Wednesday, February 15, 2012

Talam keladi

 Balik kampung mak rajin melayan tekak anak-anak
dia duk dapur senyap-senyap rupanya buat kuih..
anak cucu dia memang suka makan kuih
ada je idea mak nak buat minum petang apa..

haritu mak buat talam keladi
sedapnya

siap letak keladi potong dadu lagi dalam tu
sampai harini masih teringat


 Selalunya mak buat dalam loyang tp kali ni mak rajin buat dalam acuan satu-persatu






 yang dah siap... bahagian bawah... dalamnya ada isi keladi potong-potong.. terasa bila dimakan







hmmm seronoknya kalau mak ada kat sini.. mesti hari-hari ada je menu mak masak tuk kami.. hihi
tapi apakan daya kami duk jauh.. sesekali je la dapat rasa lagi.. huhu


Resepi ?? x tau lg. aritu tengok je mak buat bila aku nak test buat nanti baru tanya mak.. hihi

8 bebelan kawanku:

eima said...

sedap plak nengok nye ..dah la ri ni mkn tak brape byk time bekpas tadi alahai

MRS. K said...

SUKA... FEBERET NI

lurun namzar said...

trliur saya melihatnya...

ajumohit said...

eda!!! i like talam keladi ni!! rajinnya eda ye, seronok suke tgk org suke masak ni

Diamilikku said...

takpe biar mak duk jauh...duk dekat2 nanti complain gemok pulak..dah asyik makan mak masak je tiap2 hari..tak makan rugi.....

Ibu Lala said...

Sedapnye. Syok la mak rajin masak. Untung..

Masya said...

rajinnya buat talam dalam bekas macam ni.. saya kalau buat pakai loyang jer...

noor said...

cantiklah kuih awak hihihih..elok jer btk n rupanya weeeee

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah