Friday, October 14, 2011

Alhamdulillah... lega

Syukur...alhamdulillah

Harini ke Pusrawi lagi check up
Confirm semua dah  bersih dalam rahim...
Doa tak putus pada tuhan...
mengharap tak kena CUCI

Bila scan tadi..semua dah clear..
Uri..darah semua dah keluar dengan sendirinya
Lega sangat-sangat
 
Dapat rehat  hampir seminggu  gak di kampung..
no FB..no blog.. no hirukpikuk kota
tenang dan damai  rasa
mika sangatla manja ngan mak  tok n atokabah
 
 
Hati masih lagi terasa kehilangan
Tipu kalau aku tak terasa...
Tipu kalau aku tak sedih biarpun  dah berulang kali...
Tipu sebenarnya kalau nampak aku macam happy mcmtakde apa2 berlaku...
Dalam hati tuhan je yang MAHA  TAU...
apatah lagi ada kawan2 yg sama2 pregnant masih meneruskan perjalanan 40 minggu nan INDAh itu
aku hanya mampu  melihat namun tak mampu nak sama-sama merasai
Kalau baby ada lagi minggu ni minggu yg 13..huhuuu so sad

hmmmmmmmmmmmmmmmm
 
terima  kasih atas doa semua
Berkat doa dan semangat kawan-kawan
aku akan kembali seperti biasa..
meneruskan perjalanan hidup yang masih  panjang

Next week dah start keje
huhhh mesti menimbun2 bebanan baru
dengan bos baru  dan  opismate baru kanan kiri bilik aku
sukarnya nak mulakan
Semoga semuanya kau permudahkan Ya Allah...
 
 

Aku redha...semua ketentuan dan Ujian darimu...

Genap 10  hari baby dah takde... 4 okt 2011tinggal kenangan



9 bebelan kawanku:

nUR_rOsALiNdA said...

Sabar ye kak..
Setiap yg berlaku pasti ada hikmahnya..Mungkin kali ni bukan rezeki akak..Take Care~

Salina@IbuAqil said...

Kuatkan semangat dear.. Doa kami sentiasa mengiringi.. Moga Allah swt permudahkan segalanya.. Amin!!

*SiRibenMerah said...

tragedi oktober...

sabar ye akak..
get well soon..

cerita best said...

NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

ajumohit said...

alhamdulillah dah selamat cuci dan berpantang sume, takpe eda, moga ada rezki lagi, bertemu di syurga insya allah

Nad @ MamaZakwan said...

kak eda...
moga terus tabah..
akak antara org2 yg terpilih yang diuji kesabarannya sampai camni skali..

lupa nk bgtau..
apa kata kak eda berubat cara homopati
hubby yg suggest kan
sbb saya gugur dulu pun makan ubat homopati jek alhamdulillah tak kene cuci jugak..

nak dptkan zakwan dulu pun ikhtiar cara yg sama ..g homopati

try la berubat
kat bangi ada 1 kliniknya kt pkns bangi
kami tiap2 bulan mmg slalu pegi
tgk tahap kesihatan..
mana tau lepas ni ada rezki melekat n mika dpt adik..

kita hanya merancang dan berusaha..
apa yg saya bleh kongsi saya kongsi kan ngan kak eda

kakyong said...

Alhamdulillah.. Insya Allah, ada rezeki nanti di masa depan..

jangan sedih sangat & jaga kesihatan baik2... makan harus berpantang juga..

Gieyana said...

b strong k Eda..insyaallah ada rezeki lagi..

Daku pon teringin gak nk merasai lg 40wk yg indah tue tp Allah x bg peluang tue lg..so skrg aku mmg bersyukur dgn apa yg ada..dan Allah bg peluang utk jd ibu pd Nureen..

Mama Kyra said...

kuatkn semangat ye eida..eja fhm ape yg sedang eida lalui skrg..i'allah satu ari nti Allah makbulkn doa eida ngn suami tuk ks mika adik..jgn sedih2 ye..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah