Wednesday, October 27, 2010

Thanx a lot...

Terima kasih sangat-sangat pada semua.. komen-komen yang diberikan sedikit sebanyak dapat membantu... berdasarkan pendapat dan kawan-kawan yang berpengalaman saya dah dapat serba sedikit gambaran PRO dan KONTRAnya...

Bila tanya mak pun.. mak kata ada bagusnya.. tp tanya abah.. mmg banyak prosedur kena ambil... abah kata lak banyak risiko


Kalau ikutkan hati aku mmg nak amik maid yang boleh datang pagi dan balik petang.. lebih selesa.. lagipun umah pun bukan besar sgt.. setakat kuarga kecil aku ni...

Dan 1 lg betul juga ada pendapat yg bgtau kena tau dua2 belah pihak kan.. so petang ni aku nak menyiasat.. risik-risik dengan budak2 yg ada kat situ apa kes sebenarnya bibik tu... kalau tak berat ok la kan..

Hmmm tapi kalau bibik takde kat nursery aku dah tak berapa sonok la... bukan apa aku tengok yg rajin layan baby ni bibik je.. yang lain2 tu more kepada budak2 besar.. yerla yg besar kan senang dah boleh disusruh tak pun kalau cakap kan faham.. kalau yg baby2 bi manatau apa... leceh sket.. lagi2 kalau yang suka berdukung...


apapun thanx so much pada kawan2 yang bagi pendapat ya.. sekurang-kurang aku ada sedikit ruang untuk membuat pilihan.


..

5 bebelan kawanku:

saveme_zero said...

sebaiknya tanya direct kat owner taska tu ieda. tanya bibik tu mcm mane & bibik2 yg lain tu mcm mane. suka bdk2 ke tak?? klu ieda rasa curious la..(btl ke tak aku eja tu..hahaha). tapi selalunya taska ni dia akan ambik org yg suka dgn budak2,ye tak? sila jalankan CSI k.

Zura said...

hope sume berjalan lancar..make the right decision...

Lizzie Yasmin said...

ya betul semua kene siasat dlu, bab pekerja asing nie tak boleh buat main, silap2 kita majikan yang kene balik...

Nad @ MamaZakwan said...

harapnye dpt pk abes2 dulu sblm wat keputusan..
tanya btul2 kt owner taska nape dia diberentikan..mesti ada sbb..
moga dpt petunjuk dari-Nya.. :)

ken said...

all the best.. keep it up :)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah