Monday, February 7, 2011

7 Jam perjalanan semalam

Sape yang balik dari kampung semalam.. merasa la kematu punggung.. perjalanan yang meletihkan... cadang nak balik sabtu tapi biasala hubby dah sampai kg dia banyak la aktiviti.. memancing la jumpa kawan lama la.. macam-macam....

Perjalanan kami semalam dari pantai remis perak biasanya 4 jam lebih atau 5 jam jadi 7 jam.. pengalaman hari cara cina 2 tahun dulumemang serik... kami ikut higway nak cari toilet punyala payah nak sampai.. jam terlalu rapat.. so taknak perkara tu di rasai lagi...

so semalam lalu jalan lama..ikut setiawan kuar teluk intan sampai la sabak bernam dan kuala selangor terus ke sungai buloh... jalan lama ni jam gak tapi tak la seteruk di higway yang stuck tu... kurang2 ada gak pemandangan yg boleh di tengok.. boleh gak berhenti kedai lepak minum dulu.. dan senang nak cari toilet...

On9 FB semalam guna fon pun rata2 kata jam kat highway sangatla teruk... huh sib baik tak lalu situ...


Anak bujang ku relax je.. jam ke ahapa ke.. landing baekkk je... awal perjalanan agak panas kami bertolak dari kampung dalam kul 3 camtu.. agak panas.. mika pun awal2 tu dia tido.. huh lega sket...


panas.. silau.. eksyen siap betulkan spek mata dia...


eh betulkan puting plak... boleh dia baring antara seat tu... kereta agak penuh semalam makcik n sepupu hubby tumpang sekali balik kajang.. mika taknak duk belakang.. nak berkepit ngan mama je... jenuh la melayan kerenah dia dalam jam tu.. nak air la... nak main bola la dalam keta.. habis mama kena lanyak dengan dia...

sampai rumah dalam kul 10.. sib baik kira awal lagi.. kalau bertolak lewat maunya kul 12- atau 1 baru sampai.. dahla hari ni keje.... huhuh letih ooooooooo.. tapi hari bangun awal plak.. sebab hati risau ingat keje.. hihi daaaaaa

19 bebelan kawanku:

MRS. K said...

kite balik sabtu.. itu pon jam jugak..

noor said...

amboi mika siap pkai sun glass gitu ehheeheh
tomei2..

Fieza79 said...

letih jgk kan walau org sebelah yg drive...penat melayan anak bagai..wahh mika relaks je ber spek mata lg...hehe cute..

Murni said...

baik ja mika dduk ngan ibu kat dpan..

ardinihumaira said...

wahh siap betulkan spek :D

Diamilikku said...

memang jam teruk dari hari sabtu lagi..akak gi taiping selalu 1 jam 45 minit je..jadi 4 jam ok...jenuhssss....kematu bontot ngan aisy yang merengek tak nak duk car seat nak membuas dalam kereta...

kakyong said...

e_da,

kg kat pantai remis ker? belah mana tu??

eima said...

aku dah penah rasa last year ..huhu
dah la br balik dr bercuti ...
sakit2 bdn sbb jem ...

mika tak meragam ke ... bagus nye die

@e_da said...

@MRS. K
tu la ingat ramai balik sabtu ahad tak jam.. sekali hambik.. hihi

@e_da said...

@noor

papa dia paksa pakai.. dia tgk ajoy pakai dia pun pakai

@e_da said...

@Fieza79

letih gak sebab layan keletah anak yg mengganas..

@e_da said...

@Murni

murni kejap je elok.. lepas tu buat hal...

@e_da said...

@ardinihumaira

dia tengok papa dia.. dia pun berangan sama

@e_da said...

@Diamilikku

oo g taiping.. kami nak g taiping aritu tak jadi... mmg letih lenguh dgn anak yg membuas kan kak...

@e_da said...

@kakyong

kak yong org sana ke... umah nertua ida kat bt 17.. tepi jalan je.. dekat ngan pekan

@e_da said...

@eima

arini terasa lg keletihannya eima.. mika meragam gak.. nak ke depan belakang lenguh tangan...

n!da said...

fuhhh! hensoomm mika pakai sepek itam. hhoho

teratai said...

nasib baik si suami tahu jalan kampung,dpt elakkan jam!

Sitisifir10 said...

part betulkan puting tu betul2 mengurangkan macho mika..ahahahahaha

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah