Sunday, March 18, 2012

Serik...Ianya terlalu perit!!!!

 Flight malam ni 1.20 pagi
malam td berkemas barang mika
harini ni maktok dtg ambil dia..

barang aku tak packing
barang mika yang aku kisahkan
hati sebak susun baju dia....




 dan dia pulak macam tau je... pampers mama masukkan dalam beg..berkali kali dia keluarkan..
aku tak marah..maybe dia boleh  rasa...


 family aku sampai malam td... mak risauka mika..dia nak datang ambil juga..  takpela dengan mak mungkin dia lebih terjaga rapi..yerla hubby pun kadang2 bz...



dan harini adalah harinya... mak nak gerak balik lepas zohor...
masa tu mika tido.... aku dukung dia bawa turun bawah nak ke kereta...
dia peluk mama kuat-kuat... melentok mcm taknak lepas...
hati aku dan tak  tahan..sebak sangat-sangat
tahan juga airmata...

 dia kemain peluk..kemain dakap mama.... lagi sebak hati aku....



 makin atok nak ambil makin dia peluk dan lentok... adoii part ni tak tahan dah....

sib  baik bila makcu amik dia (adik ipar) dia nak...

masa tu aku tak tahan dah..nangis teresak-esak bukan macam hujan lagi..tapi ribut rasanya

Tiada sakit yang paling sakit aku rasa selain berpisah dengan mika,.... lebih sakit dari segala-galanya...sesungguhnya aku serik...serik untuk berjauhan dengan mika...kalau dipaksa pergi lagi..sungguh  aku boleh kata aku SERIKKK..serik nak nak tinggalkan anak..sakit yg amat sakit...  tuhan je yg tau... sepetang mata aku bengkak..barang nak ke filipin aku tak siap pun pack lagi.. tak boleh fokus dah.. hati tak keruan ingat dia... rasa macam  tak boleh duduk umah ni..terdengar-dengar suara dia..ternampak-nampak bayang dia.....

call mak ..mak kata dia diam je dalam kereta.. mungkin dia fikir nape mama takde dengan dia...aduhaiii kalau boleh aku nak call  je bos..aku taknak pegi..kesiannya anak aku....


masa ni papa yg snap.. mika atas riba  makcu....aku dah tak boleh tengok.. nangis esak-esak... sayu je kan muka dia.... sepanjang jalan adik ipar  aku msg  mika tak tido..terkebil-kebil diam je... siannya dia..apala yg dia fikir agaknya.... mama sayang kamu..sesungguhnya mama tak bermaksud langsung nak berpisah dgn kamu...mama terpaksa syg....

ya allah  kau kuatkan hatiku dan anakku ketika berjauhan..kalau tak dia yg demam..mau aku  yg demam



makcu mms pic dia dalam perjalanan..dia termenung je diam.....lg ter esak mama tengok gambar dia... kesiannya dia....

SERIKKKKKKKKKKKKKK!!! biarla kata aku bodoh takleh hadapi  ujian kecil macam ni... tapi  hati aku tuhan je yg tau....


mika bertolak 2.30 td..... sehingga entry ni habis ditaip..mama masih tak henti nangis lagi.... huhuhu..tak kuat..sesungguhnya aku paling tak sanggup ujian camni....

20 bebelan kawanku:

FirZie83 said...

semoga akak tabah ya...azie pun turut menitiskan air mata baca entry akak nih...huhu...

zaidah said...

sabarlah @e_da memula memang sayu... lepas tu ok....zai dah pernah dah lalui saat macam nie tapi zai taklah gie oversea tapi gie training...selalu kena tinggal...

ajumohit said...

eda, sabar ye, mmg tak sanggup dan serik nak berjauhan dengan anak, tp kerana tugas apakan daya, moga settle segala kerja di sana dan selamat kambali bertemu mika

FiSh. ohFISHiee said...

stay strong! :)

Latest: Of Balloons and Memes

Nad @ MamaZakwan said...

kak eda...
sedih...;(
saya tumpang nanges sama
tak tahan tgk muke mika camtu
isk, isk, isk....
nak nanges!

Cik Puan*PIE said...

aduhaiii.....sy yg nangis teresak2 kt sini kak ida.apatah lg k.ida yg mnghadapinya...ape2 pun bnyk2 bsabar k...kak ida kena kuat demi mika.
*moga mika baik2 aje masa kt kmpg...

DuNia KeBaHaGiaaNKu....... said...

alahai sayunyer....bonda dah pernah kena mcm tue....bila dah xtahan sgt pegi amik jgk aiman biarpun baru setengah jam dia ikut mama dia ritu....kekdg org xtau apa yg kita rasa kan....itu maknanyer betapa kasih nyer kita dgn hadiah ALLAH....antara nak kekal @ x jerk....itu ayat2 cinta dr mak bonda....huhuhuh

MRS. K said...

sabar okey.. kite berkhidmat utk negara..

cik Jue Aka Ibu Farisyah said...

sedih tau....moga eda selamat pergi dan kembali...moga mika baik2 aje duduk dengan mak toknya....

Nida said...

Kak Nida dapat memahaminya, dulu masa akak ke KPLI.. hampir setahun berjauhan dengan anak (masa tu anak Kak Nida baru 6 bulan usianya)... bayangkan akak ke Terengganu, manakala anak di Johor... setiap hari air mata tak pernah kering dari mengalir..

RiEda96 said...

tumpang menitiskan airmata sama bila bila baca entry ni...:-(

MrS. F!zA said...

kenapa dgn mika?ke mama yg tak sihat?sayu plk sy tgk gmbr mika..mmg tksggup nk pisahngan anak wp anak tu dlm jagaan mak ayah kita sdri kn..

AdaM Hawa said...

sabar ya mama mika..

Salina@IbuAqil said...

Sis, take care yer..
Bertakung air mata ina baca..
Kalau ina ditempat akak..
Ermmmmm!!
Dah rasa dh thn lepan bln 7..
Tp 4 hari je g kursus..
Mmg x bleh tahan..

Ibu Lala said...

sabar ye. sekejap aje tu..

nUR_rOsALiNdA said...

Sedihnya.........
Tak sampai hatikan nak tinggal anak..
Kita aritu kena pergi Terengganu 3 hari jeks kot...Ya Allah...Rasa macam 3 thn..Tak mo dah berpisah ng Khaleef

*SiRibenMerah said...

sabar sis.. ayang baca neh pon menitik air mata.. huhu..
mika be strong yek.. mika kan hero..

ch@ said...

be strong mama mikhail. i miss u always.

Masya said...

menangis baca entry ni sayu dibuatnya...
lagi² bab tglkan anak ni... klu mika meronta² lagi sayukan.. nasib baik dia cool jer.. cuma muka sayu..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY said...

mmg sedey sgt..
perasaan yg sama eija rasa bila kena outstation..

Powered by Blogger.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Jom Exchange LINK...

    Your Link/

Disclaimer

Dilarang mengambil apa-apa jenis bentuk peniruan di dalam blog ini tanpa persetujuan tuan Tanah ya.
 
Copyright 2014 Reserved to Lakaran Hatii © Design By Cik Nurfarah