Tuesday, March 1, 2011

Bantal Tungku Panas Moden

Mesti ada yang penah dengar pasal bantal tungku panas moden ni kan...

Meh kita share apa kebaikannya.

* Sangat sesuai itu ibu-ibu selepas bersalin. tak perlu cari batu sungai atau tungku batu atau besi yang perlu di panaskan atas dapur lagi..
* hanya cas eletrik yang tak sampai 10 minit

ni la rupa bantal tungku tersebut


Bantal Panas @Tungku Elektrik Mudah dan Berkesan

Produk ini merupakan inovasi terbaru tungku yang satu ketika dahulu bersifat tradisional kini di perbaharui untuk kemudahan anda, ia sangat baik untuk kesihatan anda sekeluarga.

Diperbuat daripada bahan anti-kuman yang mengandungi cecair, tungku moden ini bersih dan mempunyai unsur perubatan y
ang tersendiri.

KLIP DIBUKA UNTUK TEMPAT PENGECASAN

SAMBUNGKAN PADA PLUG.. LAMPU MERAH AKAN TERPADAM SENDIRI APABILA SUDAH PANAS.



Fungsi dan kebaikannya:
1. Mengelakkan artritis.
2. Baik untuk pesakit strok.
3. Mengurangkan sakit servikal vertebra.
4. Mengurangkan sakit kepala, sakit gigi
5. Melegakan sakit leher, bahu dan belakang badan.
6. Melegakan masalah sengugut (period pain)
7. Membantu mengurangkan berat badan.
8. Mengurangkan masalah lenguh-lenguh lutut dan sakit pinggang
9. Mengurangkan masalah perut kembung.
10. Melegakan bahagian tulang patah
11. Meredakan demam
12. Mengurangkan perut buncit



Ciri-ciri bantal tungku panas ini:
Cecair merupakan air garam bukit dan gel, ianya diisi sekali sahaja dan mudah di bawa ke mana-mana.

Berat = 1.7kg++ setiap satu

Siapa yang sesuai memakainya?

* orang dewasa 12 tahun dan ke atas.
* wanita yang baru lepas bersalin dan menghadapi senggugut.
* Menghadapi masalah lenguh badan dan angin.
* Juga untuk lelaki sesuai untuk seluruh badan kecuali bahagian kemaluan.


Cara-cara penggunaan:


Caj tungku selama 5 hingga 8 minit dan lampu khas akan terpadam secara automatik. Bantal akan menjadi panas sehingga 70 - 80 darjah celcius dan ia akan bertahan di antara 2 - 3 jam.

Penting:

1. Pastikan sambungan plug sempurna.
2. Selepas lampu caj terpadam bekalan elektrik hendaklah ditutup.
3. Tanggalkan wayar caj dari bantal.
4. Elakkan dari meninggalkan tungku ini pada suatu bahagian di badan terlalu lama bagi mengelakkan masalah kulit.

Jika terlampu panas..sila balutkan tungku dgn kain. * Sekiranya tungku menjadi lembik setelah berbulan2 penggunaannya, bolehlah di tambah air untuk mengeraskannya kembali.


Kepada ibu-ibu yang bakal melahirkan boleh la guna semasa berpantang...

kesan pada saya sendiri amat berguna.. selepas keguguran aritu period pain a.k.a sengugut boleh tahan sakitnya..saya guna bantal tungku ni untuk tungku perut.. kesannya angin kuar darah pun lancar keluar dan tak sakit dah.. bukan sebab nak promote tapi kesannya dapat rasa sendiri.. lepas bersalin c-zer perut pun agak muncit.. harap2 dengan kerap guna tungku ni dapatla mengurangkan masalah tu.. hubby pun guna sebab perut masuk angin.. alhamdulillah kami selesa dan dapat kesan guna bantal tungku ni..


bantal ni terbahagi kepada 2

1. bantal tungku biasa tanpa magnet

2. bantal tungku bermagnet


lapisan dalam bantal yang bermagnet

Saya sendiri telah menggunakan kedua-duanya..

kebebihan bantal tungku bermagnet

* Lebih keras kerana mengandungi 3 lapisan
*
Bahagian magnet akan terasa lebih panas.
*
Baik untuk melancarkan perjalanan

.


ADA SESIAPA BERMINAT BOLEH ORDER YA

EMAIL pada saya shinbi3@gmail.com


HARGA : BANTAL TUNGKU BIASA RM 35

BANTAL TUNGKU BERMAGNET RM 45

Harga TIDAK termasuk POS



10 bebelan kawanku:

Zura said...

kat rumah pun ada satu...kalau time senggugut pakai bende niela untuk tuam...

ardinihumaira said...

wahh makin canggih ni ;)

Diamilikku said...

nak jugaklah..kak su selalu rasa berangin je...nak bakar tungku malas..sebab besar dan berat..time pantang takpelah...tapi nih dah ada yang memudahkan lagi best...hehehheheheh

Mamamya said...

mcm best jer bantal ni....nak tanya en.suami lah blh beli ke x?

noor said...

ni bgs tuk kurus nih hihhhihi

EiJa ZaQuaN said...

mmg elok pun tunku moden ni..

eija pun ada satu..

harganya dh murah skrg kan..
eija beli masa mula2 keluar..RM80..huhu

cik puan akish said...

ooo..eda jual yah??

nanti kalo prgnant lg...bleh cr eda aje..

=)

ch@ said...

pernah tengok tapi blm ada lagi kat rumah, sbb ada batu sungai. hahaha.

fazilzura said...

besh kalau dpt bertungku, gune batu sungai letak kt kaki , emmm legaaaaaaaaaaaaaaa

Shu Shinju said...

kalau lembik nak masukkan air katner...

saya ada 1..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah