Monday, August 3, 2009

Selamber ajer....

Malam td dalam jam kul 3 pagi masa tu tengah lena.... aku rasa ari-ari bawah perut ni cam sengal2 jek... ok la aku pun buka mata n cuba pusing posisi badan baring... mak aihh punya sakit punggung ok.. masa tu dah berpeluh kepanasan... masa tu ok lg tahan .. sakit pun cam terasa skit2 je.. bila aku baring terlentang aku rasa baby cam aktif menolak2 ke bawah... wah dah terpikir ni lg parah aku terlentang lg terasa penangan dia... then pusing ke kanan lak.. tp dah lenguh n kebas sebelah kiri td kan,, punya la azab nak pusing badan pun... terasa punggung yg amat sakit.. aku cuba bangun n duduk... lama gak duduk.. dah kurang sket baring balik.. cuba lena jap...

selang beberapa minit dtg balik sakit... pastu dlm kul 4 suku nurse dtg check BP.. nk cakap masa tu nurse wad dia tak tau sgt.. so aku tunggu nurse (bidan) dr labour room la. dlm kul 5 tu call hubby ckp sakit tak tahan dah berpeluh2.... dlm kul 5.30 nurse labour room dtg check heart beat baby.. akupun bertanya lerr. dia kata baby gerak ok jantung pun ok.. yg aku sakit tu sebab baby move n aktif.. adoii mmg dah 2 mlm kena camtu.. jam 3 pagi lak tu.. punya lama nak tunggu siang...tak leh tido.. tp nurse pesan suh bgtau doc apa yg aku rasa tu...

Yang menjadi tanda tanya.. lepas aku call huby cakap sakit (masa tu tgh tahan sakit lg) lepas cakap2 n sembang ngan hubby perut aku cam lega tak sakit sgt.. aku selalu perasan kalau baby tengah gerak aku bgtau hubby suh pegang ke apa dia senyap.. then smlm aku bgtau aku sakit baby move kuat tak lama baby senyap.. hahahah baby takut ngan papa kot... kuikuikuiiiii..dlm kul 6 azan subuh baru perut aku lega... tak sakit dah pun... pelik gak.. masa sakit tu ingat dah nak terberanak ke apa dah... dlm hati aduhai jgnla tengah2 mlm ni aku takuttt.. hubby lak kat umah kan. kalau ada sini senang lerr... then mlm ni maybe dia decide nak teman aku kat sini.. yeaaaaaaaaa...


Dalam jam 1 lebih doc wat check up round wad...akupun bgtau ler apa yg jd mlm td.. then doc pun risau itu adalah contraction.. then dia suh nurse wat CTG...masa doc dtg tu dia nampak ler aku tgh online... siap tegur,...

doc : ni je la kan kejenyerr yerr

aku : yerla doc sy dah tak tau nak buat apa dah

Doc ; eh sy, tak sempat lg nak g celcom nak beli kad broadband ni

aku : hehe doc nak beli gak yerr...

pastu dia tanya la aku mcm2.. camana nak guna la apala.. heheh doc pun teruja nak guna simkad broadband ni rupanya... pagi td pun aku ajar budak katil kepan katil aku ni.. diapun mintak husband dia belikan.. kiranya aku kat sini dah jd CIKGU IT.. hahah semua tgk aku online.. diorg pun teruja nak jugak.. khekehekeee pengaruh kuat ooo....

Sekarang ni aku nak online SELAMBER jek.. kalau dulu memula aku nyorok2 gak la.. skrg takde hal daa.. bilik aku ni dah mcm umah aku aper.. yerla semua cleaner n nurse dah kenal sgt walaupun aku ni bukan jenis suka menyembang.. tp muka aku dah familiar duduk paling lama kat sini.. kalau tanya nama aku diorg takyah nak belek buku ke apa terus tunjuk bilik mana. haaaa.


So lepas doc check dia suh aku buat CTG.. okeh takde hal.. sambil buat CTG sambil gak aku layan tenet... bosan ooo CTG kena buat 45 minit...

Di sebelah kiri aku... lappy yg sedang online.. masa tu tengah chat ngan NOOR, HUbby aku n kakak ipar aku.. hehehheboleh menaip tgn sebelah tau... hihi.. drpada aku melangut ngadap siling kan.. baik ngadap laptop.. sambil tu dengar ceramah CD yg syikin bagi (budak depan katil aku)...


Sebelah kanan .. Mesin CTG.. yg bersambung ngan perut... dahla baby bergerak2 masa tu.. abis tali yg ikat perut tu beralih.. lasak betul la anak mama ni.. kuat dia ek.. ni mesti mama selalu minum milo dia jadi sihat dan kuat!!.. heheheh

huhu dah panjang dah kertas graf tu tp tak menunjukkan apa2 contraction pun.. baby ni buat suspen mama la mlm2.. mama ingatkan awak dah nak kuar tau... sebelum buat CTG ni doc dah pesan jgn makan or minum.. ceh doc ni saje takutkan aku la.. kalau ada contraction kita buat terus tau.. ayokkkkk masa tu dah cuak dah.. sib baik belum lg.. mama takotttt lorrrrrrrrr....

6 bebelan kawanku:

fuadnis said...

eida,
dah pilih ke tarikh nak kene operate??

@e_da said...

nis....
kalau tak sakit awal insyaAllah jumaat ni 07-08-09.. doakan ida ek.. takut arrrr....

aYu said...

kak ida..
mcm seram ek..
pengorbanan ibu ni besar kan..

Dj Epoi said...

Salam,...

Dah tidow dah ka?
Hubby ada kat sebelah ? heheheh'
Sesaja Gua wonda2 pepagi nih hehehehhe......

Selamat berehat Dik!!
Take Care!!

akak_bieza said...

haiyoo...baby very the active wannn..

take good care of yourself.

akak doakan semoga selamat =)

Diamilikku said...

hurmm...salam eida..
dah banyak kali akak try post komen..tapi asyik tak boleh jer...
tensen tul lah...
heheheheh...baguslah duk hospital pun leh online kan...ibu2 zaman sekarang...zaman dulu mana ada teknologi mcm nih semua...
take care ye sis

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah