Tuesday, February 21, 2012

Main masak-masak with mika..

Kepala buntu..
tepu..
serabut pikir hal keje...
 serius stress gilerr... astaghhfirullahalazim... huhu..

balik umah amik tepung, gula,susu telur...bancuh kek ngan mika..
main masak-masak together2....
lagi bagus kan..hilangkan stress.... hahhahaha....


jom mika  kita buat cupcake choc moist..hihi



tepung n  choc dah siap bancuh..last  skali masuk  telur... bancuh lain step sket kali ni..tengok apa jadi..hahah



My junior chef asisstant... sibuk nak tolong..mari,...mari...kita masak2 sama-sama k....


Nak tolong susun...  tapi cup lain yang dia masukkannya.. suka hati la  nak..janji kamu bahagia....



Ready nak tuang....




pakai jug pun senang..tak  tumpah mcm pakai senduk...


dalam pengukus...  dah naik nampaknya...







menjadiiiiii hoyea........ hilang stresss sekejap...hihihi












Dah nak penuh bekas.... sok mika leh bawak g skul sket... makan dgn kawan2 k...





Akhirnya  penuh dgn kek gebu..hihihihi




siap sudah...



Puas dapat buat kek..suka buat belum tentu suka makan.. mika mkn 2 ketul..papa seketul..mama seketul..

habit aku dari dulu kalau makanan yg aku masak aku lambat nak mkn...tah rasa mcm kenyang bila tgk makanan yg masak sendiri.. tah apa peel tak tau.. dah lapar baru  cari....


yang pasti anak BERTUAH ku sangat suka kuih ni.. 2 ketul dia leh abis sendiri...suka tengok dia makan...dah abis... "mamaaaaaaaaa nak agi...." terasaberbaloi air tangan mama...hahhaha perasan jap..


10 bebelan kawanku:

*azni* said...

sama la dgn kite..kalau mknn yg kite msk sendiri mmg mcm takde feel nak mkn..kena lmbt sikit br boleh mkn..mgkin sbb air tgn sendiri kot..hehe..

MRS. K said...

tak pegi lagi buat kek.. huhuhu

♥cikmOt♥ said...

saper tak seronok nengok anak makan kan...

bertuah la mika dapat mama rajin baking kek...bila stres...hehehe

YaYaNsMuM said...

Wahhh!rajinnye...Mika pun rajin tolong mama yer...

noor said...

huhuhu tq for the cakes..i like it

hajarus said...

woww. gebus2 kek ni... k.@e_da nak resepi buleh?

AdaM Hawa said...

betul tu.. kalau kita masak, kita cam x rasa nak makan.. tapi kalau org lain masak, ada plak keinginan nak makan..
mika makan makanan air tangan mama.. sonok kan mama..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

wow siyes nmpk sedap sgt..
ida ni mmg rajin mencuba & memasak ler..itu yg mika pun turut sama rajin..hehe

ch@ said...

tgk akak buat mcm senang btl. tak dan kita nak membuatnya. mahu cuba jugala.

ASMA DINIE- OMyDroid said...

Singgah di sini blogwalking.. :D

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah