Tuesday, March 2, 2010

Puasa

Harini hubby aku outstation ke Perak.. tp balik hari je.. so kul 3.30 dia dah bangun bersiap.. kul 4 dia ajak aku mkn pulak.. mmg mlm td aku ada masak sambal sotong ngan sayur n tak abis ada dlm peti ais... dlm hati apanya pulak aku nak mkn pepagi buta ni kan...

So aku terpikir baik aku ganti puasa,.. maka bersahur la pagi td kul 4pg. then hubby aku pun bertolak ke perak kul 4.30. Yer seperti sedia maklum akukan BERPANTANG di bulan puasa Full month okay... huhuhu.. so sekarang ni masakla aku nak ganti balik.. tp bagus juga untuk kesihatan kan...


Aku dah calculate dah.... aku dah ganti 2 hari.. Maka Aku ada 28 hari lg nak ganti........... makanya aku target kena puasa 5 atau 6 hari sebulan tuk cukup ganti sebelum masuk Ramadhan nanti... huaaaaaaaaaaaaaa.....hope aku kuat semangat hihihi.... kalau bulan puasa takpe kan semua org posa sama. ni posa sendiri alamak telan ayaq liur je la tgk org minum nak nak skrg ni musim panas.. takpe itu semua dugaan yg menghapuskan dosa-dosa kecil.. heheh saje motivasi tuk diri sendiri....

So kekawan sesape yg ada qada' puasa tu jom kita ganti sama-sama.. ehhehe
(tgh pikir menu apakah ptg nanti... hihihi)

4 bebelan kawanku:

chugie said...

yeah..selamat berganti puasa..

CatlinaFly said...

alamak..belum ganti lagi!wpun pregnant masa puasa bulan lepas, dek kerana muntah2 yang teruk, tak dapat puasa selama separuh ramadan!adeh deh..

Diamilikku said...

kak su kena ganti 5 hari jer..tapi tak mula2 pun lagi...huhuhuhu...nih nak kena contohi ieda nih..ganti dari awal...tak le kelamkabut last minute kan.....

@e_da said...

tima kasih chugie..

catlina jom pelan2 kita ganti posa...

kak su.. kalau sikit leh lg tangguh.. ni sebulan nuuu kalau tak buat haru....

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah