Wednesday, April 27, 2011

Bicycle baby carrier

Ni semua angkara hobi papa.. kami semua terjebak....

mana taknya.. tiap2 minggu dia kuar ride...

aku mesti membebel..

yerla dia duk kuar seharian ngan kawan2 kami be2 kena tinggal.. mana aci...

hubby nak bawa aku je.. mana boleh.. mika nak tinggal mana???

so jalan penyelesaian yang dia cari..

beli benda ni..


Basikal punya baby seat... selamat dengan ciri-ciri keselamatan... nasib baik ada..

aku ingat mesti mahal benda ni .. tp agak berpatutan la.. mungkin ada yg nak tau kan.. akupun 1st time nampak benda ni kat kedai bila ikut hubby..

memula hubby tanya harganya rm170 sekali carrier besi bawah... tp setelah aku yg TAWAR dapat rm140... pelik hubby aku leh tawar byk.. ehheh kena ada cara la ayat kan kat tokey kedai.. hihi bab tawar menawar serah pada aku..

jom kita test kat mika...


setting letak kaki.. yer la kalau takde menda ni kang kaki masuk kat lidi tu naya oooo,....




test duduk.. wah dia jakun teruja gak...


pegi beli helmet kat care4 jek murah.. kat kedai beskal lg mahal plak.. sbb brand kot.. mika suka kuning.. so mama pilihkan kuning...


suka ke???


papa adjust kan kaki...


setting 2 basikal.. untuk pegi ride di hari ahad tu..



nak tido pun pegang helmet dia... memula suh pakai tak nak.. bila mama ngan pakai test depan dia.. baru nak pakai...


nantikan entry ride kami ke air terjun kemensah ya....



:)

15 bebelan kawanku:

eima said...

wahhhh
best tu ..kompom mahal kan ...
beskal gitu pun beribu ..huhu
tak mampu aku nk join xtvt yg begitu memenatkan gitu...huhu

sape yg carry mika nanti papa ke ??

bonda dadif aka akish said...

weeeho..ilek2 aje si mika nih...

=)

Diamilikku said...

puting tu yang tak bleh blah tu..hensem dah duk atas basikal..hahahahahahha

Zura said...

nmpak safety....bagus jugak erk..

fuadnis said...

akak...cuba ajar or wat tutorial sket mcm mana ayat2 tawar menawar tu..kene belaja nie..hehe....

@e_da said...

@eima

eima tak la sgt mahal.. harga agak ok.. memula ida ingat pun mahal sgt rupanya tak.. harus la papa dia yg bawa.. mak dia bawa diri sendiri pun tak larat.. hahahha

@e_da said...

@bonda dadif aka akish

dia suka jek... tergedik2 atas beskal tu

@e_da said...

@Diamilikku

kak su.. ensem tp mulut melekat hampeh jek.. heheh

@e_da said...

@Zura

alhamdulillah mmg safety zura

@e_da said...

@fuadnis

senang je nis.. panggil dia BOS.. sure dia tersengih2 dah.. pastu ayat2 sket lembut2 suara.. ahhahah

Ardini Humaira said...

wahhh canggihnya ;)

AdRiana CorNer said...

leh gtau beli kat mana..puas cr..huhu

edaman said...

ialah sya pon nk tau dpt murah beli kat mane .. puas gak cari yang murah ..kami sekeluarga semua kayuh . tuh yang ingat nk bwk anak yang kecik umur 3 taun. yg saya dpt kat kedai lagi mahal adalah RM650 ... ishhh !! x sanggup upenya sama gak lah yang cam awak dpt ni ... mohon share . terima kasih

edaman said...

ialah mohon share bole .. nk tau jjugak awak beli di mana sbb murah sgt .. puas cari yang ada saya jumpa mahal RM650 .. ishhh !! x sanggup lah nk beli ... kami sekeluarga mmg slalu kayuh .. memandangkan sumtimes tak de orang nk jaga yang kecik 3tahun tu xlah kami dpt berkayuh ,...so bila ada seat baby ni bole lah kecik tu joint sama ... mohon share ..terima kasih

Y Foo said...

Hi may I know where you bought this baby carrier for bicycle one?

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah