Tuesday, November 10, 2009

Nostalgia lalu....

Bila buka facebook ramai aku dapat jumpa kekawan lama masa study dulu.. rindu tol kat diorg.. kebanyakan dah kawin dan dah ada anak. ada yg anak sorang, 2 org yg 3 org pun ada...... yerla memasing dah makin lama makin tua .. kuikuikui kena sedor diri di situ yerrr....

dalam pencarian kekawan lama aku jumpa gambo2 yg diorg tepek kat fb masing yang mana tiada dalam simpanan aku... hasilnya aku jumpa gambo2 aku ... yg masa itu adalah slim beb.. hahahahha:P




korg kenal kan mana 1 aku.. cari la sendiri..
huwaaaaaaaaaaa mengenangkan diri sekarang adalah sangat tidak sama seperti masa dulu...
aku berazam akan kembali seperti dulu.. (pepaham sendiri la yerr)
tak dapat banyak dpt skit pun jadilah..
usaha masih diteruskan..
Aku tak boleh putus asa...




Gambo ni masa tahun 2001 atau 2002 tak brape henggat.. masa ni kitorg tengah tunggu giliran nak buat presentation projek final degree... sib baikla bebudak ni snap2 gambo ada gakla kenangan... huhu

Kalau yg tak berapa clear penerangan di atas aku adalah sekarang dlm proses penyeliman badan.. hahahah almaklumla aku naik byk ketika pgnant...

Mohon PETUA DAN TIPS dr kawan-kawan untuk slim balik selepas bersalin... terutamanya yang bersalin CEASER...

Ada org tak sama simptom ketika pregnant kan.. ada org naik banyak, ada org skit je.. tp aku ni naik banyak la kiranya.. memang makan masa nak kempiskan segala kan terutama tang perut .. hihih.. mana balut sgt ngan bengkung.. penah la jugak aku balut pelan2 tp kdg rasa nyeri di dalam.. so boleh buat pun sikit2 je la...

ahhh bior la org kata sekarang ni aku BERISI... aku tak kan putus asa.. apa yang penting.. aku usaha dr duk diam sahaja... huihuuuuu

kawan2 yg budiman bg la semangat kat aku yerk... cayokkkkkkkkkk cayokkkkkkkkkkkk


7 bebelan kawanku:

Diamilikku said...

samalah kita eida..tapi yang tak tahan tu..makin kak su nak selim..makin laju kak su makan..aduhh guane tu dik????

Ira156 said...

Caiyo. . .caiyo. . .caiyo. . . Eida kena terus berusaha untuk menyelimkn bdn ye.jgn putus asa ok.bab2 petua takde lh pulak coz bdn ira sentiasa maintain gitu loh.msa peknen bdn tak berapa brisi so tak susah ira na kuruskn bdn.msa ne brt bdn ira 46kg je.kekeke. . .

fuadnis said...

ala..kita nk bg petua pn takleh..kitapun mbam...mbam gak..hehe..

@e_da said...

Kak su.. betul tu... kita kena kuatkan semangat nak kurus ni ek.. adoilaaaa...

ira.. ida ni jenis senang naik tu yg pgnant bdn naik sgt.. lg pulak ida kena ambil ubat mcm2 masa pgnat...

anis.. meh sama2 kita berdiet.. kuikuikuii

chugie said...

heheh.. minum jusmate lah bleh ke?? pas tu control makan kot..

cam sy kurus gak lah pas cezer dulu, tp tang perut stil embung g r.. sbb sy kuat makan kot..

hajarus said...

tengok pic lama2 mesti teringat memori lama kan... bestnyer...

Diarihatiku1976 said...

petuanya jgn makan nasi jer.. akak pun tgh usaha ni.. entahlah ekk..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah