Friday, April 2, 2010

AMARAN NUFFNANG.. Don't Klik klik...

Kita jgn sepakatan main klik2 iklan.... Mahupun Klik2 Iklan di Blog Sendiri... huhu . Nanti tak pasal2 blog kita kena blacklist dan di terminatekan.. huhu sadis kalau dah tak masyukkkkkkk kan..Baca ni untuk ingatan kita bersama...

Dear Nuffnangers,
As you might already know, there are 2 different types of campaigns from Nuffnang: Metered (mCPM) Campaigns , which pay according to the number of visitors who see the ads; and Cost-Per-Click (CPC) campaigns, which pay bloggers based on the number of clicks generated on the ads.

It has come to our attention that certain groups have been committing click fraud, which is defined as clicking on CPC advertisements intentionally just to generate earnings for a blog's owner. Do note that this act is an abuse of our Terms & Conditions under Section 6.

Banner ads are only supposed to be clicked on if the viewer is interested to find out more about the advertising campaign, and not for the intention of earning extra money. Should this situation worsen, the frequency of ad campaigns might be significantly reduced as we'll only be able to sell ad spaces on blogs with no click fraud record.

Our system is capable of tracking these illegal actions which are documented and if necessary, be used as evidence for any legal purposes. In the past, Nuffnang has suspended and banned various individuals and groups for committing this offence. However, as the number of bloggers who commit this selfish act has been growing in an alarming rate within our community, we're forced to be more vigilant and will take necessary action to ensure our other members of the community who do not engage in such act to suffer in the long run.

If you are aware of any of your friends or anyone who have been engaging in such acts, we would appreciate it if you could kindly advise them to refrain from doing so, as bloggers who are caught engaging in click fraud activities will be punished severely, either by suspension or termination.

RENTETAN ITU ni KETerANGANNYA yang aku pinjam dari blog ARIED

  • Apa itu fraud clicks?
Fraud clicks ni secara mudahnya bermaksud click *tipu yang dijana sendiri(ni kes klik sendiri) atau pun click yang dibuat secara kumpulan(ni kes I klik U, U klik I yang melampau-lampau)...(pakatan k)
  • Bagaimana nuffnang dapat *detect?
Hah... Benda ni ramai yang tak tahu.. Sebenarnya Nuffnang ada 1 mekanisma yang dapat kesan dari mana nuffnangers jana klik itu.. Sama ada klik sendiri, orang lain klik dari dalam negara, atau luar negara...
  • Apa tindakan Pihak Nuffnang kalau dapat Tangkap?
- Akaun Nuffnang kengkawan akan di gantung....(rugi2)
- Ditamatkan( blacklist ) dah tak masyuk....
  • Apa tindakan anda?
- Stop geng klik-klik ini@ jangan pi blog lain pastu suka2 nak klik2 iklan...
- Keep blogging...
- Usaha kekalkan traffik untuk dapat buffered earning...
- klik iklan bila berminat SAHAJA..
- ingat.." biar sedikit asal dapat + selamat"- traffik = earning... ingat ye,
Teruskan blogging dan kekalkan traffik... cuba up kan traffik blog masing2 dengan usaha sendiri k...cari topik2 menarik yang kengkawan blogger lain tertarik untuk menjengah blog anda....
  • Kenapa traffik penting dan apa kaitan dengan fraud klik ni?
Bila blog kengkawan traffik ok, pasti lebih peluang nak dapat buffered earning(fahami apa itu buffered earning betul2 k), jadi bila blog anda traffik ok, dapat buffered, earning anda lagi masyuk!!! tak payah nak klik2, keep blogwalking (ke blog2 yang xpernah pergi lagi ke)...rajin blogwalking ke blog kengkawan lain......rajin la kengkawan blogwalking ke blog kiter plak...


Moral of the story : NUFFNANG minta kita JUJUR.. Klik IKLAN MANA yg kita berminat sahaja.. jgn klik beribu kali sehari sebab nak bykan EARNING... huhuhu

3 bebelan kawanku:

saveme_zero said...

aku pun dpt email ni..hahaha. aku rs sbb dia buat reminder ni agaknya tak sanggup byr byk2 kot dengan jumlah ahli yg semakin meningkat.

Siti said...

huhu...nasib baik takde main click2..hehe

lin muhamad said...

thanks for the advise.. :)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah