Friday, January 27, 2012

Menu 1 pagi

Masih kisah cuti CNY
Duk umah saje makanya malam tido lambat
kalau hari keje jangan harapla aku nak masak pepagi buta tu... baik membuta.. hihi

hubby request nak lempeng
adoii.. dah malas sebenornya..
Tanya dia balik.. " papa cuba tengok jam"
ala takpe.. tak ngantuk lg.. maka aku ngan malas2 pun kul 1 ke dapur gak bila orang dah request nak makan.. kesian pulak..


Lempeng 1 pagi.. bancuh sikit je.. dapat la 8 keping gak.. kuali comel yang tak payah pakai minyak ni.. syok gak masak.. tak melekat..



Sebab nampak kari ikan ni la dia nak lempeng.. siang tu aku masak kari ikan ngan sambal sotong..


siap!!

Lempeng cicah kari ikan dan sambal sotong

mmg lapau hubby ku dari 8 keping tinggal sekeping je dia tak abis.. kenyang dah ..
mana taknya 7 keping dia hentam... aku mkn gakla sikit2.. tptak berani byk2 pasal dah tengah mlm ooo
kang makanan semua bertukar menjadi lemak tepu... hihihi




Banyak lg citer CNY tp asik opending je.. mood makin kelaut nak taip entry skrg ni.. hahah

10 bebelan kawanku:

MRS. K said...

lempeng tu tepung semata eh

@e_da said...

@MRS. K

lempeng tu letak gula 3 sudu ngan air garam tp garam sikit je.. air suam

eima said...

mmg fav aku mkn tgh malam ... kadang tu kul 2 pg pun sanggup bgn mkn..hahaha

sedap ny elempeng

Salina@IbuAqil said...

aduh!!!!! sedap tu cicah kari & sambal sotong.. ;)
Happy weekend dear & TC!! ;)

hyazz said...

kami selalu makan ngan sambal sardin + kentang...anak2 klu makan mesti 2 keping sekali... pastu dok sekejap lagi dia makan lagi sampai lah lempeng habisssss

rahayu said...

lempeng cicah kari memang sedap

ajumohit said...

alahai sedapnya eda, ni kalau kita berjiran kan best, ketuk pintu umah pagi mintak join skali hehehehehe

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

siyes ida sedap tu pekena lempeng nagn kari&smbal sotong..
terliur eija tgk rasa mcm nak makan lempeng terus..hhee

Ibu Lala said...

sedapnye..tingin pulak. sok cuti nak try buat gulung ngan inti daging.

Nur-nba said...

Eh sama pula menu sarapan pagi tadi... Nur makan lempeng cicah kuah kari ayam. Memang sedap.. :D

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah