Care Dik...
Keep Update arrrrr.....

Walauponk Gua ronda2 tak tinggalkan Komen kat sini....Blog nih dah tergolong BLOG WAJIB Dj Epoi weih!!!!

yatie chomeyl said...

mmg gitulah sepatutnya sume hubby wat utk wife yg dh sanggup bersusah pyh mengandungkan anak dia kan? semoga kasih kalian berkekalan..amin

umie@kakyong said...

Salam eida,,,
harap semua akan selamat..

dok hospital mana ?? kalau hospt selayang... boleh la umie jenguk2 eida nanti.

puterikurekure said...

yang, kena tahan terus kat wad ek? cian dia.
kite doakan awak ngan baby ok2 je ye. take care k.

mmuaaahhh!!!

nba-Nur said...

Seronok baca cerita Eida.. Mudah2an kebahagiaan Eida & suami berkekalan ke akhir hayat.. Harap Eida bersabar walaupun dah 6 hari dlm wad.. Moga dipermudahkan bersalin..

atle ♥ waT¡e said...

semoga sume selamat.. :)

aYu said...

harap2 bakal suamiku nnti juga begitu.tajuk kak ida pilih mmg sesuai..

@e_da said...

Kak Su ....
terima kasih banyak yer.. idapun doakan kak su begitu juga...


Anis.. skrg ni pun kena sama2 berkorban kan.. tp alhamdulilah dapat suami yg sgt2 memahami... syukurrr


DJ epoi.. thanx bro doakan kami... kami berdebar menanti hari...


Yatie... moga2 ikatan ini hingga akhir hayat amin...


Kak Umie.. thanx yer.. ida d hospital pusrawi la kak...


puterikure-kure.. time kasih.. awak pun take care tau.. kita ni kena tahan sampai deliver nampaknya.. huhu


Nur.. tima kasih sentiasa doakan ida hanya tuhan yg membalasnya... aminnn



Watie.. thanx ya...

Ayu...moga jodoh ayu juga yg terbaik nanti akak doakan.. aminnn

RaFFLeSiA MeRaH said...

x sabar nk tgk baby ida....moga semuanya slmt...

noor said...

ida...aku sentiasa doakan ko ngan baby ok..jgn sedey2 ok ..ceria2 tau...mama kena kuat

isya said...

wah..btuah ida dpt suami mcm tu..

ida, kena duk sepital sambai bersalin ke?

+NADS+ said...

ciannya..
xpelah, ade suami yang amat memahami...

masa nad dulu pun suami teman sampai time deliver...rase sangat bertuah..coz suami sama2 tgk camne pengorbanan isteri tuk dia...

rase terharu sangat tau...tp, bile dah selamat sumenyer...rase lega dan yang paling best eida akan rase satu perasaan yang nad xdpt nak ungkapkan bile dah jadi seorg ibu...xtergambar dgn kata2...nikmatilah ia ok...

;) nad doakan utk eida n baby...insyallah selamat sumenyer...
amin...take care tau...

Diarihatiku1976 said...

akak pun tak sabar nak tgk baby ... harap-harap semuanya ok...

akak_bieza said...

e_da..take good care of yourself

bertuah dapat suami penyayang..

semoga selamat bersalin

lepas bersalin nanti cubalah ambil makanan kesihatan khas untuk wanita lepas bersalin CNI Permata Suri, CNI Royal Jelly dan CNI Gamat untuk mengembalikan tenga dan keremajaan otot yea =)

DYLA said...

ida kat sepital mana ni?

mcm tu la adat kite ni suami isteri ... kene saling bantu-membantu..

@e_da said...

KAK RM trima kasih kak...

NOOR.. ko la semangat aku. sebab nasib kita selalu sama.. ko kan idola aku.. hihi insya allah akan kukuatkan semangat demi baby ni...


Isya.. alhamdulillah kurniaan tuhan.. yup, maybe sampai bersalin..


NADS.. thanx ya.. alhamdulillah dapat suami yg baik kan... tu la id apun berdebar nak rasa nikmatnya jd ibu nanti.. huhu


DIARIHATiKU.. akak thanx.. ida doakan ada rezki untuk akak nanti.. sabar ye kak...


KAK BIEZA.. thanx kak.. alhamduillah.. insyaallah nti cuba mana ygboleh.. hehhe

DYLA.. ida kat spital PUSRAWI...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah