Thursday, April 28, 2011

Turn AKU??


ramainya kawan-kawan sekelilingku yang pregnant...

kanan kiri orang peggy... terdetik juga cemburu rasa di hati...

kebanyakan anak-anak sama baya ngan anak aku Mikhail..

semua dah preggy balik....

antara kawan2 bloggerku yang pregnant...

  1. Intan mama khalish dah dapat adik Jaz
  2. anis ummi ukail dah dapat adik inani
  3. ET dah dapat ammar izz
  4. Sue mama zayyan dah dapat adik damia
  5. cha umi oni
  6. eima mama fahim
  7. lyna mama ariff
  8. kak fieza mama irfan
  9. amys ummi amir
  10. nad mama zakwan
  11. eija mama zaquan
  12. Lyn mama Qistina
  13. Linda kawan opis
  14. yan ex housemate

ramai kan


ada lagi tak yang tertinggal???

ingat lagi tak kehamilan aku dari entry ni REZEKI DARI ALLAH


semua datangnya dari allah kan..



kalau baby aku ada lagi kan dah 22 minggu dah aku sekarang ni...

Lilypie Pregnancy tickers


sebab due date bersalin kalau ikutkan 31 OGOS 2011... cantik jek tarikh ek..

tapi semuanya tak kesampaian..

takpela tunggu rezeki lain...

semua ada hikmahnya...




19 bebelan kawanku:

eima said...

insyaallah ... tak pe ...
mungkin ade hikmah disebalik nye..lagi pun mika kan kecik lagi... tgu besar cam abg fahim br bleh jg adek kan ...


fahim bleh ke jg adek die ...huhu riso plak...

SSulieana said...

subhanallah...yeke eda...xpe la mungkin ada hikmahnye...Allah dh rancang apa yg terbaik utk kite...byk masa lg...su doakan lepas ni eda dpt gegirl plak...kalau eda tau dh lekat...bykkan baca surah maryam untuk dpt baby girl dan jgn lupa niat skali ye...InsyaAllah

ch@ said...

mesti sampai turn akak nanti, jadiii buat masa ni akak perlu bersabar ye.

Syafiqah said...

Salam Sis, sabarlah. Sekurang2 nya Sis da ada Mikhail...Macam Fiqah, belum dikurniakan zuriat lagi walaupun dekat 3 tahun Fiqah kawin lepas 2 kali keguguran. Ape2pun, Fiqah redha..Semuanya ketentuan Allah S.W.T. Dia lebih tahu apa yang terbaik utk kita. Fiqah doakan semoga kita sama2 dipermudahkan & dipermurahkan rezeki selepas ni. InsyaAllah....

alyyani said...

nak bagi ieda manja2 dgn mika la tu. insyaAllah akan tiba masanya. :)

zaidah said...

SABARLAH AEDA....APA YANG BERLAKU ADA HIKMAHNYER...MUNGKIN AEDA BLUM BERSEDIA KETIKA ITU...BERUSAHA LAGI

yatie chomeyl said...

takpe ida, I ada lagi. baby SN pun dh nk masuk 2 thn hjg bln depan tp i pun x sedia lg nk bg adikkat dia.

dont worry too much, Allah dh tetapkan untuk kita. live life just the way it is :)

cicikwani said...

sabar ida... ada rahmat sebalik semua ini... Allah lakukan semua asa sebab2 nya... mungkin ida ngan ajoy nk bb girl, tapi ari tu ida penah bg tau, mgkn adik lepas mika boy... ida penah cite gak kat sini yg sebelum ida keguguran tu, ida mimpi dpt bb boy kan... maknanya, kalau ida preggy lg, insya allah girl sbb nih adik kpd adik mika... (errr... paham tak???)

apa2 pun, ingatlah, Allah tu maha adil.. ada sebab semua itu berlaku... apa yg kita leh wat, sabar, redha dan jangan putus berdoa kepada NYA...

Diamilikku said...

heheheheh...aisy pun sama ngan mika kan..tapi ummi aisy belum preggy lagi..lex aaa mama mika..kita preggy sama2 lagi ehhh nanti...hehehehhehe :)

bonda dadif aka akish said...

babe....ttu ade rezeki...tgl usaha aje lg...dunt wori..

=)

fuadnis said...

tak lama dah tu kak eida..jgn risau key..yg penting akak jaga kesihatan dan pemakanan..insyaallah rezeki tu akan dtg..:-)

PuteriKureKure said...

ida sayang...takpela. rezeki tu tetap ada.

meh sini kita pujuk pelok2 meh. kita faham perasaan ida skang ni. kalau kita pon dah meronta2 dah hati. sabar ye sayang. insyaAllah...tak lama je lagi tu.
:)

Elly & Emmy said...

sabar yer eida.. kalau dipikirkan .. memang sangat sedih.. Insyaallah lain kali ada rezekinya.. apa2 pun mesti ada hikmahnya.. disebalik apa yg berlaku..

Mama Kyra said...

eada jgn sedih ye..nti eja pn ikt sedih..teringat kt adik kyra..klu dia ade lg msti eja dh nk msk 5bln..huhu

hyazz said...

sabar je la eida...semua datang dari Nya kan...

fazilzura said...

waaaaaaaaaaaaa sedih nye entry ni, ni kire ok jgk ler ida ngndung, zura ni anak 1st dh 4thn dh , x lekat2 lg..huuhuhhuhuhu sedih, kengkwn lain sume dh banak lama dh ..sedih2..

Ema Mokzima said...

sabar ya eda, semua tu ujian drp Allah buat kita..ada hikmah disebaliknya...ema nie dh masuk setahun kahwin pun tak de baby lagi.... tp tetap bersabar..wlu pun org sekeliling dh mula ckp mcm2 yg meyakitkan.....igt selalu Allah maha mengetahui...

Cahaya hidup said...

i pun preggy

EiJa ZaQuaN said...

btol tu maybe ada hikmah diatas ape yg berlaku..
insyaallah..mana tahu..tahun depan ada rezeki sekali lagi utk ida..

wah ramai jugak ye kawan2 blogger yg mengandung thn ni..
moga masing2 selamat menempuh masa utk bersalin pulak mcm eija ni tunggu masa jerk ni..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah