Tuesday, July 26, 2011

kenangan 2002

Dah 9 tahun berlalu...
Tapi tetap manis dalam lipatan ingatan
2002-2011
Kami konvo sama2.. aku dan hubby..
UiTM Shah alam dlm kenangan..
Fakulti AD tempat pertemuan..


Masa ni sama2 kurus jek.. hahah.. sekrang jgn tanya.. tentula berbeza.. 

Lama gak aku bercinta.. kami terus amik degree 
Maknanya ada 8 semester
Part 3 kami dah start rapat nak couple sampai la grad
Mak bapak suh belajo tp bercinta ek.. takpe bercinta2 pun result kami tetap ok.. alhamdulillah
Semakin elok lagi ada aku rasa.. Sebab dia rajin buatkan aku nota..
dan bila baca nota yg dia buat.. Kepala aku mesti lagi ingat sebab org tersayang yg tuliskan.. Tulisan dia cantik... hahah (gatai)
aku 3x dpt anugerah dekan hubby pun sama tak silap. dia best student painting

Gaduh2 tu semua ada la.. Nak putus la apala mmg ada
Memang gila cinta budak remaja..kelakar la bila ingat balik
Bila dia merajuk dia naik atas bukit tonggek Uitm tu.. dengar lagu cina 
Kawan2 dia sibuk la call or sms aku kenapa.. kenapa.. kenapa dia camtu sebab merajuk ngan aku.. hahah
Gila kalau dia tau aku tulis balik ni mesti malu... hahahah

Tapi semua tu kenanagan manis.. Kalau kami rasa rindu2 saat dulu kami ke shah alam.. Ingat balik semua.. Rasa mcm nak ulang balik masa2 tu...

1998- Masuk Uitm
2000- Start couple ngan hubby
2002 -Grad sama2 (pastu dia sambung master.. aku keje)
2006 - Kawin
2009 - Dapat Mikhail
dan sehingga kini


Kalau ingat balik bukan waktu senang je kami bersama.. dari dulu lagi.. dari jalan kaki sama2 kolej jati ke fakulti, naik bas, motor sampai la ada kereta sendiri... Susah penah sama2 rasa la.. nak2 course art & design mmg banyak pakai duit.. kdg2 mengikat perut gak.. walaupun family ada bg PTPTN pun ada.. tp mmg byk pakai duit.. berus sebatang pun berpuluh hengget.. colour painting satu tiub pun hampir2 rm100.. dulu kalau rm50 tu sangat besar ertinya..

Kalau tak pandai jimat mmg tak leh survive.. penah satu ketika hubby hampir putus asa nak berhenti saat dah nak abis belajar..  Tapi aku bg semangat kat dia.. tapi syukur allah tetap beri rezki.. Dan alhamdulillah atas apa nikmat yg dia beri hari ini atas usaha kami bersama...


Tiba-tiba sentimental jumpa gambar lama tu balik.. Ni pun mika yg buka almari geledah2.. 1 masa nanti mama cerita kat mika k...





10 bebelan kawanku:

zaidah said...

so sweet ......bestkan klu citer zaman sekolah2 dulu....

fazilzura said...

wah imbas kenangan lalu ..

emm kalau ambik bidang art mmg le duit kuor cm air je tau huhuhuhu .. pengsan ..

dulu rm50 tu besooooo sgt nilai nye, now kecik je

ch@ said...

olooo lamanya. buatkan nota. sweetnya kak. mesti akak garangkan. hubby akak penyayang. hehehe.

kita doakan smg kekal hingga hujung nyawa. cerita lagi eh nnt.

http://aniesandyou.blogspot.com said...

ada rs nk nanges x?


Sayang, you'll never walk alone!

bonda dadif aka akish said...

alalalal...cuwit!

eima said...

alahai ... sweet je ek ...
ssh senang bersama ek ...

Intan & The Boys said...

lamanya korang bercinta!!!
:)

CIK JATT said...

sweetnya cik abang buatkan nota:)
best ehh kalau ingat balik kisah dulu2. tu belum masuk bab cinta monyet kat sekolah lagi. hehe

ajumohit said...

wahhh cinta dari belajar membawa ke jinjang pelamin ye hehhe

kakyong said...

amboi.. manisnya zaman belajar.. lama jugak tu.. Alhmdulillah, jodoh x ke mana...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah