Sunday, November 15, 2009

Buah Hati tiada di sisi.. nak buat apapun tak jadi....

Takde mood langsung nak buat apapun... mak bawa mika balik kg sampai raya haji... masa mak bertolak balik td aku dah tak bleh tahan.. air mata berjurai2, esak sedu mcm takleh henti, idung dah tersumbat takleh nak bernafas.. nak tido mata takleh lena... nak buat apapun semua tak kena... mak ada hal kat kg jd abah dtg amik mak.. so aku pun keje takde sape jaga mika since aku pun blom lg start hantar mika ke nursery sebab mak nak jaga...(mak duduk ngan aku)

lepas raya haji nti aku bw balik mika semula.. tu pun tak tau la camana.. nampak gaya mak mcm berat nak bg.. akupun tak sampai hati nak pisahkan mak ngan mika.. 3 bulan lebih mak dan aku sama2 jaga mika... ni la kali pertama sejak mika lahir aku ngan mika bpisah seketika. tp tak sampai setengah jam mata aku dah bengkak gilerr. tak tau la camana nak g keje esok.. mlm ni aku leh tido ntah tak.. baju bantal semua brg2 dia buat aku lg sedih... gambo & video dia kalau di tengok lg banjir umah air mata.. tp nak wat camana.. diluahkan emak ditelan anak.. dua2 aku sayang tp aku kena bkorban sikit.. tp aku nekad lepas raya aji nanti aku nak bawa balik jugak mika.. aku tak boleh hidup tanpa dia... (taip ni pun x henti lg nangis........uwaaaaaaaaaaaaaa)

dah la takleh nak sambung menaip... aku dah takleh tahan.. rindu giler kat mika (nanges...nanges.......nanges.....) ... tak sanggup la rasa mcm ni.. kalau takleh tahan gak aku nak cuti jumpa mika. ....... ni pun badan dah rasa nak demam tak tentu arah..... huhuuhuuuuu

Aku takleh hidup tanpa permata hati aku......... uwaaaaa... mama rindu sgt2 kat mika............. camana ni.............


Mana leh tahan hari2 tgk dia main2 camni pastu takde pulak... sunyi giler... hidup rasa kosong .. huhuhu

12 bebelan kawanku:

Diamilikku said...

uishhh dashat nih...belum sehari dah macam nih..better amik cuti lah eida..balik sana...belum sampai waktunya untuk eida ngan mika berpisah gini

Ira156 said...

Adoy sedih sgt2 luahan eida ne. . .ira pun mcm nak nanez sma tp paksa thn.ira turut merasa sedih if berjauhan ngan ank2 apalg still baby ne.dh bsr2 pun still juga sedih klu berjauhan.ank2 tak nanez tp ibu2 yg nanez sal tak sangup menahan rindu.apa2 pun eida ambil cuti ler. . .

@e_da said...

beyul kak su.. belum sampai sehari mata dah bengkak gilerr. camana la nak keje sok.. kalau tak bleh tahan gak mmg ida zassss balik kg... td dpt call dr adik dia kata mika mcm mencari2 mama dia..sian dia

puterikurekure said...

alalala...ciannyeee...
ceq pon tak sanggup kalau kena pisah ngan khalish...huhuhu~

DYLA said...

memang la ida... sbb tu kami berulang jauh hari2 sbb tak leh la ..

@e_da said...

puterikure-kure - nak taknak terpaksa juga.. tp jiwa menderita... huhuhu


dyla.. penangan anak sungguh kuat kan...

wanie said...

kak eida..

saya paham apa akak rasa skarang nih..sy pn penah tempuh semua ni tapi nasib baik la mak mertua saya tak jauh..mlm tu jugak suruh hubby gi amek aqif sbb sy tak bole tido..

mmg rasa sunyi & kosong jer kan..;(

chugie said...

ala sedihnye.. emm sbr ye eda.. xpe.. kalu rindu sgt amik je cuti terus g kt mika, sy izin kn heehehe.. jgn sedih2 sgt tau..

fuadnis said...

alahai kak eida..

siannye..klu nis la...tak sanggup...........pulun carik pengasuh cepat..tp yela..cucu sulung..nenek pn sayang terlebihla..tp mcm manapun baik kak eida ataupun mak kak eida sdiri kene belaja dgn suasana baru..kne terima kenyataan bahawa salah seorang mmg kene bjauhan....

(lagi lama duk dgn nenek dia..lagi beratla nk bpisah..kak eida kene cakap baik2la dgn mak akak..insyaallah dia memahami..tp klu kak eida sdiri rela pun takde masalah...)

yatie chomeyl said...

i fhm sgt2..sbb tu wpon susah nk jaga baby SN kat sini, hubby & i sanggup tak bagi MIL bwk baby SN blk msia. biarlah kita ssh jaga anak sendiri drpd perit menanggung rindu..

be strong ida

AmiYs said...

sabo ye ida.. kejap je tu.. amiys lg la.. x dok skali.. klu xde keja weekend bru dpt jmp.. klu ada keja x dpt blk lagi sadis... meleleh la air mata rindu kt amir..

@e_da said...

wanie..
kalau dekat mmg akak ikut sekali balik.. tp jauh la pulak makan masa 2-3 jam.. kena tahan jer la...


chugie thanx bg semangat kat ida.. kalau tak tahan gak mmg balik la jawabnya...


Anis.. pengasuh mmg dah ada.. tp mak yg sedih bila kita letak situ.. dia nak jaga.. keadaan sekarang ni dalam keadaan serba salah sgt2... mak tinggalkan abah di kg dalam masa yg sama dia nak berdamping ngan cucu.. tp mama nya pulak kena korban bila nenek dah rindu kat atok.. aduhai la...



Yatie .. thanx atas kata2 semangat.. segala penat jerih kandungkan dia mmg boleh diharungi apatah lg bila dia dah keluar.. tp kasih sayang harus dikorbankan.. bila tgk mak kita pun tak sampai hati... kasih syg pd mika harus di kongsi juga..



Amys.. ida sgt respect dgn amys.. amys seorang ibu yg tabah seminggu sekali terpaksa berulang sebab keje.. terpaksa duk jauh dr amir.. ida tak sekuat itu nak harungi seperti apa yg amys lalui.. ida tau sgt perit apa yg amys rasai... hanya tuhan yg tau.. ida doakan kalian dpt duduk bersama suatu hari nanti...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah