Tuesday, January 17, 2012

Bila dia SAKIT... :(

Bila buah hati ku demam.. 
kepala asik teringat dia..
dah ok ke dia? surut tak panas dia.. nak makan ke dia? pening ke dia?
huhuh 

mika start demam selsema sabtu lagi..
hari sabtu aku just duk umah ngan dia hubby ada konvoi ride
kul 9.30 aku dengar suara dia panggil aku nak susu
ok buat susu ...
then aku ingat dia nak bangun.. 
angkat dia letak depan tv nak bagi dia tengok tv sambil minum susu
sementara tu aku masak kat dapur

bila aku ke depan aku tengok keadaan dia macam ni
tido style org beso-beso..

dia tak tengok TV pun.. walhal dia selalu akan terbeliak mata tengok rancangan cartoon...
ok la biarla dia tido lagi... maybe dia tak cukup tido...

then aku siap masak dalam kul 12 dia tak bangun gak lagi...
aku gerak- gerak badan dia dia buka mata sikit je.. mamai-mamai
tu pun puas kejut kan still mata pejam.. biar lg..
last2 kul 1 gak dia bangun.. huh anak bujang tul la...
bangun lewat giler...

tapi itula keadaan dia kalau dia demam.. dia akan tido dan tido...
sampai kita naik risau..

semalam papa dia jaga kat rumah sebab dia buat keje kat umah je..
hari ni alhamdulillah dah ok sket.. selsema masih lagi
bab selsema ni paling lemah skali.. lambat baik pastu kepala pening gaknya asikla merengek minta dukung.. cian anak mama.. huhu



sangat risau bila dia tak aktif macam selalu.. melepek sakit.. rumah pun sunyi sebab ia banyak baring n tido je.. huhu moga anak mama cepat sembuh k.. rindu suara kamu yang riuh rendah...



9 bebelan kawanku:

alyyani said...

lama tak tgk aksi mika. demam rupanya. get well soon mika. mmg risau kalau anak sakit lps tu melepek je. kesian sgt.

lelamaisara said...

Moga anak Mak cu ni cepat sembuh;....

ajumohit said...

ciannya mika, mmg musim demam and batuk skrg ni kan eda, semoga mika segera sembuh, boleh tgk citer kartun macam selalu kan mika

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

alahai...moga mika cepat sembuh ye

eima said...

kesian nye mika...
ok la die nk rehat bila sakit klu fahim sakit ke sihat ke sama je .. aktif sampai mama die plak yg hangin 1 badan ... sbb bila penat die muntah

Qhaifa Nur said...

selsema memang lambat nak baik...
merengek yang tak tahan tu...
moga cepat sembuh....

Amiizaa2001 said...

cepat sihat sayang:):)

Ibu Lala said...

susah hati kan kalau anak2 sakit..moga cepat sembuh.

noor said...

bila tgk ank sakit nih mula la ati kita risau..asik ingt jer kan..get well soon mika sayangg

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah