Tuesday, February 8, 2011

Makan Angin di TELUK SENANGIN



Balik kampung hubby banyak aktiviti sebab dekat dengan laut.. nak pegi lumut pun dekat.. nak gi teluk batik pun dekat.. nak pegi pangkor pun boleh... air terjun alaga pun boleh.. mcm2 tempat la...

Pagi jumaat tu hubby nak g mancing ikan kat TELUK SENANGIN.. yang ni paling dekat gak ngan umah mertua aku.. pagi2 gerak awal dalam kul 7 lebih dr umah.. bawa bekal siap2 nak bfast kat sana.. just aku, mika hubby n sepupu dia...



welcome to Teluk senangin.. dulu tempat ni biasa je masa aku baru2 kawen hubby bawak g sini takde apa yg best sgt.. tp sekarang kerajaan negeri dah amik alih jadikan tempat ni salah satu pusat peranginan.. so dah dimajukan ada chalet dan dah banyak gerai2 jualan...



Hubby n cousin dia pegi memancing celah-celah batu yg aku rasa malas nak ikut.. bahaya untuk mika.. hubby dirikan khemah tinggal la aku layan mika tepi laut... syokk tu.. pagi2 mengadap laut.. tenang je rasa...

mika bangun tido terus layan nasi lemak tepi laut...


makan .. makan gak puting kat tepi tu sibuk dia nak jaga takut hilang.. hihi

lepas makan sibuk nak main pasir.. tp sangat la BAHAYA.. sebab mika amik pasir tu masuk mulut.. sedap je dia kunyah MACAM MAKAN NASI.. jenuhla aku kuarkan dari mulut dia... sedap gaknya pasir tu rasa masin-masin.. ciss.. takleh biar ni.. bawa g tepi pesisir air tu.. elok dia berdiri tercegat tengok ombak kat kaki dia.. tapi dia takut.. dia tak bergerak-gerak.. duduk statik je kat situ.. kelakar lak.. takut ombak...




kutip kulit siput.. hihi


takleh biar lama dia main air.. sebab dianak minum air laut tu.. so mandi kan lepak je la dalam khemah... sibuk tengok Upin ipin dlm hp




tak tau la sape dia call.. bergaya sangat mcm cakap dengan orang dalam fon tu.. walhal takde sape pun...

Bersantai tepi pantai.. cewahhhh!!! jangan ngorat sudah!



tunggu papa lama sangat.. mancing dapat sekor ikan jek.. dah boring.. layan mamat kecik ni posing.. heheheh


heheh sikit lagi da boring mula mengamuk.. bawak jalan tepi pantai.. kul 12 balik umah sebab hubby nak g solat jumaat.. daaaa.


ada sesape penah pegi teluk senangin???

12 bebelan kawanku:

Murni said...

belum pernah pergi lg ke semua tempat yg eida senaraikn kat atas..huuhuu..
Murni pn sukO pantai..byk kerr..dpt ikan..

eima said...

huhu besh nye mika ...
klu fahim mmg tak dok diam la..
fav die tu ke laut ...

tak de cite pasal ikan pun ...byk ke dpt ikan ape ??

MRS. K said...

kampung kat taiping tapi smpai skang tak penah smpai.. bukan jauh pon kan? huhuh

Cik Puan*PIE said...

aritu bwk ammar g pntai teluk kemang...mula2 eksited nau nmpk laut...skali dh tukar baju, soh la dia berendam...aram dia xnk.dia bntai nangis dan takot mntk dokong...adoiyaiii

Sricahaya said...

mmg jem teruk..adik gi kenduri kawin kat terengganu, gerak balik dari sana kul 5 ptg (ahad) smp kul 6 pg (isnin)

kawan adik, lagi kesian..dari kelantan gerak balik kul 11 pg (ahad) dia smp kul6 pg (isnin)

huh...naik kematu punggung..

Nad @ MamaZakwan said...

sepupu saya ade chalet kt situ, hehe...
kampung hubby eda kat mane ek?
saya kt teluk intan..senang2 singgah la nnt, heheeh..

cik puan akish said...

wahhh posing sakan mika!!!

PuteriKureKure said...

ni yang nak marah ni. turun perak tak singgah umah kita. dah dekat sangat dah tuuu~

Zur@ZaRi said...

zura pun g lepak teluk senangin ari tue=))
tak ader rezeki nak jumper kan..
kalo tak da boley ketemu da...

sades nyer...

shi3la said...

ari tue sy pegi penuh ngan lalat,kotor..nak berkelah pon tak berselera jer..now tak tahu plak camner..tempat neh kalo jaga-jaga elok2 chantek kan..

chugie said...

amboi.. suke mika ye makan angin tu...

kakyong said...

dah lama tak ke Teluk Senangin.. dulu masa bujang selalu la g situ, bila balik kg jer mesti singgah ...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah