Thursday, August 13, 2009

NAMA

Ada yang tertanya-tanya siapa nama my baby ni kan.. hehe takpe .. mama buat entry khas tuk nama buah hati mama nih....



NAMA SAYA.. MUHAMMAD DANISH MIKHAIL...

Nama pilihan papa dan mama...
MUHAMMAD sempena nama Nabi kita S.A.W
Mama suka nama DANISH.. bermaksud = Bijaksana
Papa lak suka nama MIKHAIL = memberi rezki

Papa kata " seorang yang bijaksana memiliki keperibadian Rasullullah dan bermurah rezeki diharapkan menjadi seorang yang pemurah dan suka bersedekah" InsyaAllah...

Hmmm tu la yang papa describe melalui nama tu.. aku ikut jerla mana yang elok.... heheh


Nama ni dah lama di rancang .. n sejak kami dapat tau jantina baby ni boy mula la create mcm2 nama... tp tu pun berbincang la banyak kali kami berdua.. ada gak lak percanggahan memula tu.. atok n nenek pada mulanya ada yg tak setuju.. tp lelama diorg kata ikut ler... sebab anak kami katanya... hihih...

sejak 4 bulan lebih dlm kandungan masa tu dah dapat detect yg baby ni boy hubby dah mula panggil nama timangan baby dalam perut dengan panggilan MIKHA... tiap hari dia panggil baby dengan nama tu.. aku ada cakap gak .. ha panggil sgt la nama tu kang kuar girl plak.. hihi

Bila kandungan dah 7 bulan lebih scan dengan lebih jelas n masa tu mmg dah confirm nampak bird mikha ni.. so confirmla terus nak bg nama ni... hubby mmg suka sgt la kawan dia nanti...
Atok n nenek panggil dia DANISH.. aku ngan hubby panggil dia MIKHA.. sebba dah biasa dr dlm perut.. mak pak sedara dia lak panggail MIKHAIL.. heh ikut suka la.. janji selesa..


Mikha ni kalau dia tido aku pakai kan topi dia gelisah.. dia akan golek-golekan kepala dia sampai la topi tu terbuka.. pandai tul ler anak mama ni..baru 7 hari dah pandai buang topi yer... hihi... skrg dah tau time mlm dia akan bangun 2-3 jam sekali... tp ken abg susu cukup baru dia tak meragam.. memula dulu mmg kekok sesangat bila dia nagis tengah malam.. skrg dah mula ok...


Sabtu ni nak balik kg dah.. maybe takleh nak upload pic mikha selalu.. sana 3g pun kdg ada kdg2 lembap.. tgk la kalau line clear baru leh update kot.. mak dah bising2 ajak balik.. nak suh urut2 badan sket kecuali perut...lelama nanti masuk angin mak kata.. Syukur ada mak jaga aku kat sini.. kalau tak haru biru... hihi biasala anak pertama kan...

Nak ucap TIMA KASIH SGT2 pada kawan yg memberi petua jaga pantang Ceaserian tu.. insya allah aku ikut mana sepatutnya tu.. so far tempat czer tu ok kering.. hubby selalu tolong tengokan dan aku ada beli spray cam plastik tuk elak basah tu.. tu pun doc yg suggest kan... harap2 semuanya akan pulih dengan elok.. tima kasih semua....

8 bebelan kawanku:

Zura Hasan said...

ieda,selamat berpantang yer...dan selamat menempuhi alam ke'ibu'an..hehehe...bilekah tibanya saatku nnt?hanya Allah yg tentukan...salam peluk cium utk Mikha...

chugie said...

saya pun guna spray tu gak, pastu kalu nk mandi just balut skit tpt cezer tu ngn plastik, alhamdulillah bleh mandi..baru segar skit bdan.

puterikurekure said...

oh my! geram sungguh hati ni tgk baby2.
:)

Aleeya said...

tahniah..comelnye baby...selamat berpantang, c-zer pn kena pantang betoi2 gak tau..all da best, peluk cium utk danish..

Mama Uda said...

salam ..
selamat berpantang.. huhuhuk sungguh mencabar.. nak2 time pantang dlm bulan posa..

suked8787 said...

Slamat Berpantang gak utk Eida...duk elok2 kt kg tu...jgn noti2 tau..nnt babab kang...hehehehe

Pastu, jgn curi2 langgar pantang....ckit2 xpa..muahahaaaa

@e_da said...

wsalam zura.. tima kasih.. sgt mencabar ketika ini.. hehe tp pengalaman yg paling indah dirasakan...

akak_bieza said...

comeinye dierrrr...geremmm gereemmmmm

e_da sihat? semoga cepat sembuh.

take care

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah