Tuesday, July 27, 2010

Baju Raya...

Hahaaaa posa pun belum baju raya dah siap... pehhh mcm tak cayerrr.. selalunya nak dekat2 raya baru tailor bg kat kita baju2 yg di tempah kan.. tp tahun ni pecah rekod la baju aku semua dah siap.. tunggu nak raya je.. ngalahkan bebudak....!!

Tahun lepas aku raya ngam2 lepas pantang.. baju raya pun takde beli ready made.. tp tak best.. tak feel aku suka tempah sendiri.. sedap ngam ikut saiz sndiri.. kalau ready made ni sure aku kena alter sana sini terutamanya tangan n kaki baju almaklum lerr i ni rendang ajerr.. hihihi

so tahun ni mcm balas dendam kot.. hehhe takde la tak baik kan... ada yg aku nak buat basahan keje tu bukan semua wat raya.... hari2 pakai baju yg sama bosan kan...


ni dia koleksi raya aku.. mcm2 color ada.. senang ikut tema kaler mika n papa.. dia nak pakai baju apa aku ada.. kuikuikuiii.. acah je, bukanla aku beli semua ni serentak.. aku ni suka beli kain bahan pastu peram... sudahnya bila kumpul2 balik hantar kat tailor berlambak... kakak tu plak siapkan cepat baju2 ni.. lega.... tp bila nak membayo upahnya nah amik muka aku.... berkeping2 not 50 kena kuar... huhuhu sabau je la...

paling aku suka dlm byk2 tu.. baju kain cotton tu (dalam gambo kecik).. selesa yg amat bila pakai.. sebelum ni dah ada koleksi cotton tp beli ready made .. tak syok nak pakai.. kali ni mmhg puas hati.. berbaloi2...

baju mika n papa je la kena ready lepas ni...


9 bebelan kawanku:

ch@ said...

senang hati baju dah siap. kita mmg pakai ready made je, ngam². size S. haha... dah bersalin pun S lagi... hihiii...

mamalieyna said...

ohho..kite pun ada sehelai jenis cotton..suka la kain dia..tp lum jahit..huhu..tak sabar nk raya kan =P..pakai baju baru..lalala..

Nigina said...

wahh bestnya.. mmg cotton best.. haritu my mom buat ... kain dia jadi pendek... orang kata betul ke kalau kain cotton sebelum jahit kena basuh dulu.. nanti dia jadi pendek

@e_da said...

cha... lega sgt.. awak cute tu yg senang cari baju .. hehehhe

mamalieyna cepat jahit baju cotton sgt best!!!

Nigina.. sy tak basuh pun baju tu sebelum jahit.. tp nampak cam ok.. kalau nak selamat buat labuh sket..

MRS. K said...

pergh... raya sakan ni! baju banyak giles

Fieza79 said...

uhuu..kita lom ready pape pon nk raye...siap plan nk yg ready made nye...sekali sekala ubah style..

EiJa ZaQuaN said...

wah..bestnya byknya baju dia...minggu ni pakai baju baru jerk la..hik3..

nigina : kalo ikut tukang jual kain bgtau kat sy..kain cotton ok xpe xperlu basuh dulu..tp kalau cotton viscose..kena basuh dulu..sbb dia mengecut..hehe..tp akceli sy xde lg koleksi baju cotton/viscose tu..

Zura Hasan said...

beshnya bj ry dh siap..
kite ingt baru nk g cari minggu nie...
kaler ape pun xtau lg, tp hubby kate nk merah+itam..jenoh nk mencari baju ready made tu..(tepakse ready made walopun rendang tak berbuah..huhuhu)...cuma bj hubby jer nk tempah...hrp2 ade tailor nk amek lg tempahan...
kalo tak beraya pakai t-shirt la jwb nya...hehehe...

fa10 said...

kita di rantauan ni dah 3 tahun raya tanpa baju baru...
boleh jer order online tp malas nak mengalter la... maklum la, spesis rendang juga.... ahaks

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah