Saturday, October 15, 2011

Apa nak Jadi!!!

Semakin  hari semakin menjadi-jadi
Ada yang buang dari atas rumah flat
ada yang buang dalam tandas...
Hilangnya PERIKEMANUSIAAN

Mudahnya buang bayi..mudahnya buang darah daging sendiri
tergamak tengok anak sendiri mati yang lahir dengan cukup sifat
anak-anak yang tak berdosa..

sedangkan di keliling mereka ramai orang yang mengharapkan 
kehadiran ANAK...

hmmmm..dunia semakin akhir zaman...
semoga Allah memberi petunjuk dan hidayah pada mereka  yang membuat salah..
insyaAllah..



Bayi pam tandas

hmetro.com.my
DI SINI...Ina menunjukkan tangki pam air tandas tempat bayi itu disembunyikan.
DI SINI...Ina menunjukkan tangki pam air tandas tempat bayi itu disembunyikan.
CHUKAI: Gelagat pelik seorang wanita selepas keluar dari tandas yang disedari rakan sebiliknya membawa kepada penemuan seorang bayi baru lahir dan disorokkan dalam pam tandas di sebuah rumah sewa di bandar ini, jam 4 pagi, semalam.


Ketua Polis Daerah Kemaman, Superintendan Abdullah Sani Salat berkata, bayi lelaki seberat dua kilogram itu ditemui masih hidup tetapi dalam keadaan kebiru-biruan dan lemah dipercayai akibat terlalu lama berada dalam tangki itu. Menurutnya, ketika ditemui bayi itu masih bertali pusat dan mengalami sedikit kecederaan pada badan.

“Polis menahan seorang wanita berusia 23 tahun di wad Hospital Kemaman yang dipercayai melahirkan bayi itu dan menyorokkannya di dalam tangki air pam tandas rumah sewa itu,” katanya ketika dihubungi, semalam.
Menurutnya, rakan serumah suspek mengesyaki sesuatu tidak kena pada gadis itu yang kelihatan tidak bermaya selepas keluar dari tandas di rumah sewa mereka.

Katanya, suspek pada mulanya enggan menceritakan kejadian itu tetapi selepas didesak rakan sebilik yang juga pengadu, akhirnya dia mendedahkan melahirkan bayi di dalam tandas.

“Rakan sebilik mangsa bergegas membawa bayi itu yang dalam keadaan lemah dan kesejukan ke Hospital Kemaman untuk diberikan rawatan kecemasan. “Pemeriksaan doktor mendapati bayi itu cedera di bahagian muka dan kesejukan selain kebiruan pada seluruh badan. Bagaimanapun bayi terbabit dilaporkan dalam keadaan stabil,” katanya.

Abdullah Sani berkata, pihaknya menyiasat kes itu mengikut Seksyen 31(1) Akta Kanak-Kanak 2001.

Sementara itu, rakan sebilik suspek yang dikenali sebagai Ina berkata, pada mulanya suspek mengadu sakit perut dan ingin ke tandas rumah sewa itu untuk membuang air besar.
“Selepas berada terlalu lama dalam tandas, dia akhirnya keluar dalam keadaan tidak bermaya dan keletihan sebelum berbaring di atas katilnya.

“Saya terkejut apabila melihat ada kesan darah pada lantai rumah lalu mengesyaki sesuatu sebelum mendesak rakan itu menceritakan apa yang berlaku dan diberitahu dia melahirkan seorang bayi di dalam tandas,” katanya.

Dia kemudian bergegas ke tandas dan menemui bayi itu yang kesejukan dalam tangki air pam tandas.

“Selepas menemui bayi itu, saya dapati ada sedikit kecederaan pada mukanya dan badan kebiruan akibat kesejukan sebelum membawanya ke Hospital Kemaman untuk rawatan,” katanya.




pelik kan..kawan sendiri tak dapat detect housemate diorang pregnant... takkan tak perasan perut kawan tu... hmm macam-macam dunia sekarang..semoga Allah lindungi anak itu

6 bebelan kawanku:

Salina@IbuAqil said...

hiii mudah benor org mcm ni nak dpt anak.. mudah plk spanjang kehamilan smpai org x dpt kesan & mudah pulak nak melahirkan.. sbb tu mudah je dia bunuh buang campak budak tu.. x tau nak ckp camna ngan makhluk spesis tu.. sbb dah trlalu ramai.. ya allah!!! tanda2 akhir zaman..

Qhaifa Nur said...

tergamak ibu bayi tu buang anaknya dalam pam tandas...
tak hairanlah jika dah terdesak kat mana2 pun boleh...

ajumohit said...

Kesiannya baby boy tu, betapa dia mahu melihat dunia, pjg lagi umurnya,....

Zura said...

sedihnyelah...nasib baik mber dia perasan cepat...

umialya said...

mgkn kawan x berani nak tegur @ tanya..

mudah2an dijauhkan drp keluarga kita, amin

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

dia oarang ni memang tak de peri kemanusain langsung....sakit hati betullah

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah