Friday, January 28, 2011

SAMPAI HATI ORANG FITNAH AKU


mood nak update tudung terus terhenti...



Tau 1 cerita ni..

sedih sangat rasa hati......


pasal hal keguguran ni...

ada orang tuduh aku.....


"IDA GUGUR SEBAB TAKNAK BABY TU..""

patut ke?????


aku lagi terkilan tau tak...

hubby aku nak second baby dan kalau boleh nak baby girl....

aku ada suami.. kenapa aku mesti nak gugur baby!!

aku lagi nak sebab aku susah dapat anak...


nepa mesti kuar cerita macam tu....

kepada orang YANG MEMBUAT CERITA..... KO TAU TAK GUGUR TU SAKIT.. KO INGAT BOLEH SUKA SUKI NAK GUGUR??????????????? bo..h!!!!!!!!!!!


kalau dah tuhan tentukan dia belum nak beri lagi... ada sape boleh menghalang...

DOKTOR siap bagi aku makan ubat DUPHASTON untuk kuatkan baby dalam rahim... ada korang tau!!!!! aku kena amik injection ada korang tau!!


tahla , malas nak layan citer mcm ni... korang minta maaf ngan aku kat SANA nanti...

dan 1lagi....


gugur bukan taknak anak
ini semua kerja tuhan
mesti ada hikmah atau sebab kejadian
bkn kita yg tentukan
kita hanya merancang.. tuhan yang menentukan,...


FITNAH LEBIH KEJAM DARI MEMBUNUH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





17 bebelan kawanku:

aMiYs said...

sbr la ida.. org yg brckp tu mmg ckp x pikir.. pikir guna kpala lutut... xpe la, biarkan dia nk brckp... 1 hari nnti kena balik kat btg hidung sendiri bru dia tau...

Tie said...

Biarkan dia Eida, esok-esok bila dia dah nazak barulah kelam kabut cari Eida nak mintak maaf... kak tie ni pun pernah kena fitnah tau... Walaupun kita tak tahu ujung pangkal pun.

noor said...

org yg ckp nih kalau kena kt diri dia..br dia tau camner. sdp mulut jer ckp. kalau nk gugur xder nyer g klinik bagai jumpa doktor pakar.insaflah wahai sipemfitnah..betapa besarnya dosamu itu..renung2 kanlah

AshAnas said...

sabar ya ida.... mulut org ni mmg suka mengata... ada musibah mesti org suka kaitkan dgn benda2 buruk... xpe, kita tahu kebenaran... sabar ya...

Zaidah said...

sabar @_eda jangan stress...biarlah diorang nak kata ape lantaklah...yang penting kita tahu pada diri kita....sekarang Allah akan bayar cash...

MrS. F!zA said...

astaghfirullah..moga Allah jauhkan kita semua dr org2 bermulut keji cm gitu..

cik puan akish said...

pehhh mmg longkang sgh org itu...

dia tau ke...mane dia tau..

benornye..dia yg tak leh beranak2..bab tuh...dia memfitnah org!! cesss..

tak suke org mulot longkang nih,,

Sidratul Muntaha said...

wei..
ko pergi cari org tu pastu ko lempang
klu aku org fitnah2 bab ank2 n rezeki nih
mmg aku rejam
peduli apa!
klo jgn,sekali org pijak ko pastu ko tak melawan,siaplah pasni ko jdi bahan.
aku ckp dri pengalaman kau sendiri.

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

subhanaallah.....
camner ler ada org leh cakap camtu..
tak baik..lain ler ngandung takde suami ke apa...ada gark alasan tak nak that baby..nie ada suami...takkan ler kita ada niat tak mau baby tu..

dah namanya bukan rezeki..

takpelah...u sabar k..
diaorg tak berada di tempat u tu
hanya yg melalui faham erti kehilangan

lady_eira said...

sabar ya... mmg orang yang memfitnah tu sangat kejam... semoga menghadapinya dengan tenang.

IdaShah said...

sabar eida..orang tu nnt pasti dapat balasan. allah bayar cash!

fuadnis said...

sapa yg cakap camtu akak??orang tu ada komen kat entry akak kee?biarla..tggu dia yg rase baru dia tau apa perasaan org yg penah keguguran mcm kita2 nie..huhu....

atau mgkin dia suka suki wat spekulasi sdiri..salah paham dgn maksud ayat akak klu ikut "tak sedia" lagi tu kot....errmmm...org2 sekarang2 mmg suka wat kesimpulan sdiri....sudahnye memfitnah..sabar jela..

ani said...

Sabar la Ye, mulut orang memang sesuka dia je nak ckp apa, ye la tak kena kat diri sendiri, harap sentiasa tabah & semoga dimurahkan rezeki...

yatie chomeyl said...

isk mulut longkang xde insurans...harap2 org tu cepat2 sedar kesalahan dia dan insaf dgn keceluparan mulut dia

Cik Puan*PIE said...

bnyk2 bsabar ye kak ida. mulut org xbole kite nk tutup. ape yg pasti, selagi kite bole bsabar, selagi tu la kite mampu menahan amarah yg dtg. Bukan org yang memberi rezeki, ttp allah yang berkuasa. Pedulikan ape org nk ckp. take care mydear sis...;)

chugie said...

ya allah, camni punye org pun ade yek? sabar je lah ye...

AyuArjuna BiGoshh said...

mmg mulut org cam tu jgn dilayan menyakitkan jiwa jer....dia cakap macam tak berfikir dulu...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah