Wednesday, September 1, 2010

Main bunga api.. sape yang teruja?

Balik kampung dah mcm terasa suasana raya dah sgt2.. lg2 plak umah atok mika dah ubahsuai sket bahagian depan.. mika pun jakun main2 kat snjung umah depan..


Suka tengok dia pakai legging oren ni.. seksi je nampak.. tp kaki dia tak molat sgt.. abah aku bising dia kata bg mika pakai suar ketat.. bukan ketatla bah.. dia strechable.. heheheh. aku jawab fesyen la bah.. pening kepala abah aku.. hihihi.. dia kata mcm2 la mak ko ni danish...

kuarga belah johor panggil mika dgn nama DANISH tau..
kalau balik perak diorg panggil MIKHAIL..
Aku ngan laki aku panggil adik...hahahah kalau ada adik nati tukar panggil abang la kan.. (ntah bila la dia ber adik)... :P

Mak aku simpan bunga api ni sepupu aku bg kat dia.. dia sibuk nak suh mika tgk bunga api.. tp yg mainya of coz aku tak bg mika main.. di tala ke mata ke muka jap gi aku yg meraung... so mlm minggu aritu yg teruja main bunga api ni papa dia ngan adik. aku.. lg over org tua yg main bunga api... mcm tak penah main masa kecik2 dulu.. ahhaha

hubby sibuk cari kayu panjang nak bg lekat bunga api nak bg mika pegang.. dia yg teruja.. aku jerit2 kata jangan.. aku takut apa2 jd kang nyesal tak sudah.. dia pegang pun kalau hubby tolong pegang sekali jgn sampai mika yg pegang sendiri... takot ooo.. sayang anak aku kalau terkena bunga api pun sakit gak kan... tunggula nti dah besor pandai la dia main...


6 bebelan kawanku:

MRS. K said...

takleh kasi hadif main bunga api coz die nak pegang api tu! sabo je la

EiJa ZaQuaN said...

hehhe..mmgnya mak bapak yg teruja..tp tgk arr nnti bila anak dh pandai pegang bunga api sndiri..x terlarat nak layan..hehehe..

yatie chomeyl said...

btul3x, sayang anak..jgn le bg main bunga api lg tgh x tau apa2 ni..esok2 dh besar sikit ok la kan ida

cha said...

kelakar la... tapi mmg btl pun. kita pun jakun bila main bunga api. haha, cikOni suka tgk org main mercun

IdaShah said...

cute ada mickey kat montot mika
main bunga api ok lg main mercun ko. khayra nak tgk bdk main mercun pon kiata tak kasi takut apa2 jadi ssh kan

adianiez AIDA said...

teringat zaman aida kekecik dulu.
dgn bebas bleh main bunga api.
now.... da tak bleh plaks.
anak2 sibuk nak main bunga api...!

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah