Wednesday, January 25, 2012

Cuti CNY kami...

semua orang buat entry jalan-jalan sempena CNY..
kami tak kemana-mana pun
balik kampung pun tidak.. holiday pun tidak..
Just menikmati indahnya 4 hari duduk di rumah... 
kemas umah alih2 perabot.. 
masak-masak main pondok2 kat dapur.. hah
nikmati bestnya duduk umah di hari cuti yang panjang...
hahaaaaa .. sebab kami jarang ada masa macam tu..
selalunya cuti panjang sket je zoommm hilang balik kampung takpun berjalan merata

kami tak balik kampung sebab ada plan lain minggu depan..
yang kena balik kampung sebab ada kenduri..
so alang2 takkan nak balik 2 kali kan..
bocor lak poket.. hihi

Hari Sabtu just lepak-lepak kat Jusco AU2 sebab nak makan johny's
AHAD jalan-jalan semata-mata nak g sec recipe kat Wangsa Walk
ISNIN camping kat kemensah (belakang umah je) -- nanti ada entry
Selasa .. duk umah Cuci kereta bersama-sama... hihi

simple tapi happy sebab aktiviti bersama family




Ying sang anak beranak kat Johny's petang sebelum raya...hahahah
sibuk je nak raya gak kan..
saje ajak hubby mkn johny's teringat-ringat sup dia.. hihi


Ni mama la teringin nak makan kek.. tapi banana choc cake dah abis kar WW
laris sungguh CNY ni.. makanya amikla bluberry cheescake..


Kat SR dia punya mulut mak aih... maaaa nak kek nak kek.. tapi pelat la...
aduhaii anakk aku


kat umah pun dia yang sibuk nak..


tapi bila dah buka... dia tak makan sikit pun... mama ngan papa yang bedal.. tu pun dah muak.. sebab aku sebenarnya tak berapa suka cheese tapi tah camana leh beli yang ni plak.. sebab nampak mcm menarik..

sepotong pun share sebab hubby pun tak berapa suka kek.. sib baik beli sepotong je kalau sebiji?? ada sedekah kat jiran2 gaknya.. hihi


Seronok tengok entry orang bercuti sana sini CNY kan....






6 bebelan kawanku:

Fieza79 said...

ok la tu melepak umah pun best hape...kami pun xbercuti ke mana..just jln2 ronda2 shoping complex...hilang kan jemu cuti 4 hari hehee...

ajumohit said...

even tak gi jenjalan tapi seronok kan dapat gi makan2...amboi mika suke makan kek ye, sib bek mama dia rajin masak2 kan hehehee

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

simple tp still terisi masa bersama keluarga..srnok jugak..:))

adeii sedap pulak tgk menu johny's tu, dh lama x makan kat Johny's sbb asben jenis x berapa minat sgt makan kat Johny's

amiey lee said...

duk umah seronok kan sbb leh layan and relax sepanjang hari huhuhu

mamalieyna said...

oklah tu..penuh jgk aktiviti cuti2 kamo..cam eina ni..lgiiiiiiii la boring..menghitung hari je bila nak habis pantang..hehe..

ooh kek nmpk best tp tak suka jgk cheese

noor said...

heaven duk rmh kan! lama xpekena kek SR huhuhuhu

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah