Wednesday, October 20, 2010

Hantu Puting....



Kul 5.45 dia dan bangun tau... dia nak susu... ok la aku pun bangun wat susu...

lepas minum abis... dia tak mau tido....


ini budak manja nak duduk atas riba mama dia...


ok la layankan jer....


mama perati je perangai dia...





tengok gambo ni dia isap puting warna apa?????? KUNING kan tengok kat tangan dia ada 1 lg...






Cuba tengok yang ni.... PUTIH lak kan?????
(tengok plak kat tangan dia)


Tengok lagi kat mulut dia........ WARNA APA????



Dan Seterusnya..... WARNA APA????

Semuanya aku perati kerenah dia masa duk atas riba.... aku tengok bila ada 2 kat dia.. sebanarnya dua-dua dia nak.. cuma dia isap bersilih ganti.... kejap2 tgk yang ni.. dia nak yg ni.. jap lagi dia tanggalkan dia amik yg satu lagi plak masuk mulut... mikaaa.... mika.... rambang mata rupanya...


Budak ni kan mmg pengisap puting yang tegar... hahahhaaaaa.. gila kuasa.. mmg aku spare kan puting tu.. penah 1 ketika takde puting langsung.. hilang.. dia meraung sampai muntah2.... bukan nak galakkan.. tapi kalau takde dia takleh tido... kalau dia tengah main-main kadang2 dia lupa.. tp kalau nak tido benda tu wajib ada.. kalau tak sampai besok pun tak tido.. dan kalau terjaga takde puting pun tak akan tido balik.........

Tolong... macamana nak buang?? aku plan nak letak asam jawa kat puting dia.. bg dia isap tak sedap.. hihih tp sian pulak ... ahh buat je...

nak kata nanti gigi JONGANG tak tau la berapa peratus yg betul...SEBABnya... mak aku kata aku pun hisap puting sampai UMUR 2 TAHUN... Alhamdulillah gigi aku rata.... cuma mika ni gigi atas dia jarang.. tp nampak ke arah jongang tu mcm tak plak... ishh jangan la kan.. yang pastinya bukan aku sengaja ajar dia puting tp ada sebab....

nanti aku try pelan2 camana nak bg dia lupa puting ni... skrg ni kalau tgh main dia leh lupa cuma nak tido je la dia isap...


15 bebelan kawanku:

aMiYs said...

hehe.. Amir dulu pun isap puting.. tp dia stop sendiri since dia dmm n mulut penuh ulser dulu.. terus xmo puting dh.. klu x mmg pikir gak cane nk stopkan puting tu..

cik puan akish said...

aha...aku pon mengalami masalah problem yg same...:)

Diamilikku said...

hurm...ada orang tua2 bgtau letak apa benda ntah..yang pahit2 kelat tuh....alahai tak ingat..nanti ingat akak bgtau k

chugie said...

Owh, memang sangat2 susah nk jauh puting dr anak yg dh addict ni tau! tp alhamdulillah.. sejak dpt tau fatin sangat2 takut dengan CICAK, kami gunkan cicak sebagai umpan supaya fatin x nak mintak putingnye..

Bila die nak mintak puting je, kami akan kate " CICAK dah ambik, kalau nk, pegi lah mintak kat cicak.. sambil tunjuk2 kat dinding (konon2 de cicak)...
Kira berhasil gak cara tu..alhamdulillah.

Zura said...

a'ah...byk org ckp cm tue tp ktorg mase kecik hisap puting xde pape pun...hehe..

CatlinaFly said...

ku isap puting sampai umo 5 tahun..rata jek gigi(oppss..pecah rahsia :P)....E-ein isap puting time nak tido je, tapi lately dia csuka buat bubble dgn ayaq liur..haishhh

isya said...

geng iffah la ni.. kalau kat rumah puting takleh lepas langsung, aduhai...

@e_da said...

@aMiYs

mujurla dah berhenti sebab dia sakit mulut ek

@e_da said...

@cik puan akish

jom kita cari petua

@e_da said...

@Diamilikku

batang batawali ke kak su..yg pahit-pahit tu

@e_da said...

@chugie

mcm fatin dah bijak dah...mika ni kita cakap apa pun x rsti takutlagi...

@e_da said...

@chugie

mcm fatin dah bijak dah...mika ni kita cakap apa pun x rsti takutlagi...

@e_da said...

@Zura

tu la kan zura.. me pun takde apa2...ok je

@e_da said...

@CatlinaFly

wah lagi lama mama eein isap puting yer...hihihi

zimironamia said...

cute arrr puting yg itam putih tuh..meh nk pinjam sat

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah