Friday, October 29, 2010

3 Pagi berkejar ke hospital..

Harini aku lewat sampai ke ofis mana tak nya.. dekat nak subuh baru lelap mata... baru letak kepala atas bantal dah bunyi azan subuh.. sebabkan aku cuti semayang aku sambung tido kejap kononnya.. sudahnya aku terjaga jam 7.45.. melompat dari katil aku tengok jam....

walaupun tak berdaya dengan tak cukup tido aku gagahkan diri pegi opis...

Ada keje urgent yg aku belum siapkan... lambat2 pun takpela aku sampai kan gak diri ke opis...


Sambungan kisah petang semalam....

dalam kul 10 aku bg mika makan ubat.. bertarung gak ngan dia.. hubby pegang syringe.. aku pegang tangan mika.. alhamdullillah semua ubat masuk.. tp dia menangis bercampur batuk... sudahnya semua keluar bila dia muntah.. baju hubby pun basah kena muntah... hmmmm maknanya ubat pun tak masuk la badan dia.. dgn dia esak2 plak nangis,... nak bg lagi pun dah payah..

Kul 11 camtu dah tido.. tp kejap2 dia bangun nagis2 sebab dia batuk... kesian tengok...

dalam kul 2 dia meraung batuk dannangis.. sekali lg kami bangun.. hubby rasa badan dia.. huh makin panas.. kami bagi ubat lg... tp malangnya muntah lg.. abis nasi2 semua keluar sekali.. cadar pun kena.. kat lantai muntah lg.. baju hubby 2 helai bertukar kena muntah...

Sudahnya hubby tengok aku.. aku tengok hubby.. badan mika makin panas.. keadaan makin tak bermaya.. ...


2.30pg hubby suh aku berkemas.. hubby nak suh warded gak... aku ni bukan berkemas baju2 mika.. ngan baju2 aku sekali.. kang kalau kena tahan mmg confirm aku pun tak akan balik sampai mika kuar wad.. siap2 bekalan bagai.. hubby dah bebel2 kat aku.. bukan apa keadaan panik camtu aku pun ntah apa2 pikir.. ahhaha lawak gak...


2.45 bertolak ke gleanegles tempat mika warded aritu... sampai sana amik suhu badan mika 39.3%C.. huh tinggi tu.. patut la panas... doc minta buat check up darah.. yg ni sekali lg aku tak tahan.. mika kena amik darah.. alahai.. makannya sikit amik darah pulak.. lg sekali kena bedung dan melalak teresak-esak.... kena masuk ubat demam ikut punggung lg sekali.. siang tu dah sekali dah...


selesai amik darah kena tunggu 1 jam pulak nak dapat result.. doc takut denggi sebab suhu naik mendadak.. sementara tu. nurse bukan baju dia dan lap badan mika dengan tuala... dia plak nampak nurse mcm nampak hantu.. dia nak lari.. dia dah tau takut kat nurse.. mika.. mika.. tp yg peliknya kat spital tu tak batuk lak.. masa kat umah mcm takleh bernafas dia batuk...

hampir kul 4 doc panggil semula.. result ok takde denggi... dan suhu badan dah turun 37%c.. alhamdulillah... dan tak jd nak warded.. pulang semula ke umah... dah dekat kul 5 lbih baru sampai.. tu la dah subuh..

esok ada appoiment lg untuk amik neb kat spital... huhu

sampai kereta nak gelak pun ada.. aku dah beria mcm nak berkampung kat spital... panik pun ada masa tu.. yerla tengah2 mlm dgn mengantuknya...

dan siang ni .. mmg mengantuk tp aku semangat gak siapkan keje...


walaupun sepah tp aku suka.. lg semangat buat keje.. harap 2 mika sembuh la harini... dan harini gak last day untuk bibik.. kesian dia...

terima kasih pada semua yg mendoakan kesihatan mika ya.. bukan senang nak membesarkan kan anak kan.. dan ada org yg lebih perit dugaannya dr yg kita rasa.. moga anak-anak kita jd orang yg berguna... aminnnn




10 bebelan kawanku:

MRS. K said...

anak sakit, mak pun sakit jugak..
kalau boleh biar la anak kite sihat sentiasa...

cik puan akish said...

amin..cepat baek ye syg mika...:)

Izzatul Iman said...

Alhamdulillah...mika dah ok...

eima said...

fahim penah sekali jd cam ni ...aku paksa doc suruh admit gak sbb dah 5 hari demam tak kebah ..suhu pun tak turun ..pas warded masuk antibiotik ikut drip terus sehat ... tp nab every 4 hour la... tgh mlm buta kena bgn amik nab ...

semoga mika cepat sembuh @ sehat ...
kesian tgk budak berkahak nih ...

alyyani said...

sian mika. selalu panik kalau anak sakit kan. bia la kita tak cukup tido pun janji anak selesa. hope mika da sihat la ye. sedih baca cerita u rasa mcm kena kat diri sendiri. :(

puterikurekure said...

ya Allah...ciannye mika dan korang jugak. sib baik takde apa2 eh. kita rasa kan ida, mika selesa bau hospital. sebab tu batuk2 dia takde kat sana. hehe.

take care eh.

CatlinaFly said...

harap mika cepat sembuh amin...

isya said...

mika sakit ke.. alahai, siannya.. moga mika cepat sembuh ye...

najib said...

semoga mika sembuh

umie@kakyong said...

semoga cepat sembuh... budak2 sementara nak membesar kena banyak bersabar..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah