Wednesday, July 28, 2010

Muka Tak Bersalah

Tengok budak ni dah semakin tembam kan... kuat menyusu.. org kata baby boy kuat menyusu tp si icha ni boleh tahan gak kuat menyusu.. harini mak dia start keje... tp icha ni smlm mak aku kata lepas pantang dia makin kuat meragam.. menangis tak henti, dah bg susu, dah tukar pampers, dukung2 pun tak leh nak pujuk..

semalam mak g jumpa uztaz mintak air penawar untuk dia.. alhamdulillah lega... dah lama gak dia suka menangis mcm tu.. kdg2 naik biru muka.. sian mak dia selalu tak cukup tido sampai penah pengsan... yerla dah jd ibu itulah pengorbanan yg kena lalui... mak ngan abah pun gilir jaga dia.. yg bestnya abah aku kalau tolong henjut buai icha dia yg tido dulu.. budak tu tak tido lg dia mengingau2 dah.. hahahhaha



My niece Nurfathiyah Alesya...

dia buat muka tak bersalah sebab sebenarnya dia baru lepas melalak sekuat hati .. lepas melalak leh lak dia senyum kat mama dia mcm ni.. terus cair hati tengok... haiii icha.. icha.... pandai ye buat perangai.. sian mama awak.. dah ler mama dia disahkan kurang darah dlm badan bila tak cukup rehat mudah pengsan... papa dia lak duk jauh seminggu sekali baru balik.. sian la .... sabar je la.. moga 1 hari nanti diorg dpt hidup bersama anak beranak...


5 bebelan kawanku:

Zaidah said...

comelnyer baby...gerah aeda....

Fieza79 said...

cute nya muke baby tu senyum tu yg tak thn tgk...haishh geram nyee..!
sian mak dia kan smpai pengsan2 x cukop tido..

ch@ said...

hahaha comel btl.
sempat pulak ayahnya tinggalkan anak ye.
suruhla ibunya makan makanan tuk tambah darah. google pls, hehe...

@e_da said...

zai.. masa ida balik kg aritu keje dia tido je....

fieza...mak dia kecik je tp anaknya semangat lak badannya


Cha ayah dia keje di JB mak dia lak keje btu pahat weekend husband n wife.. mama dia kurus jek orgnya...

eT said...

budak2 mmg cam tuh...tambah kalo tempat baru...lg la byk dia meragam...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah