Thursday, October 7, 2010

Preparation Besday mika - Entry Reffrence


Nak prepare birthday mika aritu agak struggle gak.. 1st time buat majlis sendiri di rumah sendiri.. agak sukar dan letih gakla.. tetapi dah hajat aku gagahkan gak.. cuba buat yg terbaik dan alhamdulillah selesai walaupun ada gak silap kat beberapa perkara..

Entry ni dibuat untuk rujukan sape2 yang nak buat birthday anak.. aku buat yg seadanya je ni.. ada link2 yg dah terlupa...

1 BANNER & KAD INVITATION

Yang ni kena promote dulu.. ni My HUBBY yg buat.. dia mmg ada bizz printing so sesiapa yang nak order banner, bunting, kad, kad kawen, paperbag pun boleh... mcm2 ada... leh tgk website dia atau email dia ajoyfineart@gmail.com

web dia : KLIK bawah ni
http://mohdazrulshuib.blogspot.com/
atau seacrh je saddiq solutions sdn bhd ada la jumpa sample2 kad kahwin.. Hubby ada gak buat kad kahwin yatt (pelakon ) n baru ni ada lg sorang artis buat kad gak ngan dia..

banner ni besar dabak... terkejut aku masa hubby bawa balik.. 3-4 orang leh baring atas tu..


Banner ni hubby design aku tolong touch up ubah2 colour ataupun ubah font n arrange balik composition.. aku mmg camtu... banyak songeh.. besar kan.. buat background bergambor n potong kek mika...



besday kad mika...


2. PAPER GIFT BOX

yang ni pon kami design sendiri tp untuk printing kami order kat http://serbanekashop.blogspot.com/

kalau ikutkan hbby leh buat gak paper bag ni tp masa tu dah tak sempat.. sib baik serbanikashop ni terima tempahan.. sekali baru ku tahu rupanya dia kat terengganu.. appaun thanx kerana sempat buatkan untuk kami.. aku order 100pcs


dah siap di isi..


goodies untuk tetamu kanak2 sahaja..


dalam tu aku letak choc teddy, candy, kismis dan puzzle... ada gak aku bagi toys tp aku lupa nak snap..


kismis sendiri pack...


Choc teddy ni aku order dari
http://dapur-kaklong.blogspot.com

kebetulan pulak time tu aku menang giveaway dia yang mana aku dapat diskaun 40%.. hmm banyak gak kan.. apalagi terus order ngan dia..

aku order bentuk bear mesti budak2 suka.. sib baik raihan dpt juga cari mould tu... rasanya pun sedap..



Teddy Choc with Lime flavour, 50pcs.


Teddy Choc with Chunky Almond, 50pcs.


3. DJ & Canopy

Sape lagi kalau bukan Bro dj epoi kawan blog aku.. hihi

http://djepoi8787.blogspot.com


khidmat beliau mmg mantap.. suasana yg suram pun jd happening.. dia banyak gak bantu dlm aku nak prepare majlis tu.. sebab dia dah banyak pemgalaman kenduri2 kawen maupun event2 besar..


Canopy pun aku dapat dr dia.. puas hati dan mmg berbaloi.. sape nak leh contact2 dia yerr.. siap dengan 4 buah meja dan 50 kerusi tak silap.. hmm tak brape henggat...



4. KEK

Masa nak dapatkan order kek ni aku hampir give up.. sebab kalau boleh aku nak design ikut tema kami .. kalau order kat kedai mmg boleh tp aku lebih tertarik dgn homeade org kita sendiri (melayu)... masa tu semua blog yg aku search aku email.. semua bg feedback tak boleh buat sembab jadual diorg dah full.. ohh tension tau.. n last jumpa gak blog KAK NAZ. mmg rezki pulak sebab dia pun duk ampang je,.,. alhamdulillah allah permudahkan dekat sgt ngan umah senang aku nak amik...

http://kekcoklat-naz.blogspot.com


Thanx kak naz boleh buatkan kek bentuk 1 bentuk mickey mouse tuk mika...


kak nz ada buat gak fruit tart ni. so aku order sekali 70 pcs tak silap... sedap..



50cupcake choc edible image mickey mouse..


kak naz thanx letak gambo ni dalam blog kak naz.. sebab sy tak sempat snap pun gambo ni.. sy ambil dr blog kak naz tau.. tq so much kak naz..


5. FAMILY T shirt

T sshirt ni aku terkilan sket.. sebab dah order awal tp malangnya last minit cuda yg buat kan baju tu masuk spital lak.. baju tu lum siap jahit n of course tak leh nak pos..


http://tokeybaju.blogspot.com/


sepatutnya kami pakai t shirt ni.. tp baju ni sampai lepas raya aritu dan malangnya baju mika tu baju baby gegirl lak.. ehheheh tp cute gak bila kau pakai kan kat mika.. ahahahha. tp pulang balik kat cuda mintak dia tukar baju t shirt boy



n bila tau dah tak boleh pakai baju yg kitorg order aku ni search kat internet cari gak t shirt konon nak sama tema.. sudahnya kami pakai t shirt ni


yg huby pakai tu ada pic mickey n tulis papa mika.. takde warna hitam so warna jadi putih.. sib baik masuk gak ngan tema.. belasah je la pakai.. papa mika siap karaoke jugak... tak ble blah


kek aku buat sendiri.. ahhah nak promote gak...


dadih ni by mak tok mika.. tq mak...

fuhhh lega.. dah siap entry ni.. ada lagi yg tertinggal tak larat nak godek .. sebab link2nya dah hilang tak ingat.. hihihi leh la buat rujukan pn akish.. hehehhehe

8 bebelan kawanku:

mummy_ayu said...

meriah tu...

[-suziey-] said...

waaa mmg besar2an ni..bape ribu abis ni? haih....sedap btl tgk kek2 itui sume:D

@e_da said...

@mummy_ayu
alhamdulillah walaupun hari mendung haritu

@e_da said...

@[-suziey-]

suzi dlm 2k je sbb yg mana kawan2 depa bg diskaun sket

Elly & Emmy said...

meriahnya majlis mika..

alyyani said...

owh, ini ke mika dah besar. aunty ingat muka awak masa baby je. anyway, 1st bday bash mika super duper grand. credit kat mama dgn papa dia yg bertungkus lumus la kan? :)

yatie chomeyl said...

wah 2k tu majlis besday mika...mesti mika hepi bila dia dh besar nanti :)

cik puan akish said...

hah tau xper...mmg leh wat reference...mmg menarik..:)thanxs dear.....!!!!

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah