Wednesday, February 16, 2011

Jalan-jalan Takde Keje = Short Journey

Hari maulidurasul orang berarak sambil berselawat...

tapi lain plak cerita kami...

seharian aku duk umah ngan mika, hubby lak kuar g main beskal.. biasala hobi dia..

dah petang tuntut suh bawa jalan..

nak g jusco dah bosan.. nak ke care4 takde apa nak cari... nak ke playground cam malas plak...

tetiba nampak train LRT... dpt idea....

"papa jom bawa mika naik LRT nak?"

hubby on je..dia bagi cadangan nak ke KL Sentral..

memang lama betul tak ke KL sentral.. bertahun gakla.... last dulu masa outstation g kelantan..mika takde lgi kot.. mau 2 tahun rasanya..


bermula la perjalanan kami.. park kereta kat tepi station WangsaMaju.. situ ada kawasan perumahan..agak selamat sket..

mika teruja tengok sekeliling..

beli tiket.. jam dah 6.23 petang masa tunggu train...

dah sampai..round2 sekitar.. sellalunya ramai orangkan..tp maybe sebab harini public holiday..keadaan agak lengang..ok gak...

rest jap minum...singgah di Secret Recipe..

nak bagi dia tak merayap..letak mika kat sudut sofa.. bagi susu, bghp papa layan movie...


amboi macam pandai sgt pilih menu kan.. sayang nakmakan apa??
dah abis makan solat magrib.
dan nak bertolak balik...


kami solat bergilir.. lepas solat cari la mana 2 beranak ni... rupanya papa dia layankan mika menda ni...huhuhu suka sangat men stereng.. tunggu besday 2 tahunla baru papa belikan keta menan eh....


nak balik dah.... blur pic hp ni ntah nape...


dalam train hubby pilih duduk depan sekali.. saje nak tengok pemandangan.. ..mika ni pun rilex jek.. aku lak gayat tengok trek lrt ni.. yerla budak bukan tau apakan.. yang dia tau suka je...

tapi seronok walaupun sekejap..luang masa quality with family.. aku sendiri pun dah berkurun tak naik LRT.. zaman bujang dulu hari hari2 naik LRT dari Damai ke ampang park...jalan kaki.. huh rilex je... sekarang???hehheheh jalan pun mengah kot jauh2..hihih


Mika sangatla peramah dalam LRT..masa awal naik perjalanan pergi tu.. dia muka cam cuak gak.. takut menda tu gerak.. dahtu abis orang sebelah2 disapa2nya.. adasorang kakak tu siap ditepuk2nya badan.. sib baik orang tu nak layan.. kalau tak mama tebal je la muka mika oiii...

sampai umah dah kul 9.30..hehhehe enjoy walaupun sekejap.................daaa


6 bebelan kawanku:

noor said...

sudah bertahun lamanya aku xnaik LRT
10 tahun ada kot hihihihi

ch@ said...

seronok, kita pun nak bawa oni naik LRT nanti. tunggu la dulu masa yg sesuai ;)

http://aniesandyou.blogspot.com said...

knape x dtg umah anies...da dkt da tu

EiJa ZaQuaN said...

w/pun skjp..bdk2 mmg suka naik train kan..
eija pun dh bw zaquan naik train thn lepas..tp n3 dlm draf jerk..x upload2 pun gmbr dia 1st time naik train..huk3..

cik puan akish said...

mika alan2 naik tren yah???

syiok2...

tkape eda..walaupon kejup...quality time bersame family adelah terbaek...lagi...dgn anak...mmg syiok punye..

eima said...

tak penah naik LRT ...huhuhu
kesian kan kat aku ... hahah
Fahim aku tringin nk bw die naik bas nadi putra tuh ...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah