Monday, December 5, 2011

Entry sempena 5th wed Anniversarry 3 Dec 2011

 Seperti tahun-tahun sudah.. biasanya kami akan raikan bersama
hari bersejarah tarikh perkahwinan..
bagi sesetengah orang maybe anggap remeh ... tak perlu sambut-sambut

tapi bagi aku tetap penting sebab kasih sayang lebih erat.
sama-sama meraikan hari yg bersejarah dalam kenangan ...
kalau kita sendiri buat tak endah maka  tak indah la alam perkahwinan tu kan.. ahhaha ayat suka hati aku.. so aku nak bagi indah aku kena refreshkan apa yang kami dah lalui...



alhamdulillah 5 tahun bergelar suami isteri terasa baru semuanya dlm ingatan
saat aku diijabkabulkan aku 26tahun hubby 27 tahun
target nak kawen 25 thn terlepas.. 
sebabnya aku abis belajar 24 thn
keje setahun lebih baru leh kawen..
aku usaha sendiri cari duit nak kawen.. kalau boleh masa tu taknak dah susahkan mak abah.. cukupla diorang dah besarkan aku dengan baik dan biaya pelajaran aku sampai universiti...
so masa tu aku kumpul duit setahun lebih keje baru kami decide kawen.. sama gak hubby dia pun kumpul duit dulu baru kawen tak nak guna dana PAMA.. hihi 



 kenangan.. ni la kad kawen aku... masa tu kad besar2 ni baru je jadi trend.. bos aku perli kata macam kad raya.. heheh hubby design n print sendiri


kenangan hari nikah.. aku suka make up time nikah.. natural je..
dan suka gak sebab pic dulu ni memang aku tengah kurus.. skrg ~!@#$%^&*

 pelamin 2006.. bunga telur bawah tu gigih mak aku buatkan.. buakan beli siap.. bunga telur (telur masin) zaman tu la.. haha


 sanding time tema brown gold yg tengah hot masa tu...

Apapun semoga kasih sayang kami berkekalan dunia dan akhirat...

haha melalut kisah lama.. segar dalam ingatan


isnin lepas aku google
Mana nak tempah RED VELVET..
teringin sangat rasanya.. cari yang dekat-dekat dengan rumah je.. area melawati , wangsa melawati or keramat.. akhirnya dapat search kak zai di wangsa melawati.. terus order by email.. sebab nak nampak cute2 aku tempah CUPCAKES RED VELVET..

so petang jumaat lepas balik keje dalam hujan renyai-renyai gigih mencari rumah kak zai.. sesat barat gak aku.. jalan lain dia bagitau lain yang aku pegi.. tapi setelah kak zai guide akhirnya aku jumpa gak sebelum give up.. hahahha

Nak bawak balik naik umah 1 hal gak.. kang kalu si kenit aku nampak tak suprise plak..
sib baik dalam keta ada plastik parkson .. leh aku sorok dalam tu..


Ada cupcake dalam tu


Cantik kak zai letak dalam kotak.. kemas je


 My heart is there.. hehe geram tengok.. cute2.. sayang lak nak makan.. ahhah


Aku pesan kak zai buatla camanapun janji nampak cute.. so kak zai taburkan manik2 gold n love atas kek


 cute je kan..

Pic bawah ni dari blog kak zai.. sorry kak zai saya ambil n tolong promote.. hihi

ni blog kek kak zai kalau sesape nak order http://zailiciouscake.blogspot.com/



malam tu aku sakit kepala tertido awal.. hampir-hampir terlupa..
jam 1 pagi hubby baru nak masuk tido.. aku ni gigih bangun .. mika tak tido lagi.. dia mengekor aku ke dapur..nampak aku bawak kek ni riuh rendah mulut dia .. nyakkk nyakkkkkkkkk...

tengok2 hubby dah tertelap.. kejut gak dia.. buka mata tgk kek byk2.. hahah
dalam ngantuk2 sempat gak dia ngap sebiji cupcake tu.. ahha (kang bini kecik ati dah buat suprise) hihi

Yang paling teruja si kenit aku la.. sib baik aku dah snap pic kek tu awal-awal.. dia nampak2 kek tu apa dia buat???? dia kutip semua LOVE merah atas kek tu masuk mulut dia.. sebab benda tu manis.. mmm dap mama.... aduhaiii.. takpela nak.. kalau kamu tak makan sape lagi nak makan...


hilang rasa teringin nak makan redvelvet.. memang sedap.. tapi lenkali nak order yg bentuk kek sebiji lak kot.. mika pun suka.. 4 biji rasanya dia dah makan tapi bukan sekali gus la..

plan nak celebrate tengok OMBAK RINDU.. hubby ke wangsa walk dapatkan tiket tapi SOLD OUT.. nampaknya tengok lain hari la.. yang pasti nak tgk aaron jugak.. tak kemana-mana haritu sebab aku kursus sabtu dan ahad.. nak camana korban la nampaknya.  hahah

 5 tahun kawen 5 orang anak.. 1 yang ada di dalam nyata .. 4 insyaAllah menantiku DISANA.. aminn

13 bebelan kawanku:

e.l.i.z.@ said...

happy 5th anniversary...
ade ke org wat tak endah sambut anniversary? rasanya org yg dh 20thn kawen kot :P

MRS. K said...

hepy anniversary...

weh.. bagiku haruss sambut anniversary ni.. tak boleh tidak! muahahaha. time ni la nak request hadiah best pon

ajumohit said...

tahniah eda, bestnya cupcakes tu, owh mika pon suke ye...ye eda, anak2 eda menunggu di syurga, belum ade rezki eda lagi, insya allah ada masanya nnti

Qhaifa Nur said...

hepi anniversary....

moga kekak hingga hujung nyawa...
sedapnya cupkek tu...

alyyani said...

happy 5th anniversary to ieda and hubby. theme wedding kita sama lah! :D doakan yg terbaik utk kalian berdua dan moga kekal hingga hujung nyawa. amin.. :)

Nur-nba said...

Moga kalian berbahagia.. Baru Kak Nur tahu Eeda dah banyak kali keguguran. Sabar ye.. Setiap yg berlaku itu ada hikmahnya.

shahdiana said...

hepi anniversary...
semuga berbahagia hingga ke akhir hayat..and cepat tambah baby...:D

ch@ said...

alhamdulillah, 5 tahun sudah. TAHNiAH akak, smoga kekal bahagia utk tahun2 yg akan datang juga. 5 tahun dapat seorang, bersyukur daripada tiada.

mikhail dah cerdik, dlm hati ada taman, byk kasih sayang. sebab amek love cupcakes mama. hihiii.

bonda dadif aka akish said...

hepi anibesari ida..muge kekal ke hingga hujung nyawa..

=)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

happy 5th anniversary :)
moga kekal bahagia bersama hingga ke hujung nyawa..

setakat ni x pernah lg wat x endah dgn tarikh anniversary..sentiasa kekal dlm ingatan..biarla xde hadiah pun, yg penting saling ingat-mengingati dan sambut dgn makan2 bersama pun dh cukup bermakna kan..

Diamilikku said...

Tahniah ida....5 tahun yang indah dah dilalui..masih jauh lagi perjalanan..semoga terus diberikan kekuatan untuk menempuhi hari2 mendatang..semoga kasih sayang terus mekar bercambah, dan semoga bahagia hingga ke syurga. :)

todt.. said...

Happy 5th anniversary meskipun terlewat sedikit mengewishkannya-pun..hehehe smga bhga hga hjg nyawa, smga syurga buat insan yg berbhga...

kakyong said...

cantik nya kek tu... kreatip kak zai tu kan..

sudah 4 kali yer e-da keguguran.. Insya Allah, pasti ada rezeki nanti..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah