Wednesday, July 14, 2010

Mataku Ngantuk!!

Malam td aku tinggal berdua je ngan mika... hubby ada emergency kena balik kg amik mak ayah dia.. Pak lang hubby kena strok kat hospital sg buloh... diorg kata dah teruk dah baca kan yassin katanya... haritu masa kat HKL sempat gak kami pi ziarah... La ni dah makin teruk..

Hubby bertolak kul 10 malam.. tinggalla kami 2 beranak.. aku kemas semua beg nursery mika, iron baju keje n masuk bilik tutup semua lampu n pintu... mika ni plak mana la boleh tido awal.. selalu kalau papa ada kami gilir2 layan dia.. mlm td aku pikir macamana la nak tidokan dia awal neh.. dia sibuk nak memanjat sana sini...


Aku umpan jam ayam KFC ni.. situasi ni sebenarnya gelap dlm bilik tp jd terang cahaya flash kamera HP .. rupanya dalam gelap pun dia membelek jam ayam KFC tu... sambil tu mulut duk mengomel2 ntah apa2...

Bila dia tengok aku ... aku buat2 tido.. kalau kita celik mata nti dia sengih ajak ketawa2... baik buat2 tido.. bila dia tengok kita cam tido dia baring la balik...

tangan maintan pegang jam tu walaupun dah tido...

Lama gak aku dgr suara dia dlm gelap tu membebel2... agak2 dah senyap aku tengok lg.. la dah tido pun.. bila dah nyenyak baru pindahkan tempat tido dia...

Jam 5 pagi baru merengek nak susu.... sib baik mika kejutkan mama... sempat la mama bersahur pg td.. alhamdulillah... tp sampai kul 6 dia tak nak tido balik.. aku lepas sahur cadang nak tido balik tp mika lak celik mata.. ni yg pagi ni mengantuk la pulak.. nampak gayanya lunch hour nti aku membuta lerrr..... ehhehehhe

4 bebelan kawanku:

Ease Basri said...

Seb baik ada Mika kan... leh teman mama mika bila ayahanda takde.... Mika so comel lah...

ch@ said...

comel, kita selalu je kena tinggal dgn cikOni bila mrAbi kerja. hihi, smua benda nak handle. cikOni lak sama mcm Mika, ssh nak tido malam kalo siang dia tak pnt.

fikaryna said...

mika anak baik..tapi lunch nanti tido mika kena awasi jugak..hehe..

cik puan akish said...

kopek mika same la dgn kopek dadif..tp dh x gne lg..pasal abes nek ruam kat tepi mulut..:p

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah