Tuesday, January 26, 2010

KE bz ian Terlampau....

Dari sehari ke sehari aku nak try update.. asik tak menyempat.. tp nak berfamville sempat pulak kan.. hihi.. takpela ni ada masa sket.. last 2 weeks g check up mika untuk 5 bulan.. berat dia naik 6.8 kg.. aku rasa before g check up badan dia lebih berat dari tu.. tp dia asik demam n selsema... tu yg tak menjangkau 7kg... takpela yg penting dia dah sihat...


The latest si botak aku.. makin botak makin bolat muka ekau mika... ni lepas balik klinik kena cucuk 5 bulan.. sib baik nagis sikit je...doc pujuk2 terus senyap n ketawa2...

mak aku hari2 call tak leh tahan rindu kat dia... aku lupa nak story.. mika aku dah start hantar ke nurseru masa umur dia 4 bulan setengah... akhirnya mak melepaskan juga aku menjaga mika sendiri.. tp tuhan je la yg tau ... masa aku nak balik dari kampung mak menangis semahu-mahunya.. aku pulak jadi tak sampai hati.. tp aku cekalkan hati.. aku nak jaga juga mika susah senang sendiri... mmg aku kesian gak kat mak tp apakan daya.. seperti di n3 sebelum ni ada yg mengatakan.. salah seorang akhirnya perlu berkorban...

Dalam aku perjalanan aku balik KL mak tak henti nangis adik aku kata.. bukan mak je.. aku pun meraung sama.. sebab tak sampai hati.. dah sampai melaka tu rasa nak hantar balik mika bagi kat mak.. tp aku tahankan juga...

Yang paling kesian abah kata mak sampai mengigau2 tengah2 malam cari mika masa tido.. aduhai la.. sedih aku dengar tp alhamdulillah mak boleh terima.. untuk permulaan haritu aku kerap balik kampung seminggu sekali untuk mengurangkan kerinduan mak pada mika... alhamdulillah semuanya dah ok... so minggu ni aku dah janji nak balik kg sebab hubby nak g JB ada race mountain bike dia.. aku mestila follow.. heheh.. mak hari2 dah call mengira hari... kesian mak..

okla nanti aku sambung citer mika kat nursery... daa........

4 bebelan kawanku:

puterikurekure said...

dasat kan penangan rindu nenek ni?
lebih rindu nene dari mak.

:)
apappon, mika behave ok.
jaga mama elok2 ye.
;)

isya said...

chubbynya dia!geram!

lin muhamad said...

teringat arwah mak sya dlu..menangis sedih nk berpisah ngan cucu yg dia jaga selama 2bulan..hehe..sya ditinggalkan kt kampung dia tak sedih lak.lawak tol...itula kasih sayang seorang nenek pada cucunya. :)

lin muhamad last post..#cameron highlands+lecture+checkup+toys+love-bite+ikea+hutang

fuadnis said...

alahai..sian mak kak eida yee..tp nk buat camne..terpaksalah harungi dan tempuh..jgn risau..itu hanya permulaan..nnti dah lama2, mak kak eida akan terbiasa..maklumlah..br sorang cucu..nanti dan bertambah adik mika..tak terlayan mak kak eida nanti..hehe....

cepatlah story mori cite pasal kt nursery yek..tak sabor nk tahu nie..hehe..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah