Wednesday, April 13, 2011

Tak sangka anak Bujangku !! perangai Baru!

Semakin hari semakin banyak perkara baru yang ada pada mika....

lucu pun ada..

sangat-sangat tak sangka....

sebelum ni kan dia tak kisah pun dengan sesiapa..

hanya kalau dia tak kenal dia tak nak bila di pegang tu ada la...

baru-baru ni anak buah hubby aku namakan ALONG datang duduk di rumah aku..

aku jadi pelik tengok mika...

masa Along baru sampai dia pandang je...

okay la dia tak menangis.. cuma dia tak nak bila along nak pegang dia...

tapi 1 perangai PELIK yang aku Baru TAU!!

MIKA PEMALU!!!

tak caya meh tengok ni...


malam td aku ngan mika tengok tv, dalam pada tu hubby baru balik keje ngan anak along sekali... outomatik mika tekup muka dia kat handle basikal tu... tak berangkat muka...


Aku tanya hubby nape mika camni... rupanya dia MALU dengan ALONG..
dia angkat muka sikit.. dia tengok along ada lagi dia tekup muka dia lagi...

kitorang bantai gelak tengok dia.. kelakar betul.. tak sangka...


lama juga aku biarkan dia mcm tu.. rupanya dia tahan tau.. kesian pulak aku tengok..
last2 aku angkat dia dari basikal tu... merah muka dia...kena besi basikal tu...


alahai nape la anak aku pemalu lak ni..
sebelum ni dengan orang lain tak penah jumpa tak pulak dia mcm tu...
hhahah mika.. mika.. ikut perangai sape ni..
mama pemalu gak tp takde la sampai camni.. hihihi


macam-macam perangai anak kan.. seronok tengok...



.

13 bebelan kawanku:

ch@ said...

hahahaha kelakar la mikhail ni. tapi memangla kak, dengan orang yg jarang dia jumpa dan tak pernah jumpa mmg anak jadi macam ni. oni sampai sekarang macam ni bila jumpa orang yg dia tak kenal, nyorok celah kangkang mak/pak dia. tapi tak lama, lepas tu dia ok. lagi2 kalau orang lain dukung dia, dia rasa semacam je.

MrS. F!zA said...

hihihi la malu ke igtkan merajuk..

eima said...

klu anak dara yg dtg cam ne le ek ... haha
mika semakin besar byk ragam .. comey

yatie chomeyl said...

pemalunya Mika ni, along tu perempuan ke lelaki ida?

@e_da said...

@ch@

cha tengok orang gak.. ada yg tak penah jumpa dia nak.. tp kali ni tak tau la apa kenanya..

@e_da said...

@MrS. F!zA

kalau merajuk lg teruk perangainya fiza.. duduk tepi lemari

@e_da said...

@eima

nanti mama kena ajar cara ngorat la nampaknya...

@e_da said...

@yatie chomeyl

along tu lelaki yatie.. pelik dia malu camtu sekali

hyazz said...

alahai... dah pandai malu malu la pulak.. jangan sampai ke besar udah ler mika oiii... susah mak nyer nanti...hehehe

PuteriKureKure said...

mika! mana blajor malu2 camni eh? haha. tahan betul dia ye ida tekup muka lama2. dia ingat kalau tekup lama2 tu along leh ilang kot. hehe.

EiJa ZaQuaN said...

hheehe..pemalu rupanye anak teruna ni ye..
mmg kadang2 ada masanya diorg akan tetiba malu2 kucing..

Nur Hanani said...

kecik-kecik dah pandai merajuk..hehehe :)

Jom baca ni: First time join Blogging Contest, saya menang RM2000..Happy sangat..TQ Nuffnang.TQ Lancome Malaysia.

bonda dadif aka akish said...

alalalal..comey2...mika malu yah....sopan sgh..anak sapa la nih..=)

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah