Thursday, April 14, 2011

Akibat Conteng Dinding!!

Dalam bilik komputer hubby memang ada banyak pensel.. mika selalu follow papa dalam bilik tu..

papa lak kalau nak bagi mika senyap bagi dia pen atau pensil dan kertas... selalunya memang tengok mika conteng atas kertas tu... tp haritu aku jumpa contengan di DINDING depan pintu bilik air dan dinding tepi katil dalam bilik...


nasib baik dalam bilik.. kalau kat hall jenuhla aku nak cat balik... sure dah tak cantik...

budak kecik ni dah pandai menconteng... ada sekali tu hubby bagi pen.. dia conteng TANGAN dan KAKI dia... aku kata dah mcm tatoo la plak.. dia sengih2 suka tengok kaki dia ada bekas conteng.. geram jek tengok...


aritu balik kg tengok ada murah menda ni...

beli untuk dia...

malam td main tulis-tulis..

lepas tukar pampers tak mau pakai suar sibuk nak menulis.....


tah apa-apa dia conteng... nampaknya dia suka.. sambil mulut aaaaaa... cccc tah apa2... bahasa dia.. maybe dia dengar kat nursery...




pusing tepi pulak....



aku ajar dia cara padam... sekali dia pandai ikut.. yg lawak bila contengan tu hilang dia akan cakap " waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah..." sambil tepuk tangan... macam magic la konon agaknya.. hahahha kelakar la mika.....


nak meniarap pulak..... penuh perasaan menulis...


bangun... tulis mencangkung plak.. macam-macam gaya la mika... di heret kesana sini board tu... jangan conteng dinding lagi tau... :P







.

9 bebelan kawanku:

MrS. F!zA said...

hihihi pndai mika..kita ada beli gakhaitu yg kecik punya tp dia lebih nak mskkan pensil dlm mulut dr duk cnteng2..trus simpan

Diamilikku said...

hehehehehe...sama ja perangai dengan aisy...menconteng dinding...tapi sempat ditangkap la aksinya itu...lepas tu bagi kertas..conteng lantai pulak...adoyaiii....:)

http://aniesandyou.blogspot.com said...

bakal artist grafiti ni akak!

PuteriKureKure said...

aaa!!! pandainya mika!!!!!!!!!!!!!

bonda dadif aka akish said...

ahahahah....tula dah puas2 conteng kat kertas...dinding..kaki tgn..sume2 dia mau conteng..mika2....

dadif pon same wak!!!

=)

fazilzura said...

alahai seksi nye pelukis ni ..

akil pun suke menulis & melukis, dh berlambak2 beli buku colour tuk dia, but ok selagi dia x conteng dinding.. kalau x , sure ayah dia bertukor jd hijau

[-suziey-] said...

kena ajar dr kecik ni jgn bg dia conteng dinding..bg kertas or buku..klu x mmg susah nk lentur..alhamdulillah aQeel xbrani nk conteng dinding..

EiJa ZaQuaN said...

hehe..cute jerk mika..
samala ngan zaquan..papa dia belikan mainan mcm ni utk elakkan dia dr menconteng dinding..sib baik dia minat..

nanakimie said...

hehe,mika comey:)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah