Monday, December 21, 2009

1 Muharram 1 penghijrahan.... black vs white

18 dis = 1 muharram.. 1 penghijrahan yg telah ku buat.. seperti entry sebelum ini.. peneka pertama yang tepat sekali adalah HAJA... tahniah haja.. terror bebenor ekau meneka...
sent add umah kat akak nti akak pos hadiah ek.. heheh

Kereta myvi kesayangan aku telah bertukar tangan... 4 thn lebih dia bersama aku.. myvi hitam ni kereta pertama aku sejak aku mula bekerja.. titik peluh sendiri aku beli.. aku sayang sgt myvi ni tp apakan daya sampai masa dia untuk berpisah dari aku... sgt sentimental value pada aku.. huhu seminggu sebelum aku nak trade in keta ni.. hati aku sedih sgt,... mcm rasa hilang kawan baik lak.. yerla sejak aku bujang aku dah guna keta ni hingga kini aku da ada anak dah... walaupun tak lama... tp ia sgt berjasa pada aku.............. sebenarnya tak plan pun nak tukar.. tp memandangkan myvi tu da mcm2 masalahnya, lg pulak keta tu manual.. so aku dah sedap pakai outo nak tukar lak selera...

sejarah myvi tu aku beli sebab aku kena transfer ke branch ofis. nak g keje susah tade rnsport sebab jauh dr umah sewa aku masa bujang tu.... kalau tak maybe ta beli kot lg masa tu.. kebetulan myvi betul2 baru kuar.. ...kira-kiranya mcm aku org pertama kat opis tu dulu pakai myvi sampai aku dpt gelaran "ida myvi" ada sorg kakak tu yg bg gelaran tu.. hahah.. sebab dia susah nak ingat nama aku yg masa tu baru keje. so bila dia nampak aku org 1st n baru beli myvi di gelarnya aku nama tu plak....


kalau myvi aku memilih hitam so yg baru ni aku telah sepakat ngan hubby memilih putih.. ikut selera semasa... pilihan kami nissan grand livina.. aku tak tau aku sgt minat kereta2 jenis MPV.. maaf ckp aku kureng sket keta pattern biasa .. aku sendiri tak tau kenapa.. kalau ikutkan idaman aku estima atau honda stream la.. tp takat ni .. ini saje yg kami mampu.. ini pun dah cukup syukur.... kami sendiri tak pernah mimpi.. rezki...


Lepas ambil kereta hari jumaat tu.. kami semua pulang Ke Johor.. nak hantar mak balik kg...
mak dah rindu nak balik umah dia...


Sebelum tu mak tok n mika posing dulu depan keta mama n papa.. hehheh... kesian mika terpaksa berpisah ngan maktok seketika.. nti aku sambung citer penghijrahan ke 2 pula...

*mika x sihat... idung sumbat selsema.. sian dia...

12 bebelan kawanku:

fuadnis said...

bestnyeeeeeeeeeeee keta baru....nispun terasa2 nk tukar keta baru..tp nanti2 dulula..bg lepas setel hal rumah dulu..

eh bukan hubby kak dah pakai keta mpv ke sebelum ni??dl ade wat entry kan??so kereta akak n hubby ade 2 buah la skrg??

@e_da said...

This comment has been removed by the author.

@e_da said...

Anis.. keta hubby tu merangkap keta opis... heheheh so yg ni keta akak sdn bhd.. tp bayo minta share ngan hubby... khekhekheeee

hajarus said...

wah... bestnyer tukar kete baru... rezeki anak ni...

Cik Puan*PIE said...

aiseh men..diriku peneka yg brtuah tu yew...ok2 nnt kite send alamat...time kasih la ye...
*cntik la wane putih tuh kak ida...tahniah.wah rezeki mika dpt naik kete baru..sonak la mika tu ye, nnt leh g depan..g blakang main2..hehe

@e_da said...

hajarus.. alhamdulillah sejak lahir mika murah rezki kami.. akak doakan rezki hajar pun begitu nanti ya..

HAJA.. tahniah aja.. heheh alhamdulillah rezki mika...

Mama Uda said...

tahniah ida..
rezeki mika...
bes drive kete baru.. tapi yg tak bes tu.. ada2 jer yg mcm magnet nak dtg dekat.. tengok berkilat.. mesti nak cium.. hehehe.. pengalaman.. uda sebulan lepas..

puterikurekure said...

rezeki anak tu. dapat jugak tukar kereta ek. alhamdulillah~

suked8787 said...

Walaweiiii..keta baru...syoknya...Alhamdulillah rezeki Eida sefamily...Doa2 la semoga kitaorg pun dpt tukar keta baru gak...ahaks

P/S : Dj Epoiiiii...sila baca wokey..

isya said...

wow kete br.. mmg rezeki anak ni..
;)

nba-Nur said...

Wow.. keta baru.. Congrates ye.. Murah rezeki sejak Mika lahir..

Ibu Lala said...

baru baca entry nih. syoknye dapat kete baru. grand livina lagi. i like kaler putih. Nanti boleh la tumpang sama pi keje ye since banyak sit kosong nih..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah