Tuesday, December 14, 2010

Berat hati nak pegi

Esok aku akan ke sini...

sampai la hari jumaat... kusus psikologi pendidikan.. wahhhhhhhhhh mesti kena psiko ni.. hahah agak je...

Dulu masa bujang ok la.. hantar la aku mana ceruk pun aku tak kisah, kadang2 baju tak sempat kemas dari beg dah kena pegi lagi.. ok jek.. enjoy.... la ni.. susah hati dan risau kalau nak kena outstation....

Semalam mika dah meragam badan dia panas balik.. tambah ngan buang2 air pulak.. mcm tau je aku nak tinggalkan dia 3 hari.. asikla nak dukung.. malam td sabar layan kerenah dia... dukung salah.. letak salah.. bagi mainan buang.. abis dia campaknya.. maybe kepala dia pening.. tak sedap badan.. layankan jer la.... pagi tadi pun kul 6 dah bangun nangis2 minta dukung... adoi la...


orang kata tempat ni best aku pun tak penah pegi.. tapi hati mcm hambar nak pegi.. susah hati tinggalkan buah hati dengan dia tak sihat, baju pun tak siap pack lg.. huhu



Sepanjang aku takde ni.. malam dia duk ngan hubby jer la.. selalunya kalau outstation lama mak aku datang tolong jaga dia.. tp kali ni mcm kejap je.. tp tak sampai hati lak nak suh mak datang jaga... yer la.. takan tiap kali kursus ke apa nak suh mak datang.. rasa menyusahkan orang tua pulak.. bukan dekat nak datang pun... dari johor nun.. sini pun takde siapa.. ada kakak2 ipar tapi malu la nak nyusahkan orang...


harap-harap mika boleh la duduk ngan papa.. janganla terleka atau tercuai... yang aku risau tengah malam.. mika nangis2 takut papa tido mati.. huagggghhhh risaunya hati.... hope semuanya ok la... kali pertama aku outstatioan hubby take over sendiri jaga mika.. huhuhu


3 bebelan kawanku:

EiJa ZaQuaN said...

ermm..btol tu bila dh ada anak ni mmg berat hati nak kuar outsatation walaupun kena g tempat best kan..kalo bole angkut family..msti angkut diorg sekali g kan..

biasa la ujung2 thn kena g kursus utk abiskan peruntukan yg ade..hik3..opis eija akhir tahun kena g teambuilding..sib baik nama eija x naik..wat kat pahang pulak tu..

PuteriKureKure said...

cuba lapangkan dada, tenangkan hati pi kursus tu ye ida. takpela..biar suami yang jaga. kalau org lain jaga, lagi kita tak senang duduk.

:)

Diamilikku said...

tapi kena try...bagi peluang kat hubby...hehehheheh..insya allah boleh punya...jgn risau2....

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah