Monday, March 8, 2010

7 Mac - mika 7 months old....

Harini mika genap 7 bulan.. alhamdulillah... makin ceria hidup kami... sekarang ni mudah sgt senyum.. bila agah sikit pun dah senyum.. lg2 kalau nampak muka aku.. bangun tido pun senyum...

Buah hati aku yg manis.. hehehhe masa ni dia kena sakit mata 2-3 hari lepas.. biasala duk nursery berjangkit dr kawan dia.. tp sib baik tak lama.. alhamdulillah dah baik... mata kanan dia berair je... memula tu kerap sgt bertaik mata...sian tengok..

Semalam papa bw kitorg g jusco IOI puchong.. saje nak jalan2 cari kasut papa.. tp sudahnya mama yg dapat kasut.. papa belikan sebab pujuk mama nak g race harini.. mika lak.. dpt mcm2 juga.. dpt botol air, key n baju tido.. hihih sian papa...

Bila dah mula pegang jgn harap kita leh amik balik kalau tak betul caranya.. ada meraung kang.. tp mmg aku nak belikan botol air ni ... saje nak ajar dia... n cute sebab ada pic mickey mouse.. hehheheh
Bila sampai umah dia rasmikan lerr. tp x berapa pandai lg minum guna tu.. meleleh air kat baju.. tp aku trykan guna air masak je... suka betul dia pegang botol tu...

key baru.. terpandang kat jusco.. mcm cute je.. rembat la 1... tambah koleksi mika..


yang ni pun papa beli semalam.. tp kan sebenarnya bukan tuk mika.. nak hadiah kat kawan papa yg baru dapat baby.. aku saje test tuk mika. alamak suka betul dia duk dalam tu.. semua benda yg bergantung tu dia nak main.. sampai tak tau mana 1 nak pegang.. papa dia dah mula kesian.. x sampai hati plak, ada kena beli hadiah lain kat anak kawan papa nampaknya.. hihih..

Harini ahad papa ada race mountain bike dia kat shah alam.. aku duk umah je ngan mika. aku biar dia main.. pagi td dia bangun awal.. muntah sebab batuk.. aku layankan je dia main sorang2 lama2 tertido sendiri... sambil2 tu aku pun menguli buat kuih keria.. saje dah lama tak buat.. masa dia tido n la amb

Nasib baik siap je uli kuih tu.. dia mula meragam minta diangkat... punyala manja.. duk atas riba layan tgk tv pun dah boleh tertido... hmm pas ni nak melipat kain lak pastu nak goreng keria sebelum hubby balik n sebelum mika bangun.. adoii penat gak buat2 keje umah ni kan.. tak penah abis.... ni la keje kita org pompuan kan.. takpe buat dgn ikhlas.. pahala ganjarannya... hehehhe

4 bebelan kawanku:

fuadnis said...

patutla nampak muka mika cam lain sket..macam susut sket dah ye kak eida??

*SiRibenMerah said...

ensem boy ayang..
muahhhhhhhhhhhhhh~
ayang windu dia la..
bila la dpt nk gomoi2 neh..
hishhhh!!

geram2...

@e_da said...

oo ye kerr nis... akak tgk hari2 kurang perasan.. dia baru baik demam maybe jugak la kot...


ayg iyra... mika pun windu ayang.. meh lerr gomoi2 saya... heheheh

Uda said...

emm beza umur mika ngan tuwen 10 hari jer..
seronok kan eida , time ni tgk diorang mula duk ckp mcm2 bahasa.. lepas tu gelak2 dan makin byk berinteraksi ngan org sekeliling..
hehehe.. kerja umah.. memang tak menang tangan.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah