Thursday, March 18, 2010

Dah boleh duduk..

Kisah petang smlm.. kan papa mika nak makan pizza kan... so balik keje aku amik mika n tunggu papa kat umah.. sebab kalau boleh malas nak kuar malam.. before magrib nak balik n malam leh rest kat umah...

Sementara tunggu papa sampai umah aku layan Fb dulu kat depan tv.. mika merengek2 nak duduk atas riba.. ok la aku amik n duduk kan atas riba akun baru dia senyap. tapi kan aku pelik apasal budak ni senyap semacam.. selalunya tangan atau kaki dia sure duk sepak2 laptop aku, tgn lak sibuk nak capai keyboard.. tp kali ni diam jek...


aku pun tunduk sket nak tengok la apa yg terjadi...
.
.
.

.



Lorrr budak ni boleh dia tido sambil duduk... keturunan betul budak ni.. hahah cam aku la tu.. aku diamana2 pun can sleep.. dia pun camtu senang tido.. cuma meragam sket bila nak tido biasanya.. tp sekarang ni tido malam pun senang.. takpe tepuk2 bagai nak rak.. hanya aku baring mengiring peluk dia n berbual2 ngan dia.. lama2 dengan sendiri dia leh lelap.. alhamdulillah senang jaga mika ni...

haha lari dr tajuk lak...

semalam dr umah ke pizza tu dia tido.. so aku just dukung je la.. malas bawa stroller.. tp bila time nak makan dia bangun pulak.. alamak susah plak kan.. hubby kata cuba kita dudukan kat baby chair.. aku tgk baby chair tu pun selesa sebab ada kusyen support so tak sakit la baby..

sekali ha tengok...!!!Dia dengan bannganya leh duduk sendiri dah... tp kalau atas lantai aku tak berani biar dia sendiri, masih blum stabil lg nak duduk sendiri.. atas kerusi ni takpe ada suppport dr belakang..

Eksyen betul bila papa pegang tangan dia pun dia mcm tak bg .. tu tangan siap landing lagi atas pemegang...

tapi lama2 bila dah penat ni la jadinya.. bersandar juga.. pic ni aku suka sgt.. cair hati tengok dia.cute jek buat muka manja dia.... hahahah cayang anak mama... hati gembira setiap hari melihat perkembangan baru dia.. moga mika terus sihat dan membesar dengan cerdik ya... mama n papa luv u...

5 bebelan kawanku:

puterikurekure said...

comel je gambar dia eksyen ngan landing tu. geram!

Cik Puan*PIE said...

nmpk mika sgt genius je...sng je tidokan dia eh..ammar skang klau celik2 diam2 dia merangkak g memain...dulu celik2 je nangis klau tgk org xde...skang ni lain plak peel dia...

Mak Su said...

terpesona melihat pandangan mata dan senyumannya yg polos

mzira said...

Suka tengok last picture. . Manja n sweet mika. Ehe. . .

woaini_87 said...

Cute sangat.. =)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah