Friday, October 29, 2010

Mika kena NEB

Petang samalam aku terpaksa half day... rasa tak sedap hati sebab pagi tu badan mika masih panas. tghari balik umah bawa dia g klinik...

masa aku amik kat nursery nampak mata dia layu dan lemah je.. bila pintu nursery di buka dia nampak aku dia melambai lemah.. alahai sedihnya tengok...

Dah agak doc mesti suh dia amik neb.. nafas mika berbunyi .. banyak lendir di kerongkong... suhu badan tinggi 38.3%c. doc kata ada jangkitan kuman sama... petang tu gak kena masuk ubat kat punggung..

Masa awal-awal.. boleh tahan lagi la.. tu pun sibuk dia nak bukak menda alah tu..


nak tunggu ubat abis... meronta meraung-raung..... kalau setengah jam mask tu ada kat mulut.. setengah jam dia menangis.. tersedu teresak-esak.. tp apakan daya walaupun tak sanggup tengok dia menjerit tp aku lg tak sanggup tengok dia sakit...

bila dia batuk muka sampai naik urat.. merah padam macam takleh nak bernafas... huh panik gak aku ngan hubby.. 2 hari lg appoiment semula ke spital.. petang tu duk minta suh duk wad nak suh amik neb kerap. tp aku lak minta balik umah dan janji akan dtg hari2 untuk amik neb.. yerla kalau boleh taknakla kena tahan wad...


dan malam pula kami sekali lg berkejar ke hospital semula sebab mika muntah-muntah.. tunggu next entry ya..





13 bebelan kawanku:

SSulieana said...

ala sian mika...get well soon ok!!!!

mummy_ayu said...

ala siannya..........bab yg amik gas tu, tak sakit pun..just diaorang rasa tak selesa..tapi doc kata..kalu kids nangis lagi bangus..sbb diaorang buka mulut..lagi gas masuk senang..get well soon key mika!!

aYu said...

sian mika..cpat recover ye sayang..

cik puan akish said...

syg mika....cepat bek yah..mama kamoo konpem rindu nak men same kamoo..:)

psttt mummy ayu...betolkah kid selalu nanes bangus....ohoo baru tau.....

aMiYs said...

ciannye mika... hope mika cpt sembuh ye...

Zura said...

alahai siannye...xsmpai hati tgk budak2 pkai bende tue...

chugie said...

Alahai..siannye mika sampai kene nebu tu.. get well sonn ya!

norihan said...

alahai mika...semoga cepat sembuh ye....anak saya pun demam jugak ni...risau sesangat..

Izzatul Iman said...

sabar ye mika... jap je amek neb tu...

semoga cepat sembuh ya...

eima said...

ramai tul budak skrg nih asek batuk kahak byk..lelah bagai ...
musim hujan satu pastu jerebu lagi ....
kesian mika ... better klu leh admit la ... leh amik nab every 4 hour tuh ... cepat ckit lega ..kesian budak ....

zimironamia said...

alahai siannya mika...untie doa cpt sembuh yeaaa

ciK mOt (",) said...

siannya...
kalu saya, sure saya yang nitis air mata...

btw, amik la entry tu...
leh sharing2 kat sini plak...
golongan pembaca kita kan tak sama...
sekurangnya leh berkongsi kan...

yatie chomeyl said...

get well soon mika..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah