Wednesday, March 24, 2010

Dia Tido AWAL....

Dah 2 hari mika tido awal.. dari kul 8 mlm sampai pagi esok...akan terjaga bila nak susu tp tu pun mata terpejam sambil minum, pastu tido balik.

Jam baru kul 8 dia dah cranky nak tido.. bila aku bg susu letak atas katil, buka kipas atau air- cond sure abis je susu dia terus tetido.. senang gak nak tido kan dia sekarang berbanding dulu yg sememangnya problem...

Bila dia tido awal aku plak dah bosan.. kalau tak selalunya leh main2 ngan dia tak pun menyakat dia.. boleh tengok dia gelak2, senyum2 takpun nagis.. bila dia tido aku tetap belek2 muka dia.. ehheheh

Bila pakai aircond siap2 selimutkan dia.. tp dia ni bukan jenis suka selimut kejap je tu.. pastu siapla kaki dia jentak2 sampai selimut tu tanggal dr badan dia...


Bila terlalu ngantuk, puting kat mulut tu dengan sendirinya tanggal..


Akupun wat la keje bila dia tido. kemas baju dia ke nursery, basuh baju ke , tgk tv ke takpun layan fb lerr.. then sesekali aku tengok dia kat bilik.... tapi kan cam pelik...???

Aku tanya hubby ada tgk dia ke td.?? hubby kata takde.. abih sape yg masukan puting kat mulut dia??? hhahahha jawapannya dia sendiri yg dlm tak sedar aku rasa masukan sendiri puting kat mulut dia... heheh so cute.. senang la mama kalau mika leh masukan sendiri puting time tido takla mama tercari2 bila mika nangis tengah2 malam.. hihihi bijak anak mama.. :P

9 bebelan kawanku:

WaLk said...

slmat mlm mika..;)

Ibu Alia Kaiyisah said...

alahai. bijaknya budak tecik ni. pndai cr puting sdri ya..

puterikurekure said...

hahahaha. comel la mika ni. pandai masukkan sendiri puting dalam mulut.

Diamilikku said...

sama ngan aisy..tido awal...huhuhu..dan dan tu bosan tak tau nak buat apa kan...nak tahan tak bagi tido kesian plak..dah le siang umie sibuk keje..bila malam anak tido awal..huhu...sedihnya rasa....

erienz said...

tomei nye dia tido...

saveme_zero said...

alahai..cutenya la mika ni..ekekekek

Beautiful Disaster said...

aahlah. macam my son. kalau nangis2 and terpegang puting dia sendiri akan suap balik dlm mulut sendiri. haha. cute kan tengok dorang ni.

@e_da said...

nite WALK.. mika said...

Ibu alia.. dia mmg dah pandai masukan sendiri puting dlm mulut...

Puterikure2.. tu la candu dia yg takleh renggang..

Kak sue kalau dia dah tido mmg sunyi kan... boring gak..

hi erienz tq jengah mika.


Auntie sue nanti mika nak kawan ngan kak alia ek..


Azryn.. mmg sonok tgk perkembangan anak kan.. heaven...

@e_da said...

This comment has been removed by the author.

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah