Wednesday, February 17, 2010

Buai laju-laju.....

Buai laju-laju, sampai cucur atap,
Belum tumbuh gigi dah pandai baca kitab.

Buai laju-laju, setinggi dahan Teja,
Belum ke sekolah, dah tahu mengira, mengeja.

Buai laju-laju, sampai ke rumah nyonya,
Teruslah, belajar, walau sampai ke negera China.



Buai laju-laju, sampai ke senja,
Aku nak kawin dengan anak raja....
(hahahaaa ni aku tambah... mcm cerita bwg putih bwg merah tu kan..)


Apa yang mika menungkan tu.... sambil peluk bear pooh kesayangan dia... bak kata adik aku.. peluk anak ke... hehehhe






dia ni tgh memikir apa ntah.... tu tgn pakcu dia yg rajin melayan


oooo ini rupanya.. bila kena buai dia lena.. dlm mimpi mesti dpt kawin dgn anak raja.. hahahha berangan je mama ko.. anak bersunat pun belum.. kahhhhhhhhhh




Sebenarnya susah nak tidokan dia.. meragam jek.. kan aritu aku ada buat n3 dia tido duduk.. kali ni aku try masukan buaian ni.. laaaa boleh lena gak dlm keadaan camtu.... hai anak... anak....... buaian ni mak tok dia yg belikan... balik kg masa hantar mak tok CNY aritu... cucu kesanyangan mak tok n tok abah... pendek kata kat kg aku senang keje... mak n abah tak lekang nak pegang dia.. kecuali dak kecik ni tido.. tu pun tgh tido atok abah dia tunggu tepi dia.... alahaiiiiiiii...



Pipi molat... tgn mungil.. baju dah naik sendat... ni mcm nak suh mama shopping baju mika lg jer... hahahah.. alasan terbaik tuk mama dia dpt shopping..... bila dah lena betul baru aku angka tido atas tilam..... mcm2 ragam la anak aku sorg ni.....

5 bebelan kawanku:

ijad said...

cantik blog..

mzira said...

Sedapnya mika tido. . .

Pp makin molat. . .geram je ira tengok!

cikgu_pjpk said...

hehehe..kaki tido tau mika ni..hik..hik..dlm buaian pun jadi gak..hehe....

@e_da said...

hi ijad.. tq ya


mzira... makin bam bam n makin nakal...

cikgupjpk... hhehehe ni mesti hubby anis ni.. tq singgah sini cikgu.. hehheheh.. dia ni susah nak ditidokan kalau baring.. jadila camni...

Dj Epoi said...

Huhuuuuuuuuuuu...

Cutenya gibik2 tuh...
Sampai tertidow Mika hehehe

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah