Monday, January 31, 2011

Karipap inti keledek daging


Aktiviti petang semalam.. mika kan syokk tido..maka ada sikit kebebasan disitu.. teringat ada iubi keledek beli semalam... dapat idea nak buat inti karipap...

potong dadu ubi keledek....


rasa nak campur daging..so potong halus daging....


taraaaa dah siap.. awalnya malas lg nakbuat karipap.. hubby kata dah alang2 tu buat je la terus...
aku bukan pandai naubuat karipap ni.. kalau keria tu dah biasa la... search internet tgk resepi doh karipap....


belasah je la try... nampak tak beza yg besar dabak tu tak guna acuan..aku rasa mcm buruk benau.. kebetulan mlm nak kuar g klinik sebabmika sakit mata.. so kuar g kedai cari acuan.. tp malang gak.. acuantu ada saiz paling besar dan paling kecik je.. so amik yg kecik.. tp tu la kecik sgt.. hmm nak blajor.. belasah je la



hasil siap di goreng... kulit ok ranggup cuma tebal plak.. takpe next time kasi try lg buat bg lg perfect..hihihi..tak cuba mana tau kan.. hihi


6 bebelan kawanku:

Murni said...

ades sedapnya..
Eida mcmna mata mika dh ok blm..

Mrs.Ira said...

nak mintak sikit boleh? ;)

Fieza79 said...

sedap..sedap..kita pun suka buat karipap sendri...leh letak daging byk2 dan buat rangup2..best kan...

ch@ said...

pandai la jugak akak menggentel, harus mencuba juga ni, tapiii part nak claim tu, ades. failed. inti karipap tu nak buat caner kak?

MrS. F!zA said...

gentel thu sikit2..ntah bila la nk belajar bt inti cmtu..kita mmg suka karipap init keledek!

fuadnis said...

kak eida,
watla entry camne nak buah doh karipap dan cara masak inti nya..leh nis tumpang belaja..:-)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah