Tuesday, January 11, 2011

ikan masak stim

Dah lama takde entry masak-masak kan... heheh ni semalam petang punya lauk.. balik keje aku tengok hubby tengah kung kang kung kang kat dapur.. tu ada mood la tu.. sebab dia beli ikan masa balik kg dia.. kampung hubby dekat ngan laut so senang dapat ikan fresh.... makanya semalam beli la udang sotong ikan bagai bawak balik KL..



Ni lerr rupanya.. ikan yang dah kena ngap separuh tak dan nak amik masa awal2.. tengok je la orang lelaki masak.. abis halia aku dikerjakan.. yang panjang2 tu halia tau.. sebuku halia dikerjakan.. slelunya dia buat sweet sour ari semalam dia try lak masak stim.. tp aku tak brape suka sgt masak stim ni.. rasa dia kurang kan.. tapi makan je la dah laki masak banyak songeh lak kan...



hubby goreng sekali sotong goreng tepung...


Tengokla anak manja makan pun nak beriba.. nak suap sendiri.. makan sepinggan ngan papa dia...


Bila papa dah sudah.. mama lak kena tunggu dia.. suap nasi dah la 2 jari je.. jenuh la nak tunggu.. tapi takpe asalkan dia nak makan..

berselera plak si kenit ni.. hehehehhehe lain kali papa masak lagi k.. hehehehhe


13 bebelan kawanku:

MRS. K said...

my hubby suke masak stim tu..

alyyani said...

uish, sedap nye ikan masak stim. suka semua jenis masakan kat ikan siakap.

p/s : pandai nya papa mika masak! impress!

Imaan09 said...

sedapnyee.. resepi??

lawaknye bab halia tu.. orang laki mmg gtu..nk basuh pinggan mcm nk basuh umah..abess smua basah..ngeh3

Cik Puan*PIE said...

ikan masak stim mng sedap kak ida..tgk ikan gak la..ammar ngn dihah sgt suka ikan stim..laju jelah makan

noor said...

mika punya pinggan besor juga hihihih...cayalah mika
selera sungguh nmpknyer mika

kakpah said...

salam. makan halia banyak2 bagus. buang angin hehe..

anakibu said...

lambat lai nak balik malaysian nak makan masakan malaysian...huhuhuhuhu


kembar 3 "ayah"

cik puan akish said...

suke stim limau..lagi2 bile en.hubby yg masak...

mika....mehla ajak dadif makan skali....=)

ch@ said...

takut tengok halia tu kak, hahaaa.
takpe sekurang2nya mahu juga dia tunjuk bakat. untungnya akak.

EiJa ZaQuaN said...

sedapnya..

hehee..sama la mcm zaquan manja ngan papa dia..:)

Diamilikku said...

rajinnya hubby eida duk masak2 ... hheehhehehe...boleh tahan gak menu2 masakan tu....

@e_da said...

mrs k.. hubby sy suka mencuba

allyani.. hubby sy suka masak.. tapi sekali sekala je la..


imaan.. resepi dia susah nak tulis dia main belasah je... betul tu org laki mmg gitu...

@e_da said...

haja.. nanti len kali untie jemput ammar n dihah makan kat umah ek.. uncle ajoy masakan.. heheh


noor.. taknak makan pinggan dia.. org punya dia nak..

kak pah .. betul tu... perut banyak angin,... heheh


aanak ibu.. alahai sian ayah kembar jauh ek..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah