Wednesday, November 10, 2010

Apa dia suka makan???

U olls mesti ada makanan feberet kan.. aku kalau kuih2 mmg suka.. dan salah satu makanan aku suka ni dia PUTU MAYAM...

dulu kalau kat kg kalau abh g pasar mesti aku pesan kat abah suh belikan.. kat sana india muslim yg jual... sampai abah kata aku ni mcm anak india nak makan putu mayam...


masa aku pregnant lak aku kdg2 suka makan roti canai atau ekdai mamak.. abah selalu sound napela aku suka makanan2 mamak... hahahha.. mana de.. aku ni bukan memilih sgt .. mkn jer tak kisah janji sedap di tekak...



Semalam hubby g pasar malam dia belikan aku ptu mayam versi MELAYU.. perisa pandan tau.. sedap... mmg superb.. makan siap ngan gula perang ngan kelapa... yg bestnya si comel aku pun suka... MAK BOREK ANAK RINTIK.....

Mika suka sangat makan putu mayam jugak.. lepas ni kena beli lebih sket share ngan mika.. mana tak nya.. lepas abis dia makan.. kejap2 dia datang balik kat aku mintak lg.. wahhh anakku suka makan putu mayam jugala... ikut sape ni? hahahha


SEmalam petang lak borak2 ngan kakak owner nursery... aku tanya mika nak makan tak.. sebab kat umah sekarang susah nak makan.. dia taknak kita suap dia nak suap sendiri.. aku takut kat sana dia buat perangai taknak makan...

kak anis kata memamng dia taknak makan tp kena paksa... pastu dia kata mika suka makan benda ni...




pic google : biskut aiskrim zaman kita kecik dulu selalu makan kan...

dah lama aku mmg tak beli.. sellau aku bg dia biskut baby bite tu atau biskut marrie sebab lembut.. kak anis kata mika kalau makan biskut ni boleh tahan banyak dia suka.. yg manis mcm asikrim tu dia buang la.. sebab mab=nis2 tuk budak tak elok gak kan..


ya lepas ni misi aku mencari biskut lak tuk mika.. nak mempelbagaikan lg makanan tuk dia.. sebab dia dah mula memilih makanan...


8 bebelan kawanku:

azura samsuddin said...

minat kite samalah mamamika... zura pun suka ngan putu mayam tuh..

isya said...

eehh, 1st time nampak putu mayam warna hijau!! mesti sedap kn?? sampaikan mika pun layan.. ;)

cik puan akish said...

aah wak..kite pon misi mencari ebskot itu....semalam baru kenalkan honey star..seb dia suke:)

eima said...

mama mika suka tak biskut eskrem tuh ??

SSulieana said...

ha'ah la teringat la biskut tu mmmg makanan utk bebudak kan, tp yg gula dia tu manis sgt...lama x jumpa biskut ni...harus la ku cari gak...hehehe

@e_da said...

zura.. sedap kan...

isya yg hijau ni sedap tau.. perisa pandan...


akish budak2 suka benda yg manis.. honeystar tu mmg suka la sgt


eima.. mama dia pun suka.. sekali ngap nyum nyumm

sue cari kat kedai2 runcit lama mesti ada.. tak silap giant pun ada

Diamilikku said...

aisy pun suka nak makan sendiri jugak sekarang...jenuh nak suap dia tak mau..sudahnya memang kena biar ahh dia makan sendiri..tapi banyak jatuh dari masuk mulut...kalau biskut plak akak bagi makan tiger susu...feveret dia ahh tu..sangat sedap...ngan akak2 sekali suka makan

AshAnas said...

shira kan mmg xsuka makan kedai mamak. pregnant kali ni tetibe dok mintak nak makan kat kedai mamak, hubby dah pelik dah... hari2 mintak ok, sampai dia pening, haha... die bukan pening ape tau, pening takut muka anak cam mamak, haha...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah