Thursday, March 1, 2012

Anak Kunci Syurga

Lama dah terperap entry ni
Kami anak beranak g ceramah Ustaz Azhar Idrus
Di Masjid Al Ridhuan Ulu kelang 28 Januari lepas
Tajuk Ceramah sgt menarik  " Anak Kunci Syurga"

Dari rumah lepas maghrib kalau ikutkan 10 minit dah sampai
tapi rupanya jalan jam..
punyala ramai peminat Uztaz idrus ni



Siapkan anak bujang ku
baju ni untie zila bg dari morrocco
dah lama simpan
sekarang dah muat

 jubah berseluar



 mula-mula dia mcm tak selesa  asik suh bukak je.






 mama pun pakai jubah hadiah dr papa

Jubah ni kenangan bg mama..
Jubah ni papa belikan masa kami bertunang
masa tu tahun 2006 papa pegi umrah sebelum kami kawen
sekarang ni baru mama pakai (sbb kain dia keras n tebal sket)
hihi lama simpan kan


sampai-sana memang takde tempat la dlm masjid..
tegok kat luar ni pun penuh dah.
siap pasang skrin di luar

lepas ceramah jemaah sembahyang isyak.. sampai ke luar-luar kawasan.. atas batu dan tanah



Budak tu solat beralaskan kertas..  masa ni aku melayan mika makan.. tepi-tepi tu banyak gerai makanan




1st time bawak mika gi dengar ceramah.. pengalaman .. papa kata belom boleh bawa lagi kot... dia berjalan sana sini.. pastu bola dia baling lak kena orang depan.. alahai.... macam-macam kerenah.. papa kata lepas ni tunggu dia besar sket la baru boleh bawa.. nak kipas.. nak air.. nak macam-macam la.. beg mama dah mcm doremon rasanya penuh barang-barang dia je...


Seronok sangat dengar uztaz ni ceramah.. kelakar.. dan banyak ilmu dapat.. uztaz byk menjawab pertanyaan soalan yang orang ramai tujukan pada dia melalui FB je.. antara yang aku dpt Makruh sembahyang pakai telekung yang jarang menampakkan tubuh.. ada peluang nak pegi lagi.. tapi memang sesak sgt la.. pengaruh besar juga uztaz azhar Idrus ni kan..


5 bebelan kawanku:

eima said...

tak penah dgr lagi ceramah die ..aku sgt teringin ....

kena tgu anak2 besar dulu la gamaknye ..mintak2 la kem. aku ni jemput die buat ceramah nenanti ... balik2 pencermah sama je diorg jemput ...input yg diberi lebbih kurang ceramah lepas je ... hopefully leh dpt yg lebih fresh dan meingkatkan keimanan

Masya said...

HARI TU PUN USTAZ AZHAR ADE DTG DEKAT DGN KAWASAN RUMAH.. TP TAK DAPAT DGR CERAMAH, AMIR X SIHAT.. KAMI X PG HUHUHUHUHU....

AdaM Hawa said...

besar pengaruhnya.. sebab banyak menjawab kemuskilan orang ramai..

alahai mika.. kamu comel pakai baju tu..

YaYaNsMuM said...

Selalu tgk kat Youtube je ceramah dier, mmg menarik, suke!. selalu jumpa Ustaz ni kat Mall tmpt YM keje, dia stay dekat2 area YM je.(^_^)

noor said...

wah cutelah mika pkai dhoti...

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah